Автор Тема: Име на thumbnail  (Прочетена 630 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Име на thumbnail
« -: 04 Юли 2010, 19:02:37 »
Искам да питам когато правя ъплоуд на снимка и след това и създвам thumbnail искам да сложа и нещо за да не се презаписват снимките с еднакви имена пробвах с rand() но оригиналната снимка и смалената получават различно име. Кое е най-удачно да използвам

П.П oправих се

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:Име на thumbnail
« Отговор #1 -: 04 Юли 2010, 21:29:51 »
Ами снимките записваш със


$filename = time(). ' _ ' .$_POST[ ' filename ' ];


а тъмбовете с:


$thumbname =  ' thumb_ ' .$filename;
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

pavkatar

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 18
Отг:Име на thumbnail
« Отговор #2 -: 06 Юли 2010, 01:33:31 »
Аз го правя по-малко по-защитен начин.
Ето с тази функция:
function  generateName($var){
         $string =  " _qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmQWERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNM " ; // от тук ще избира произволните букви
         $duma = str_split($var);
$new_word = null;
foreach ($duma as $v)
{
if ($v ==  "   " )
  $new_word .= substr(str_shuffle($string), 0, 1);
else
  $new_word .= $v.substr(str_shuffle($string), 0, 3);
}

return $new_word;
    }


Та добавя по 3 символа след всеки знак на даден стринг. И за да не се получи съвпадение стринга ми е time().
Дефакто кода ми е :
$newName =  " prefix_ " .generateName(time());
 :)
Дано да ти свърши работа  :)  ;)