Автор Тема: Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter  (Прочетена 2827 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Пнеже привилегията мие да ги гледам преди всички мога да кажа че има какво да се види. Обаче преговоре те си малко ооп-то да няма после какво е това $this->.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

misq

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 254
Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #1 -: 09 Май 2010, 22:34:17 »
:) забелязах нещо .. тукс става с три реда едно нещо докато в cakePHP става примерно $this->model->find_all() като find_all иам три парамета where, order, limit

и цялото това нещо става с един ред :)

иначе урока е спуер давай все така ...

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Отг:Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #2 -: 09 Май 2010, 23:00:24 »
Няма никакъв проблем и с CI да бъде с един ред! Метода е get_where()


$this->db->get_where( ' someTable ' , array( ' id '  => $id), $limit, $offset);
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Отг:Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #3 -: 08 Юни 2010, 14:54:23 »
ще се правят ли скоро следващитите уроци от серията ?

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Отг:Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #4 -: 09 Юни 2010, 00:20:41 »
Серията продължава. Съвсем скоро.
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #5 -: 09 Юни 2010, 23:31:59 »
** Тази тема дискутира:: Използване на Active Records в CodeIgniter **

В урока ще разгледаме:
[ul]
* Какво представляват Active Records
* Предимства от използването им
* Как да взимаме информация от БД
* Как да се предпазим от SQL Injections[/ul]
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

Digital_Person

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 115
Отг:Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #6 -: 10 Септември 2010, 13:32:32 »
Благодаря ти за ползените уроци научих много нови неща, нямам никакви забележки относно обясненията :)
Който никога не е грешил,
никога не е опитвал
нещо ново.

FireSword

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Re: Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #7 -: 26 Януари 2011, 17:09:17 »
Урока е добре обяснен. Само имам един въпрос  - когато в Модела пишеш методите за различните заявки защо присвояваш резултата на масив в самия метод с foreach($query->result() as $row){
  $data[] = $row;
  return $data;
} и после въщаш масива и после пак в view-то го обхождаш с foreach() за да изведеш резултатите, докато може след като напишеш заявката примерно
$this->db->select('*')->from('tablica')->where('id', $id);
$query = $this->db->get();
if($query->num_rows() > 0){
  return $query;
} else {
 return NULL;
}
и после в view-то с един foreach да обходиш резултатите и направо да ги изведеш?

wicked92

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 7
  • Публикации: 178
Re:Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #8 -: 29 Май 2011, 16:05:47 »
Какъв е начинът да изкарам резултати от базата, но само на 1 ред, понеже в този урок се обяснява когато е за повече от един ред?

Това е за заявката в модела:
$ID_Char=$this->session->userdata('ID_Char');
$where_data=array(
'ID_Char'=>$ID_Char
);

$this->db->select('Name','Regen','MaxHumans','Health','MaxHealth','Exp','ActionPt','Money');
$this->db->where($where_data);
$query=$this->db->get('character');

Интересува ме какво да ретърна към контролера и как после да го предам и покажа във вю-то .

MrCroZer

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 11
  • -Получени: 17
  • Публикации: 411
Re:Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #9 -: 29 Май 2011, 16:57:46 »
row()
row_array()

повече зависи от самата заявка.

where ..
или
LIMIT 1

wicked92

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 7
  • Публикации: 178
Re:Отг: Използване на Active Records в CodeIgniter
« Отговор #10 -: 29 Май 2011, 17:07:55 »
Благодаря, аз току що го намерих в документацията :D

Ще знам за следващия път къде да гледам първо :)