То във филм да говорят за програмиране малко трудно. Ще гледаме jQqury кодове и ще ни държат в напрежение през цялото време

По-добре нещо биографично,
например този за апъл, въпреки че много хора не харесват марката.
Има разлика между това да си програмист и да създаваш иновации. Преди да става дума за "създаване" ние трябва да сме наясно, какво искат хората? Този въпрос звучи смешен! Какво искат жените? Същото, което искат всички хора - никой не знае какво е то. В завършен вид един продукт е далеч повече, от това, което е бил още като идея и точно той е това което искат хората. Ето премери: кой е измислил мишката - нещо толкова просто, а какво ползване има в момента. Кой е подредил буквите по клавиатурата? Как ще докажете, че в нея има излишни клавиши? Всеки прави някакви програми и се радва на тях, защото се е трудил, но истинската им стойност е равна на броя от хората, които ще ползват програмата. Създайте полезна програма без която хората не могат и ще имате повод за гордост.
Както Стив Джобс е казал. "
Дизайнът не е само как изглежда или как се усеща нещо. Дизайнът е как то работи." От гледна точка на програмирането не е така, но той друго има предвид. Може да напишеш код за 5 дена и после за да промениш нещо малко, да ти отнеме 10 дена - това е дизайна.
Та за филмите имах предвид, че е не е толкова интересно "да програмираш нещо", а "какво ще бъде това нещо". Ако можем да създаден всичко, то какво ще създаден? Аз искам няколко програми: да вкарам в нея 2 заглавия на филми, които ми харесват и тя да каже, кои друго филми ще ми харесват. Същото го искам и за музиката. Да дам 2-3 линка със статии или видеа, които ми харесват и тя да покаже други. Да поставиш едно стихотворение на Вазов и тя да напише други, които да са със същия стил. Та, ако говорим за компютърна мощ и възможности, аз това виждам.
За това което мисля, ето няколко цитата:
Steve Jobs:
Не живей според мислите и очакванията на другите!
Не позволявай шумът от мненията на хора да заглуши твоя собствен вътрешен глас!
Имай смелостта да следваш сърцето и интуицията си.
Никола ТеслаНастоящето е ваше, но бъдещето мое
АйнщайнФантазията е по-важна от знанието
Ето други подобни:Върши онова, в което вярваш и вярвай в това, което вършиш.
Ти си роден, като оригинал, не умирай като копие
Трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света
Ако всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.
Човешкия ум има 3 ключа които отключват всичко – знание, мисъл въображение – всичко е в тях.
Във филм за Стив Джобс, точно това се разглежда - той не е позволявал на хората да пренебрегват неговите идеи и в крайна сметка в това е бил неговия успех. Дори е казал, че не търси хора, с които да се отнася добре, а да ги направи още по-добри в работата им.
Поради всички тези неща, мисля че биографичните филми са сходни с дейностите компютри, програмиране, дизайн, защото засягат велика личност, която носи със себе си промяната.