Автор Тема: Отг: CodeIgniter login форма - част 1  (Прочетена 9175 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« -: 09 Юни 2010, 15:42:47 »
Темата дискутира: CodeIgniter login форма - част 1
Автор: Методи
« Последна редакция: 15 Април 2015, 20:58:29 от Avalanche »

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #1 -: 09 Юни 2010, 15:58:08 »
перфектен урок браво :) :)

StanBram

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 11
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #2 -: 09 Юни 2010, 22:02:41 »
Урока е много добър. На мен лично ми харесва представянето само една забележка , може би трябваше да го разделиш на два урока.

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #3 -: 09 Юни 2010, 22:05:06 »
А-а-а не, много си е добре така. Не може да се цепи до безкрайност, все пак трябва човек и да се понапъне малко. Аз даже бих напраскал още ;)
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #4 -: 09 Юни 2010, 22:21:18 »
Темата дискутира: CodeIgniter login форма - част 1
Автор: Методи


В урока ще разгледаме:
  • Премахване на index.php с .htaccess файл
  • Допълване на кода на Codeigniter (функции, класове, хелпъри и др.) в Netbeans
  • Динамично view със едини и същи header и footer и сменяема централна част (template)
  • Работа със session
  • Валидиране на форма с помощта на класът form_validation
  • Използване на url и form хелпъри
« Последна редакция: 15 Април 2015, 21:00:08 от Avalanche »
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #5 -: 10 Юни 2010, 16:34:55 »
wuser е прав! Въпреки, че видеото стана малко-по дълго - е безсмислено да се цепи на повече части.
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг: CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #6 -: 10 Юни 2010, 17:19:44 »
Аз бих казал на тия дето им се струва дълго да спрат за малко и да гледат рекламите по някоя скапана телевизия, после пак да си догледат.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

emox

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 20
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #7 -: 22 Юни 2010, 21:38:51 »
Всички уроци са обяснени идеално.Евала ви.Аз обаче имам проблем и незанм защо когато си направя .htaccess файла не ми премахва index.php изписва ми следния error:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, admin@myserver.dev and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Някой ако може да помогне.Мерси предварително.

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #8 -: 22 Юни 2010, 21:42:20 »
Ми включи си mod_rewrite модула на Apache сървъра. Отваряш httpd.conf и откоментираш реда LoadModule mod_rewrite.so Ако самият файл ти липсва, трябва да го свалиш от интернет.
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

emox

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 20
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #9 -: 22 Юни 2010, 22:01:49 »
Мерси много.Оправиха се нещата имаше го модула трябваше само да го пусна.Успех.

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #10 -: 23 Юни 2010, 11:52:33 »
@emox Радвам се, че уроците ти харесват!
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

emox

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 20
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #11 -: 23 Юни 2010, 13:19:11 »
Адски много се радвам че го намерих този сайт.Бях започнал да изучавам php/Mysql предимно от книги и от http://www.w3schools.com/ но благодарение на уроци напреднах доста по бързо.Поздравления още един път.  B)

prichy

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #12 -: 22 Юли 2010, 12:32:16 »
METOST евала за урока. Старшно съм зарибен по Codeigniter и вероятно ще имам някои въпросчета.Дори сега се сещам за една идея.Ако ти остава време, за доста хора ще им е интерсно,а и адско полезно ..

MULTI-LANGUAGE site

Благодарности, за труда който си положил !!!
 :laugh:

==============
Имам едно допълнение което смятам,че е важно.
Когато извикваме
$this->load->view( ' login/include/template ' ,$data);
това не означава че подадения масив $data и информацията в него не се отнася само за даденият view, в случая  ' template ' .Той се отнася дори и за другите view-ове като  ' header ' ,  ' footer '  независимо че те се извикват от този view.Стига в тях да извиквате променлива,която се съдържа и в ключа на масива $data.И за да го разберет..

Код: PHP
  1. $data[ ' main_view ' ] =  ' login_form ' ;
  2. $data[ ' title ' ] =  ' My Title ' ;
  3. $this->load->view( ' login/include/template ' ,$data);

Код на header.php
Код: PHP
  1. <html>
  2. <head>
  3. <title>[i]<?=$title?>[/i]</title>
  4. <head>
  5. <body>

-------------------------
« Последна редакция: 15 Април 2015, 21:02:24 от Avalanche »
Behind every successful Person lies a pack of Haters

adrian

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #13 -: 29 Юли 2010, 14:09:10 »
Здравейте, а има ли начин да се направи подсказването и за Aptana? Намирам различни начини, но не са толкова добри като показания в netbeans.

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Отг:CodeIgniter login форма - част 1
« Отговор #14 -: 29 Юли 2010, 18:07:40 »
Би трябвало ако си сложил php модула на eclipse сам да си разпознава и дописва всичко.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"