Автор Тема: Не мога да разбера защо не ме логва  (Прочетена 9580 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Здравейте гледам урока на gatakka за това как да си направим форум и имам проблеми със логин формата не мога да разбера защо не иска да ме логне вижте кода

Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' functions.php ' ;
  3. if (isset($_POST[ ' form_submitted ' ])==1)
  4. {
  5.     $login=trim($_POST[ ' login_name ' ]);
  6.     $pass=trim($_POST[ ' login_pass ' ]);
  7.     if (strlen($login)>3 && strlen($pass)>3)
  8.     {
  9.         db_init();
  10.         $sql=mysql_query( ' SELECT * FROM users WHERE login= "  ' .addslashes($login). '  "  AND pass= "  ' .md5($pass). '  "  ' ) or die (mysql_error());
  11.         if (mysql_num_rows($sql)==1)
  12.         {
  13.             $row=mysql_fetch_assoc($sql);
  14.             $_SESSION[ ' is_logged ' ]=true;
  15.             $_SESSION[ ' user_info ' ]=$row;
  16.             header( ' Location: index.php ' );
  17.             exit();
  18.         }
  19.         elseif (mysql_num_rows($sql)==0)
  20.         {
  21.            
  22.         }
  23.     }
  24.     else
  25.     {
  26.     $error_array[ ' login_failed ' ]= ' Грещно потребителско име или парола! ' ;
  27.     }
  28. }
  29. my_header( " Вход " );
  30. ?>
  31. <table border= " 1 " >
  32.     <tr><td>
  33. <form action= " login.php "  method= " POST " >
  34.     <p>Login <input type= " text "  name= " login_name " ></p>
  35.     <p>Парола <input type= " text "  name= " login_pass " ></p>
  36.     <input type= " hidden "  name= " form_submitted "  value= " 1 " >
  37.     <input type= " submit "  name= " login "  value= " Влез " >
  38. </form>
  39. <?php if ($error_array[ ' login_failed ' ]) { echo  " <tr><td bgcolor= ' red ' > " .$error_array[ ' login_failed ' ]. " </td></tr> " ; } ?>
  40.         </td></tr>
  41. </table>
  42. <?php
  43. my_footer();
  44. ?>
  45.  
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:31:03 от Avalanche »
"Screw you guys i am going home"

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг: Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #1 -: 16 Март 2010, 20:09:46 »
Дава ли грешка? Къде пишеш session_start() в functions или в my_header()
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг: Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #2 -: 16 Март 2010, 20:44:38 »
Не изписва нищо просто ме прехвърля към индекса.Session_start() съм го слоил във функцията my_header()

function my_header($title)
{
    session_start();
"Screw you guys i am going home"

misq

  • Гост
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #3 -: 16 Март 2010, 20:55:00 »
Ето виж в тази тема малко по надолу съм постнал един код дето съм написал .. там има работеща регистрация и логин форма ... кода е един и е разделен с коментари .. сравни си ..

ето и темата Цък

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #4 -: 16 Март 2010, 21:03:58 »
Виж кода на @misq  но все пак виж къде ти е my_header() и къде регистрираш сесията. Май е преди нея. Тоест нямаш сесия още а регистрираш.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #5 -: 16 Март 2010, 21:05:05 »
Аз съм си го правил преди,но не със булеви стойности.Примерно в началото на файла правя $user=$_SESSION[ ' little_name ' ]; и във логина си пиша $_SESSION[ ' little_name ' ]=$row[ ' little_name ' ]; и работи
"Screw you guys i am going home"

misq

  • Гост
Отг: Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #6 -: 16 Март 2010, 21:05:54 »
2SHAE написа:
Цитат
Не изписва нищо просто ме прехвърля към индекса.


еми пич ти какво искаш нали си му дал дати присвои  на сесията is_loged=true и масив с userinfo данни .. и след това да те пренасочи към index.php
и в index.php напиши


if ($_SESSION[ ' is_logged ' ]!==true){echo  ' gre6ka nqmate pravo da vlizate tuk ' ;}else{echo  ' SUCCESSFULY LOGGED ' ;}

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг: Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #7 -: 16 Март 2010, 21:13:05 »
Добре пиша същото каквото пише и gatakka как при него ще работи,а при мен няма?
"Screw you guys i am going home"

misq

  • Гост
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #8 -: 16 Март 2010, 21:15:21 »
ох добре де човече вземи обясни какво имаш на индекса само за логнати ли е този индекс или не .. и ако е само за логнати земи напиши май че беше print_r($_SESSION); или var_dump($_СЕССИОН); и виж какво ти връща сесията дали си логнат ... все някъде трябва да има грешка .. пробвай да се логнеш  с неправилни име и парола кажи дали се логва ... не стой така направи нещо ...

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #9 -: 16 Март 2010, 23:42:40 »
Не четете ли какво пишем?
Първо премести myheader() в началото.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #10 -: 17 Март 2010, 12:20:55 »
Сега стана обаче ми изписва

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\\xampp\\htdocs\\mcf\\functions.php:10) in C:\\xampp\\htdocs\\mcf\\login.php on line 17

аз си помослих,че може да е от това,но ти нали го сложи по-надолу и нямаше проблеми?Или аз нещо съм пропуснал да видя докато пиша кода.
"Screw you guys i am going home"

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #11 -: 17 Март 2010, 13:05:43 »
За това има поне 10 теми във форума
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #12 -: 17 Март 2010, 19:34:21 »
Е добре защо ти като го пишеш няма проблем,а при мене има ей тва не мога да го разбера
"Screw you guys i am going home"

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #13 -: 17 Март 2010, 19:55:30 »
Изкарай session_start() от myheader, сложи си го(session_start()) най горе във файла, а после myheader си го сложи над началото на html-a, под php coda
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

2SHAE

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:Не мога да разбера защо не ме логва
« Отговор #14 -: 17 Март 2010, 20:44:36 »
Аз знам как да си го оправя обаче просто искам да разбера защо при gatakka работи така,а при мен не.  :lol:

EDIT: Извинявайте трябваше да изгледам урока до край и тогава да пускам тая тема не видях,че по късно gatakka го оправя просто си казах аре да питам първо за това и после да продължа с урока  :blush:
"Screw you guys i am going home"