Автор Тема: Произволен банер с php  (Прочетена 3667 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Произволен банер с php
« -: 09 Юни 2010, 20:04:48 »
** Тази тема дискутира:: Произволен банер с php **

« Последна редакция: 23 Март 2015, 22:48:15 от Avalanche »

werew

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 79
Re:Произволен банер с php
« Отговор #1 -: 09 Юни 2010, 21:36:09 »
Браво :) много ми харвса урока.
Само при мен ли картината и звукът се разминават?

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Отг: Re:Произволен банер с php
« Отговор #2 -: 09 Юни 2010, 22:51:35 »
при мен всичко е ok

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: Re:Произволен банер с php
« Отговор #3 -: 10 Юни 2010, 09:37:49 »
Да има разминаване в звука и видеото но не е проблем пак се разбира.

ih999

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 6
Отг:Произволен банер с php
« Отговор #4 -: 10 Юни 2010, 13:07:27 »
Страхотно!

thecharge

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Отг:Произволен банер с php
« Отговор #5 -: 20 Юни 2010, 14:50:32 »
много хубав урок, избрал си добра насока, само че вместо:
echo  ' <a href= "  ' .$exp[0] '  " ><img src= "  ' .$exp[1] '  "  boreder= " 0 " ></a> ' ;

можеш да напишеш:
echo  ' <a href= "  ' .$exp[0] '  "  target= " _blank " ><img src= "  ' .$exp[1] '  "  alt= " opisanie na kartinkata "  border= " 0 "  /></a> ' ;

target= " _blank "  - иавежда линка в нов прозорец
alt= " opisanie "  - можеш да го постигнеш като, когато си правиш променливата сложиш още една  " | " , пример:
$banners =  " http://link.com | /images/image.jpg | tova e opisanie " ;
после пак с explode и си готов

border= " 0 "  - така си се пише, ама сигурно в бързината си го объркал.

не хейтя никой, просто колкото повече достигате правилност на писането на код, толкова повече това се чете от търсещите машини и се валидира лесно.
Щото img таг без alt  и край на тага />, вече не е валиден, както и  " а "  таг без target пак не е валидиран.

продължавай да правиш такива уроци.
« Последна редакция: 03 Декември 2010, 14:19:10 от borovaka »

thecharge

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Отг:Произволен банер с php
« Отговор #6 -: 20 Юни 2010, 15:14:11 »
ако изкаш да си направиш система с флаш банери, можед да направиш следното:

1. в $banners да сложиш:


$banners[] = " ./swf/banner_300x250.swf | 300 | 250 |./swf/banner_300x250_alt.jpg | http://link.com| altText " ;

$array_rand=$banners[array_rand($banners)];
//sled tova pri explode
$exp = explode( " | " , $array_rand) ;
// i taka
// $exp[0] --> put kum flash banera
// $exp[1] --> 6iro4ina
// $exp[2] --> viso4ina
// $exp[3] --> alternativna snimka ako
//ne se zaredi flasha
// $exp[4] --> link za snimkata
// $exp[5] --> alternativen tekst
//za snimkata


//sledva pokazvane
echo  '





"

 ' ;

надявам се да съм бил полезен с нещо