Автор Тема: Адресна книга (част 2)  (Прочетена 34406 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iliqn

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 14
Re:Адресна книга (част 2)
« Отговор #15 -: 23 Март 2011, 11:48:11 »
Зависи и с какъв текстов редактор отваряш .txt файла.
Примерно ако ползваш скапания notepad вграден в Windows(7) е 100% сигурно, че няма да ти показва новите редове - затова използвай Notepad++ !
Мерси!

Krusteff

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 28
« Отговор #16 -: 20 Април 2011, 20:15:04 »
Става и с WordPad ( Windows XP )

wuser

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
« Отговор #17 -: 20 Април 2011, 21:28:00 »
Кръстев не знаеш, какво говориш. Врайтера е най-безумното животно на тоя свят, а за код е направо ужас.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz

Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

Krusteff

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 28
« Отговор #18 -: 24 Април 2011, 14:07:10 »
Казах, че може с него да види "\n" , а не да пише на него.

House M.D.

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 18
Re: Адресна книга (част 2)
« Отговор #19 -: 08 Февруари 2012, 07:08:13 »
Откакто изгледах всичките серии, винаги съм се чудел как става магията с редактиране на текстов файл. Някой би ли ми обяснил?

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
« Отговор #20 -: 08 Февруари 2012, 09:29:34 »
Еми най лесния начин е да си направиш срипт който да чете целия файл в текстарея на браузера, да си го редактваш и да го презапишеш върху стария отгоре.
това е малко старомодно:
http://www.dreamincode.net/forums/topic/9866-textarea-editor/
http://stackoverflow.com/questions/5660369/looking-for-a-tutorial-on-how-to-create-a-simple-text-editor
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

xezzy

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • Публикации: 61
  • Life goes on and only God can judge me!
« Отговор #21 -: 09 Юли 2012, 02:19:21 »
Има ли такова чудо(функция), която да търси реда(който аз кажа) във текстовия файл и там да слага текста... нещо от този сорт...

Life so hard without you!

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #22 -: 09 Юли 2012, 02:28:22 »
Има ли такова чудо(функция), която да търси реда(който аз кажа) във текстовия файл и там да слага текста... нещо от този сорт...
За търсене на текст всеки текстови редактор си има search engine, oбикновено се стартира с Ctrl+F.  A да сложи текста точно между две думи някъде в файла, аз често позлвам regEx в Netbeans.
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

xezzy

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #23 -: 09 Юли 2012, 02:54:39 »
ще ти обясня целия случай, защото явно така не се разбира
имам един файл data.txt и имам 3 форми... име, емайл и телефон... при въвеждане не е задължително да се въведе телефон и тук идва проблема, който е, как след това ако реша да редактирам телефона... понеже моите знания са доста ограничени аз се опитвам да го направя така - при въвеждане на име, емайл и телефон да проверява във data.txt дали името и емайла са там и ако са там да допише телефона... всичко съм направил само ми остава да накарам да впише телефона на точното място... демек ми трябва функция, която да и кажа на кой ред(аз съм си направил променлива, която вади от масива реда, тоест това си е автоматично) и тя да впише там на определения ред информацията, която и кажа...

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #24 -: 09 Юли 2012, 03:16:43 »
ще ти обясня целия случай, защото явно така не се разбира
имам един файл data.txt и имам 3 форми... име, емайл и телефон... при въвеждане не е задължително да се въведе телефон и тук идва проблема, който е, как след това ако реша да редактирам телефона... понеже моите знания са доста ограничени аз се опитвам да го направя така - при въвеждане на име, емайл и телефон да проверява във data.txt дали името и емайла са там и ако са там да допише телефона... всичко съм направил само ми остава да накарам да впише телефона на точното място... демек ми трябва функция, която да и кажа на кой ред(аз съм си направил променлива, която вади от масива реда, тоест това си е автоматично) и тя да впише там на определения ред информацията, която и кажа...

Не ти трябва функция а релативна база данни. В противен случай много има да си скубеш косите, особено ако файла стане много голям. Иначе в твоят случай, трябва да ми дадеш откъс от data.txt за да видя как е структуиран.
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Stan

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
« Отговор #25 -: 09 Юли 2012, 10:03:33 »
Най-подходящия начин е да го направиш с бази данни както те е посъветвал @jazzman.Все пак, ако държиш да го правиш с файл трябва да се запознаеш по-добре с начина на четене на файл от php и що е то файлов указател.Като идея ми хрумва следното: записваш името и имейла от контактната форма на нови редове, ако полето за телефон е празно записваш след тях на нов ред примерно "empty".Тъй като името и имейла са задължителни ти е достатъчно да провериш след даден имейл дали има въведен телефон, ако е empty(празно) презаписваш този ред с даден телефон.
« Последна редакция: 09 Юли 2012, 10:11:56 от Stan »

xezzy

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #26 -: 09 Юли 2012, 12:06:04 »
мерси много, аз знам, че попринцип с база данни е начина да се направи това, но просто в определения видео урок са ни поставили като задача да го направим на текстов документ...

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #27 -: 09 Юли 2012, 12:29:27 »
Ми що не го направиш с mongo db?

ppenev

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 19
« Отговор #28 -: 25 Септември 2012, 18:43:51 »
Искам да попитам има ли урок за работа с база данни в PHP защото не мога да намеря.
Примерно как да въведем данни в базата от PHP кода, как да вземем информация от базата.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #29 -: 25 Септември 2012, 18:48:34 »
Разбира се, че има. В секцията за mysql. И само един съвет, който сме го казвали хиляди пъти.  Преди да започнеш да пишеш каквото и да е, хубаво е да се изгледат уроците за php, заедно с адресната книга, след това да се гледат mysql уроците и накрая да се направят примерните приложения и най-накрая да се обърне внимание на  ООП.  По този начин ще си изградиш основа, за което в последствие като закопаеш няма да съжаляваш.