@bgludost Какво е това group_cat-id?
В MySQL, ако искаш да се обърнеш към поле от таблица използва точна за разделите между името на таблицата и името на съответната колона, но в случая не е необходимо, тъй като полето е в същата таблица в случая трябва да е порсто
$res=mysql_query('SELECT * FROM group_cat WHERE id ="'.$id.'"');
$ed_info=mysql_fetch_assoc($res);
Не съм гледал урока на Иван, но си мисля, че не го е написал така, а ако наистина е, то това е просто грешка при писането.
Искам да дам съвет на @gerito1234 и на @bgludost, ако в момента започвате да се учите да пишете на PHP, ще ви посаветвам да не започвате със този синтаксис които е представен в уроците на Иван ( говоря специално за MySQL модула ). По време на правенето на уроците mysql extensiona за PHP все още се използваше широко, но в момента нещата не стоят по този начин ( дори ще бъде обявен за deprecated ). За това съветът ми е да прочетете относно MySQLi или PDO, ако не сте наясно с обектно ориентираното програмиране ви препоръчвам MySQLi, тъй като на него може да пишете и процедурно, а и синтаксисът е близък до mysql библиотеката.
Ето документация за MySQLI
http://www.php.net/manual/en/book.mysqli.php , за съжаление няма превод на Български. Има и уроци на Линда на темата, също и в YouTube, но честно казано документацията в php.net е добра и мисля, че е написана доста разбираемо.