Автор Тема: Настройки на мрежа от конзола  (Прочетена 8275 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Настройки на мрежа от конзола
« -: 23 Август 2010, 11:43:10 »
** Тази тема обсъжда: Настройки на мрежа от конзола **
Автор: Borislav Anchev
« Последна редакция: 06 Май 2015, 21:19:11 от Avalanche »
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #1 -: 23 Август 2010, 13:59:00 »
Айде пак така и напред, утре живот и здраве моите видеа дето ги мотам от месец време.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

n3mo

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 3
  • Публикации: 117
Отг: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #2 -: 03 Септември 2010, 16:32:58 »
Дали ще може едно видео, за настройка на pppoe мрежа от cli ?
I don't wanna be just a memory...

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Отг: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #3 -: 03 Септември 2010, 19:06:03 »
То ще може ама не разполагам с pppoe връзка.
Ако ти използваш pppoe ще те помоля да направиш едно клипче за pppoe-setup.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #4 -: 03 Септември 2010, 19:19:27 »
Във форума Eч е обяснявал подробно как става. За съжаление в момента няма връзка и няма да може да направи видео. По между другото инструментчето в Убунту, Дебиан, Кнопикс и Сидукс се казва различно. А май в Арх и Федора има още два варианта, та май не знам универсален, макар да се въвеждат все едни и същи данни.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #5 -: 22 Август 2012, 13:06:06 »
здр инсталирах си гноме на една машина но с ограничен брой програми и сега немога да подкарам нормало интертнет.Машината има и wifi.
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #6 -: 22 Август 2012, 13:38:28 »
Дай малко повече разяснения ... NetworkMangaer има ли инсталиран?
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #7 -: 22 Август 2012, 15:01:34 »
Дай малко повече разяснения ... NetworkMangaer има ли инсталиран?
да има NetworkMangae драйверите за wifi са инсталирани.Нета ми тръгва единствено ако съм сложил кабела
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr b8:ac:6f:62:99:4a 
          inet addr:192.168.1.7  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::baac:6fff:fe62:994a/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:797 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:273 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:97998 (97.9 KB)  TX bytes:25721 (25.7 KB)
          Interrupt:42

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr f0:7b:cb:6a:e4:9d 
          inet addr:192.168.1.3  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::f27b:cbff:fe6a:e49d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2354 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:9041
          TX packets:2071 errors:18 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:2545624 (2.5 MB)  TX bytes:347921 (347.9 KB)
          Interrupt:17

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:36 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:36 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:3170 (3.1 KB)  TX bytes:3170 (3.1 KB)

https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #8 -: 22 Август 2012, 16:26:03 »
Дай изхода от ifconfig -a и sudo lsmod
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #9 -: 22 Август 2012, 18:10:40 »
Дай изхода от ifconfig -a и sudo lsmod
ами аз ти ги написах ама добре ще ти ги изпълня отново
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr b8:ac:6f:62:99:4a 
          inet addr:192.168.1.7  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::baac:6fff:fe62:994a/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:152 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:147 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:25794 (25.7 KB)  TX bytes:17146 (17.1 KB)
          Interrupt:42 Base address:0xa000

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr f0:7b:cb:6a:e4:9d 
          inet addr:192.168.1.3  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::f27b:cbff:fe6a:e49d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:278 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:54230
          TX packets:280 errors:19 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:284477 (284.4 KB)  TX bytes:64252 (64.2 KB)
          Interrupt:17

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1878 (1.8 KB)  TX bytes:1878 (1.8 KB)

michael_mic            12540  8
arc4                   12473  4
dm_crypt               22528  1
joydev                 17393  0
parport_pc             32114  0
ppdev                  12849  0
rfcomm                 38139  12
bnep                   17830  2
btusb                  17912  2
bluetooth             158438  23 bnep,rfcomm,btusb
binfmt_misc            17292  1
snd_hda_codec_hdmi     31775  1
snd_hda_codec_realtek   174222  1
dell_wmi               12601  0
sparse_keymap          13658  1 dell_wmi
snd_hda_intel          32765  5
snd_hda_codec         109562  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep              13276  1 snd_hda_codec
snd_pcm                80845  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi           13132  0
snd_rawmidi            25424  1 snd_seq_midi
lib80211_crypt_tkip    17275  0
dell_laptop            17767  0
dcdbas                 14098  1 dell_laptop
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
psmouse                72919  0
serio_raw              13027  0
fglrx                2909855  104
wl                   2646601  0
snd_seq                51567  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
uvcvideo               67203  0
videodev               86588  1 uvcvideo
snd_timer              28931  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14172  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
lib80211               14040  2 lib80211_crypt_tkip,wl
snd                    62064  20 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
mei                    36570  0
soundcore              14635  1 snd
snd_page_alloc         14108  2 snd_hda_intel,snd_pcm
mac_hid                13077  0
lp                     17455  0
parport                40930  3 parport_pc,ppdev,lp
vesafb                 13516  1
usbhid                 41906  0
hid                    77367  1 usbhid
ums_realtek            17920  0
uas                    17828  0
usb_storage            39646  1 ums_realtek
r8169                  56321  0
wmi                    18744  1 dell_wmi
video                  19068  0
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #10 -: 22 Август 2012, 20:36:41 »
Ами ти така като гледам изобщо нямаш зареден модул (драйвер) за безжичната мрежова карта ...
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #11 -: 22 Август 2012, 22:43:26 »
Ами ти така като гледам изобщо нямаш зареден модул (драйвер) за безжичната мрежова карта ...
Как да го оправя .?
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #12 -: 23 Август 2012, 12:17:42 »
Ами виж какъв модел ти е картата? - lspci
Най-добре, щом не знаеш какво правиш си направи една нормална инсталация на Убунту и всичко предполагам, че ще се реши.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #13 -: 23 Август 2012, 13:02:18 »
Най-вероятно нямаш съответният firmware. Не си си казал дистрото, че често ги сменяш. Ето една статия дето излезе наскоро и е доста тъпичка, ама върши работа.

http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=advices&key=448158628

Уточнение. Трябва да видиш какъв  ти е чипа.  Вероятно в dmesg има такава  информация (жалва се, че нещо му липсва на ядрото), а също при първоначално зареждане, ама надписите са обикновено бързички дори за даване на пауза. После няма значение от де точно ще вземеш bios-a, но най-вероятно твоето дистро ще го има в някой пакет. И да го няма, не е проблем от другаде, както казах.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Настройки на мрежа от конзола
« Отговор #14 -: 23 Август 2012, 14:31:11 »
Ами виж какъв модел ти е картата? - lspci
Най-добре, щом не знаеш какво правиш си направи една нормална инсталация на Убунту и всичко предполагам, че ще се реши.
на мен не ми трябва целия софтуер за това съм сложил орязана версия
май това е  картата
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM43224 802.11a/b/g/n (rev 01)
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/