Автор Тема: Jquery - ефектно меню  (Прочетена 6073 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

n3mo

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 3
  • Публикации: 117
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #15 -: 22 Март 2010, 20:14:33 »
За тези проекти има страхотен начин чрез слайдър, ако искаш виж http://home.n3mo.eu/~n3mo/ui , тук са примерите на jquery UI фрейуорка ... със слайдър ще стане много яко, може да направя и урок за това , но там е доста по-сложно.
I don't wanna be just a memory...

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #16 -: 22 Март 2010, 20:22:30 »
според мен ще е полезен един такъв урок

zareva_rositsa

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 149
JQuery - ефектно меню
« Отговор #17 -: 04 Април 2010, 00:23:59 »
Урока е велик, само защо при мен не отделя двете картинки, когато прави анимацията - в смисъл при hover променя прозрачността само на обекта, върху който се движа, но движението нагоре - надолу го прави за двете картинки едновременно, независимо върху коя се намирам. Ползвам $(this).

Dormas

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #18 -: 26 Май 2010, 17:32:41 »
Не ми се получава заради margin-top. Не работи поради някаква причина. Опитах с няколко браузъра и вече се чудя какво да правя.. Благодаря предварително.

n3mo

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 3
  • Публикации: 117
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #19 -: 28 Май 2010, 08:44:24 »
@zareva_rositsa  Радвам се, че урока ти е харесал, за съжаление нямам време да запиша още уроци тези дни, иначе проблема ти е сигурно от IE, ако става така и при FF виж кода, не би трябвало при $(this) да имаш този проблем, може би html кода не ти е структориран по същия начин ( примерно да минаваш върху div и да ти повдига целия div ).
@Dormas Писах ти лично съобщение, прати кода да видим къде е проблема. Възможно е да се получава от разни png fix-ове за прозрачността или просто от друг js, който имаш по сайта.
Поздрави,
Нед
I don't wanna be just a memory...

vetko

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 13
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #20 -: 19 Юли 2010, 20:59:59 »
Много хубав урок. Благодаря!

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #21 -: 24 Ноември 2010, 10:56:15 »
Страхотен урок :).Браво ! Но на мен баунс ефекта нещо не ми се получава :( хем следвам  урока много точно ?!? ето кода :
menu.js
 " $(document).ready(function(){
   var button = $( ' .b ' );
   button.hover(function(){
   $(this).stop().animate({
      opacity:1,
      marginTop: " 0px " ,
      
   },500);
   },function(){
      $(this).stop().animate({
      opacity:0.4,
      marginTop: " 20px " ,
      
   },500, " easeOutBouns " );
   });
});
 "
html
 "
.....
      
      
      
      
   
   
      
   


 "
javascript неработи много добре под mozila , как да оправя този проблем :( ?
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

n3mo

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 3
  • Публикации: 117
Отг:Jquery - ефектно меню
« Отговор #22 -: 27 Ноември 2010, 14:35:27 »
@smarfy02 Ако нещо не ти работи, прегледай си скобите, просто сега не съм тръгнал да тествам кода ти. Ефекта ти не работи защото си объркап правописа на ease-инга пише се easeOutBounce, а не easeOutBouns. Попринцип проблемите с различните браузъри най-често се получават от грешки в css-а.
Поздрави,
Нед
I don't wanna be just a memory...

antony

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 60
Re:Jquery - ефектно меню
« Отговор #23 -: 09 Февруари 2011, 00:29:18 »
Привет,

И аз благодаря за урока! Приложих го в част от моя сайт и се получи много добе!

Поздрави!
« Последна редакция: 09 Февруари 2011, 10:45:57 от antony »

mar1919

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Re: Jquery - ефектно меню
« Отговор #24 -: 06 Декември 2013, 18:45:01 »
Най-хубави са уроците на gatakka. Kолкото и трудна да е темата, така добре обяснява, че всичко разбирам. Само една молба лично към него - не използвайте думата "намАляме", а думата "НАМАЛЯВАМЕ". Това е правилното!
« Последна редакция: 07 Декември 2013, 02:32:18 от mar1919 »