Автор Тема: Отг: Въведение в CodeIgniter PHP Framework  (Прочетена 7871 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stan4omir

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Отг:Въведение в CodeIgniter
« Отговор #30 -: 23 Август 2010, 16:35:28 »
Здравейте.От скоро се занимавам с PHP i Codeigniter като почти всички знания досега съм ги придобил от този сайт.Имам един проблем който може би ще ви се стори смешен но не знам как да го отстраня.
Направих си нещо като магазин за книги естествено на много ниско ниво :)
и засега единствената опция е закупуване на книга.Направил съм си меню за навигация между книгите списанията и т.н. Когато избера да разгледам книгите линка е следния http://localhost/ci/index.php/main/books .
За всяка книга има линк който води към страница за съответната книга която е избрана и нейния линк е http://localhost/ci/index.php/main/buy_book/1 като 1 е ид-то.Проблема е ,че когато от тук цъкна отново да разгледам книгите линка става http://localhost/ci/index.php/main/buy_book/books ,а не както аз очаквам http://localhost/ci/index.php/main/books  :) и следователно оттам нататък не мога да направя нищо.

Сега като го прочетох виждам че не става особено ясно, но ако някой ми помогне ще съм му много благодарен.
« Последна редакция: 03 Декември 2010, 14:22:27 от borovaka »

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Отг:Въведение в CodeIgniter
« Отговор #31 -: 24 Август 2010, 09:21:10 »
Здравей, проблема е в начина по който генерираш линковете за навигацията (поне до колкото успях да разбера от написаното :) )
Пробвай да направиш следното нещо:


echo anchor(site_url( ' main/books ' ), Книги);
echo anchor(site_url( ' main/magazines ' ), Списания);
....


като задължително трябва да сетнеш коректно $config[ ' base_url ' ] в config.php и също така в контролера трабва да заредши $this->load->helper( ' url ' ); за да имаш достъп до site_url().

Пробвай и кажи дали става.
Успех!
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

Stan4omir

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Отг:Въведение в CodeIgniter
« Отговор #32 -: 24 Август 2010, 19:09:36 »
Благодаря много! :)
Сега изникна друг проблем.Не мога да направя връзката със styles.css файла,който се намира в папка css,която пък е разположена на едно ниво с  aplication, system.. css/styles.css "  media= " screen "   /> - това е кода, който слагам но нещо не се получава.

kehayov

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Отг:Въведение в CodeIgniter
« Отговор #33 -: 28 Август 2010, 14:43:15 »
Здравейте,
може ли някой да ми обясни как стоят нещата с линковете.Немога да разбера какво общо има между името на файла и самият клас,т.е. когато са с различни имена файлът не съществува,камоли да създам друг клас с друго име и защо идва това от index.php.Доколкото разбирам това си прави някакви си негови линкове от този файл.

Благодаря предварително.

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Отг:Въведение в CodeIgniter
« Отговор #34 -: 28 Септември 2010, 14:17:56 »
***

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160

з.р.ъ.н.ч.о

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 179
Re:Отг: Въведение в CodeIgniter PHP Framework
« Отговор #36 -: 02 Март 2011, 00:35:20 »
Реших да фо разгледам този framework, но нещо пронлем вузникна оше в самото начало, наличен е framework-а/инсталиран/ но при следната прости тедове в контролера class Bоок extends Controller{
    function index () {
        echo ' Hellow World';

    }
}
и н адтрес http://127.0.0.1/ci/index.php/bоoк ми даваследното
Цитат
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request.
Преди да започнете да упреквате персоналната електронноизчислителната машина, научете се да я ухажвате

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re:Отг: Въведение в CodeIgniter PHP Framework
« Отговор #37 -: 02 Март 2011, 08:02:57 »
Ми ако си с версия 2 на фрейма не е такова името на контролера най малкото!
http://codeigniter.com/user_guide/general/controllers.html
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

nikpet

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 0
  • Публикации: 9
Re:Отг: Въведение в CodeIgniter PHP Framework
« Отговор #38 -: 02 Март 2011, 13:42:19 »
При мен имаше подобен проблем по едно време и проблема беше че не беше пуснат mod_rewrite. Може да пробваш какво ще стане ако в .htaccess сложиш едно <IfModule mod_rewrite> ... </IfModule> и вътре дефинициите за rewrite.
The quieter you become, the more you are able to hear.

з.р.ъ.н.ч.о

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 179
Re:Отг: Въведение в CodeIgniter PHP Framework
« Отговор #39 -: 02 Март 2011, 16:03:38 »
Цитат
CI_
това беше проблема
Преди да започнете да упреквате персоналната електронноизчислителната машина, научете се да я ухажвате