Автор Тема: проблем с header('регитрация'); на 0:40мин  (Прочетена 1367 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« -: 21 Декември 2009, 14:48:55 »
здравейте имам въпрос за header( ' регитрация ' ); на 0:40мин. то трябваше ли баш в началото на толкова дълъг урок да забия :) както и да е, ето в какво се касае проблема ми. правя всичко както е в урока, но след поставянето на header( ' регитрация ' ); и изведнъж всички редове от login до долу стават като линкове а топ линка който се получава в укока  " регистрирай се "  не се появява. като цъкна на някои от новопоявилите се линкове получавам това:
You don ' t have permission to access /phpproject1/register.php>регистрирай се</a></div> <form action= on this server.

идея си нямам защо всичко се преобразява в линкове. благодаря
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:16:41 от Avalanche »

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #1 -: 21 Декември 2009, 14:50:12 »
хм май не трябваше баш нова тема да отварям
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:16:46 от Avalanche »

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #2 -: 21 Декември 2009, 15:30:01 »
става въпрос за урока за регистрация2
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:16:51 от Avalanche »

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #3 -: 21 Декември 2009, 15:41:53 »
#1. Използвай бутона  " Редакция "  ->

#2. дай код
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:16:58 от Avalanche »

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #4 -: 21 Декември 2009, 15:56:03 »
ами значи кода на register.php e:

Код: PHP
  1. <?php
  2. error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  3. include  ' functions.php ' ;
  4. if(!$_SESSION[ ' is_logged ' ]==true)
  5. {
  6.     my_header( ' регистрирация ' );
  7.    
  8.     if($_POST[ ' form_submit ' ]==1)
  9.     {
  10.         $login=trim($_POST[ ' login ' ]);
  11.         $pass=trim($_POST[ ' pass ' ]);
  12.         $pass2=trim($_POST[ ' pass2 ' ]);
  13.         $email=trim($_POST[ ' email ' ]);
  14.         $name=trim($_POST[ ' name ' ]);
  15.  
  16.         if(strlen($login)<4)
  17.         {
  18.             $error_array[ ' login ' ]= ' невалидно име ' ;
  19.         }
  20.  
  21.          if(strlen($pass)<4)
  22.         {
  23.             $error_array[ ' pass ' ]= ' грешна парола ' ;
  24.         }
  25.  
  26.         if($pass!=$pass2)
  27.         {
  28.             $error_array[ ' pass ' ]= ' паролите не съвпадат ' ;
  29.         }
  30.  
  31.         if(!preg_match( ' /^[a-z0-9_.-]*@[a-z0-9.-]*\\.[a-z]{2,4}$/ ' , $email))
  32.         {
  33.             $error_array[ ' email ' ]= ' грешен email ' ;
  34.         }
  35.  
  36.         if(!preg_match( ' /^[a-zA-Z]{3,16}$/ ' ,$name))
  37.        {
  38.            $error_array[ ' name ' ]= ' грешно име ' ;
  39.        }
  40.  
  41.  
  42.  
  43.     }
  44.  
  45.     ?>
  46. <form action= " register.php "  method= " POST "  enctype= " multipart/form-data " >
  47.     login:<input type= " text "  name= " login "  value= "  "  />
  48.     <?php
  49.     if($error_array[ ' login ' ])
  50.     {
  51.         echo $error_array[ ' login ' ];
  52.     }
  53.     ?>
  54.    
  55.  
  56.     парола:<input type= " text "  name= " pass "  value= "  "  />
  57.      <?php
  58.     if($error_array[ ' pass ' ])
  59.     {
  60.         echo $error_array[ ' pass ' ];
  61.     }
  62.     ?>
  63.    
  64.  
  65.    повтори парола:<input type= " text "  name= " pass2 "  value= "  "  />
  66.  
  67.     email:<input type= " text "  name= " email "  value= "  "  />
  68.      <?php
  69.     if($error_array[ ' email ' ])
  70.     {
  71.         echo $error_array[ ' email ' ];
  72.     }
  73.     ?>
  74.    
  75.  
  76.     име:<input type= " text "  name= " name "  value= "  "  />
  77.      <?php
  78.     if($error_array[ ' name ' ])
  79.     {
  80.         echo $error_array[ ' name ' ];
  81.     }
  82.     ?>
  83.    
  84.  
  85.     <input type= " hidden "  name= " form_submit "  value= " 1 "  />
  86.     <input type= " submit "   name= " регистрирай се "  value= " регистрирай се "  />
  87.  
  88.  
  89.  
  90. </form>
  91.  
  92.  
  93. <?php
  94. footer();
  95. }
  96. else
  97. {
  98.     header( ' Location: index.php ' );
  99.     exit;
  100. }
  101. ?>
  102.  
може би и на functions.php ще искаш:
Код: PHP
  1. <?php
  2. function my_header($title)
  3. {
  4.     session_start();
  5. ?>
  6. <!DOCTYPE HTML PUBLIC  " -//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN " >
  7. <html>
  8.     <head>
  9.         <meta http-equiv= " content-type "  content= " text/html; charset=UTF-8 " >
  10.         <title><?php echo $title; ?></title>
  11.     </head>
  12. <body>
  13. <div id= " top_menu " >
  14. <?php
  15.     if($_SESSION[ ' is_logged ' ]===true)
  16.     {
  17.  
  18.     }
  19.     else
  20.     {
  21.         echo  ' <a href= " register.php>регистрирай се</a> ' ;
  22.     }
  23. ?>
  24. </div>
  25.     <?php
  26. }
  27.  
  28. function footer()
  29. {
  30.     echo ' </body></html> ' ;
  31. }
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:17:03 от Avalanche »

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #5 -: 21 Декември 2009, 16:31:20 »
Изпуснал си една двойна кавичка, точно след register.php
Цитат
echo  ' <a href= " register.php " >регистрирай
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:17:10 от Avalanche »

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
проблем с header('регитрация'); на 0:40мин
« Отговор #6 -: 21 Декември 2009, 16:42:11 »
супер мерси
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:17:14 от Avalanche »