Автор Тема: Работа с дати и време  (Прочетена 3359 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Работа с дати и време
« -: 25 Януари 2010, 14:01:49 »
** Тази тема дискутира:: Работа с дати и време **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 22:43:31 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

fonderblue

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 12
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #1 -: 25 Януари 2010, 14:03:47 »
Чудесен урок :) много ти благодаря за тази серия от уроци... наистина много ми помогна, но ако продължиш да правиш уроци ще си върха ;) естесвено вече те ще са за по-напреднали :) много ти благодаря за това което правиш ... дано да не спираш да го правиш, защото всички искаме да знаеме, но няма как (поне в България), а такива сайтове като този са много малко... :(   B)  не знам просто как да ти се отблагодаря !
много готин сайт! а 'gattaka' е такъв пич :) !

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #2 -: 25 Януари 2010, 14:07:46 »
Уроци има: разгледай тези за форума, тези за галерията и после ООП.
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

Lo0pY

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 71
    • Jokes-bg
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #3 -: 07 Февруари 2010, 23:04:14 »
При мен го направих ето така
date( ' d.F.Y H:i ' );

oбче съм на безплатен хотстинг(000webhost) и не ми показва точно времето...
Ако го пусна примерно в 23:00 ми показва 16:00...
Някой да знае как се оправя това :?

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #4 -: 07 Февруари 2010, 23:16:20 »
putenv( " TZ=Europe/Sofia " );

Lo0pY

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 71
    • Jokes-bg
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #5 -: 08 Февруари 2010, 00:05:41 »
И демек как трябва да стане :?

$date = date( ' d.F.Y ' ) putenv( " TZ=Europe/Sofia " );

Или как да го вмъкна това.. каде.  :side:

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #6 -: 08 Февруари 2010, 00:20:42 »
Прочети в ръководството какво прави тая функция и ще си отговориш сам.
http://bg2.php.net/manual/en/function.putenv.php

Lo0pY

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 71
    • Jokes-bg
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #7 -: 08 Февруари 2010, 01:04:54 »
Благодаря ти!
Да си жив и здрав човеко  :side:  :side:  :side:
Много ми помогна благодаря отново..  B)

Lo0pY

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 71
    • Jokes-bg
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #8 -: 15 Март 2010, 22:03:21 »
Появи се и още един въпрос.. (съжалявам за 2-рия пост)
Така въпроса ми е следния как мога да направя примерно когато записвам датата и да записвам ДЕНЯ аз ползвам  " l (L) "  обаче денят е на англ... Та въпроса ми е как мога да го нрапрявя на БГ има ли възможност.. ето цялата функция дето ползва за записване на дата.

Най-отгоре слагам това:
putenv( " TZ=Europe/Sofia " );
и ето променливата!
$date = date( " d.M.Y, H:i " );

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #9 -: 15 Март 2010, 23:09:53 »
Като се има предвид, че дните са само 7, можеш спокойно да си направиш някаква функция и/или масив на съответствие и да ползваш нея. Предполагам и бг локал мопже да ти свърши работа но не съм сигурен

Lo0pY

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 71
    • Jokes-bg
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #10 -: 03 Май 2010, 00:14:36 »
ОФ от този урок не разбрах нищо...
Примерно записал съм time(); и съм получил 1272832912
Как мога да го разкодирам да разбера кой ден коя година кой месец ???

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Работа с дати и време
« Отговор #11 -: 03 Май 2010, 00:35:54 »
Ако не си го разбрал значи не си го гледал както трябва според мен.time(); Просто записва текущите секунди от от 1 януари 1970 насам за да ги прехвърлиш в разбираем за ч0век език ще ти е нужна друга функция като например:

string date  (  string $format  [,  int $timestamp  ] )
Това е формата и слагаш тия цифри на мястото на $timestamp
ето ти инфо:
http://php.net/manual/en/function.date.php
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width: