Да, то сигурно има хиляда начина за каунт,но въпроса е в структурирането и кой е добрия метод.
Дадоха ми го така със if(isset за $_GET['post_id'] не ми е ясно ифсет каква точно му е задачата, но така първо ако е взет post_id ми харесва, и след това т.е. ако е взето ид-то на пост-а от БД да направи ъпдейт, . view_count-a в DB е int .
Това го пиша въф файла ми който извежда поста от базата, с кодовете които са писани досега, го взема по пост_ид, и така значи как да стане проверката, че тоя пост е взет и зареден, за да може да извърши каквото ще извършва. Второто е лесната част, ама първото незнам как. Така с if(isset при мен не става.
Както за контента, заглавието и и етк. има стринг $post_id = (int) $_GET['id']; и после следват операциите които да се извършат, така пробвах и без стринг, понеже така го разбрах, че изобщо ако страниацата е заредена, значи е взето ИД и да ълоадне в базата и т.н. Но не става нещо както трябва не правя.
$post_id = (int) $_GET['id'];
В някой от тия всички варианти със стринг, без стринг, кавички различни и подобни дребни неща по структура ми се получава, обаче незнам защо ъпдейта в базата става след минути а не на момента , така и не успях да хвана по кой начин става, и изобщо защо записа в базата става след минути..
$rs = run_q('SELECT * FROM posts as p, users as u WHERE p.post_id=' . $post_id . ' AND p.added_by=u.user_id');
Така вземам поста, и така като го гледам би трябвало даже без стринг да стане, само с добавка за ъплоад, но не става.