Автор Тема: Настройки на мрежа от конзола  (Прочетена 8274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #15 -: 24 Август 2012, 01:06:18 »
Ами виж какъв модел ти е картата? - lspci
Най-добре, щом не знаеш какво правиш си направи една нормална инсталация на Убунту и всичко предполагам, че ще се реши.
-
А бях пропуснал да споменя че wifi открива всички мрежи.
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #16 -: 24 Август 2012, 09:02:52 »
@smarfy02 Открива ти мрежи картата, така ли?
Ако е така, опита ли да я настроиш през NetworkManager-a?
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #17 -: 24 Август 2012, 15:38:53 »
@smarfy02 Открива ти мрежи картата, така ли?
Ако е така, опита ли да я настроиш през NetworkManager-a?
само wifi тръгна другото неще.май колегата за firmware се оказа прав по някаква причина се оказа че не бе активна, след като я активирах пак неще.Сякаш опцията за жична връзка я няма :( , не може да създаде жична връзка .
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #18 -: 24 Август 2012, 16:43:46 »
Хмм ... Я дай съдържанието на файла:  /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf или /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf не се сещам как се казваше при Убунту.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #19 -: 24 Август 2012, 17:09:34 »
Хмм ... Я дай съдържанието на файла:  /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf или /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf не се сещам как се казваше при Убунту.
[main]
plugins=ifupdown,keyfile
dns=dnsmasq

[ifupdown]
managed=false
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #20 -: 24 Август 2012, 22:19:50 »
Ахам, сега промени това managed=false на managed=true, рестартирай и всичко би трябвало да е ОК :)
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #21 -: 24 Август 2012, 23:11:34 »
Ахам, сега промени това managed=false на managed=true, рестартирай и всичко би трябвало да е ОК :)
мерси стана.Какво му беше ?
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #22 -: 24 Август 2012, 23:14:34 »
Ами не беше пуснат NetworkManager-а да управлява интернет връзката. По принцип имаш един network демон който може да се настройва за целта и явно той е активен по подразбиране при твоята инсталация.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #23 -: 24 Август 2012, 23:17:49 »
Ами не беше пуснат NetworkManager-а да управлява интернет връзката. По принцип имаш един network демон който може да се настройва за целта и явно той е активен по подразбиране при твоята инсталация.
ок ще го имам предвит . мерси много още веднъж
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #24 -: 23 Септември 2012, 23:56:56 »
Ами виж какъв модел ти е картата? - lspci
Най-добре, щом не знаеш какво правиш си направи една нормална инсталация на Убунту и всичко предполагам, че ще се реши.
на мен не ми трябва целия софтуер за това съм сложил орязана версия
май това е  картата
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM43224 802.11a/b/g/n (rev 01)

Първия път не бях много подробен, сега ще ти обясня по-подробно каква  е работата. Аз съм с убунту сървър на един лаптоп, преди бях на  gnome-shell  графична среда , а сега се върнах на  unyti 2d- просто чрез терминала сложих  ubuntu-desktop. Сега и преди немога да ползвам нормално интернет, трябва да съм с кабел. Всичко което ми беше казал е направено, но пак не става. Аз си мисля че нещо му липсва .
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

Prometheus

  • Гост
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #25 -: 24 Септември 2012, 00:09:41 »

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

Prometheus

  • Гост
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #27 -: 24 Септември 2012, 00:17:56 »
Какво всичко ??? Та те са само 4 стъпки !

1. Разрешаваш не свободния софтуер и обновяваш
2. Инсталираш firmware-brcm80211  и wireless-tools
3. modprobe -r brcmsmac ; modprobe brcmsmac
4. Настройваш си мрежата

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #28 -: 24 Септември 2012, 00:23:22 »
Какво всичко ??? Та те са само 4 стъпки !

1. Разрешаваш не свободния софтуер и обновяваш
2. Инсталираш firmware-brcm80211  и wireless-tools
3. modprobe -r brcmsmac ; modprobe brcmsmac
4. Настройваш си мрежата
извинявам се но нещо не съм в час в момента ти говориш за това ?
Цитат
Installation   Squeeze  In this release, the driver is only available for the x86 and x86-64 architectures (Debian i386 and AMD64 ports respectively).
  • Add a "non-free" component to /etc/apt/sources.list, for example:
    # Debian Squeeze/6.0 deb http://ftp.us.debian.org/debian squeeze main contrib non-free
  • Update the list of available packages and install the firmware-brcm80211 and wireless-tools packages:
    # aptitude update # aptitude install firmware-brcm80211 wireless-tools
  • As the driver may already be loaded, reinsert the module to access installed firmware:
    # modprobe -r brcm80211 ; modprobe brcm80211
  • Configure your wireless interface as appropriate.
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

Prometheus

  • Гост
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #29 -: 24 Септември 2012, 00:29:55 »
Мда. Само че ако си с убунту не добавяй дебиан хранилище. Просто добавяш non-free в края на убунту хранилището. Може да го направиш и чрез GUI със Software Sources. След това инсталираш пакетите, които написах - aptitude може да го заместиш с apt-get или пък да ги инсталираш през Synaptic - Няма никакво значение. След това изпълняваш точка 3 като ROOT и си готов.