Автор Тема: MCF - нова тема  (Прочетена 9976 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: MCF - нова тема
« Отговор #30 -: 17 Ноември 2011, 17:08:44 »
Кода, който си дал последно е верен и работи,казах ти какво прави и от какво може да има проблем.. незнам вече какво да те посъветвам, може да прoбваш кода който съм ти дал да смениш там където изписва error с пренасочване и там където е success с твоята част от кода. Туко виж станало някакво чудо  ;D

ПП. Провери в таблицата cat в 2-та записа, за които каза полето active дали е равно на 1,защото и от него зависи заявката ти. опс не видях rar-а но като го сложих при мен няма проблем отново... видияь какво има и в масива $row всичко е ок.
« Последна редакция: 17 Ноември 2011, 17:53:42 от abcd »

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: MCF - нова тема
« Отговор #31 -: 17 Ноември 2011, 18:23:55 »
Момчета искам да ви се извиня от сърце на всички дето ви опънах нервите днес с моя пробле а то си бил в мене в индекса сам бил сложил едно " да се еб.. в дивака.пак се избинявам на всички :)

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF - нова тема
« Отговор #32 -: 29 Ноември 2011, 21:55:52 »
Как ще се вкара запис на кликовете за пост в базата?

HanKrum

  • Гост
Re: MCF - нова тема
« Отговор #33 -: 30 Ноември 2011, 10:44:53 »
Ако с "кликовете за пост" имаш предвид броя на кликовете, вземаш последния запис, добавяш настоящия брой към последния и записваш в БД, като преди това си си направил брояч.

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF - нова тема
« Отговор #34 -: 30 Ноември 2011, 12:15:14 »
Да, то сигурно има хиляда начина за каунт,но въпроса е в структурирането и кой е добрия метод.
Дадоха ми го така със if(isset за $_GET['post_id'] не ми е ясно ифсет каква точно му е задачата, но така първо ако е взет post_id ми харесва, и след това т.е. ако е взето ид-то на пост-а от БД да направи ъпдейт, . view_count-a в DB е int .
Това го пиша въф файла ми който извежда поста от базата, с кодовете които са писани досега, го взема по пост_ид, и така значи как да стане проверката, че тоя пост е взет и зареден, за да може да извърши каквото ще извършва. Второто е лесната част, ама първото незнам как. Така с if(isset при мен не става.
Както за контента, заглавието и и етк. има стринг $post_id = (int) $_GET['id']; и после следват операциите които да се извършат, така пробвах и без стринг, понеже така го разбрах, че изобщо ако страниацата е заредена, значи е взето ИД и да ълоадне в базата и т.н. Но не става нещо както трябва не правя.
Код: PHP
  1. $post_id = (int) $_GET['id'];
  2. В някой от тия всички варианти със стринг, без стринг, кавички различни и подобни дребни неща по структура ми се получава, обаче незнам защо ъпдейта в базата става след минути а не на момента , така и не успях да хвана по кой начин става, и изобщо защо записа в базата става след минути..
  3.  
  4. $rs = run_q('SELECT * FROM posts as p, users as u WHERE p.post_id=' . $post_id . ' AND p.added_by=u.user_id');
Така вземам поста, и така като го гледам би трябвало даже без стринг да стане, само с добавка за ъплоад, но не става.
« Последна редакция: 30 Ноември 2011, 12:35:42 от ashaman »

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - нова тема
« Отговор #35 -: 30 Ноември 2011, 13:56:34 »
Aко ще вързваш брояча към определен потребител, си направи отделна таблица в базата, ако по-принцип искаш да знаеш колко пъти е събмитната определена форма, изнеси информацията във външен файл в системата. Виж тук -  http://www.stevedawson.com/article0007.php
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: MCF - нова тема
« Отговор #36 -: 30 Ноември 2011, 14:51:31 »
isset($_GET['id']) означава дали get параметъра "id" съществува, тоест дали имаш в url-a страница.php?id=нещо си.Хубаво е да се използва,защото иначе ще ти даде notice ако го няма параметъра.После го кастваш както си го направил в кода, който си дал.. проверяваш дали $post_id>0 и ако е изпълнено това условие след това пускаш заявка към базата да търси редове по post_id равно на $post_id.Ако намери резултат=1 ,тогава си пишеш кода за броенето(било то с помоща на файл или друга таблица в базата) и след това си изкарваш темата на екрана.Какво толкова трудно има?
« Последна редакция: 30 Ноември 2011, 15:04:20 от abcd »

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF - нова тема
« Отговор #37 -: 30 Ноември 2011, 16:05:36 »
Уцелих го най-накрая
Код: PHP
  1. if(isset($_GET['id']))
  2.  
  3.  $rs =run_q("UPDATE posts SET  view_count = view_count + 1 WHERE post_id='".$post_id."'");

borisov87

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 40
Re: MCF - нова тема
« Отговор #38 -: 08 Октомври 2012, 18:18:47 »
От вчера до днес три пъти пускам теми за грешки и след 30-60мин сам ги откривам и трия темите, явно бая трябва да внимавам щото хем гледам от клипа и сравнявам кода и пак не ги забелязвам :D на последната ми грешка даже липсваше цяла дума :D