Автор Тема: Прочетена/непрочетена тема; Колко пъти е видяна ?  (Прочетена 5544 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Здравейте,
искам да направя така, че стила на линка към темата, да е различен, когато темата е нова или има нов коментар.

Аз имам една идея как това може да стане, но не съм сигурен дали е правилно и дали няма по-добро решение, а именно, да добавя към линка към темата още един гет масив, в който да се съдържа, колко коментара има в темата.
И всеки път, когато има нов коментар линка ще се смени и съответно, ще дам различни стилове на a:visited и a:link.

Също линк, който води към страница със списък само с нови теми или коментари. За това вече нямам идея!

2ро. Колко пъти е видяна темата.
Отново имам идея, всеки път когато се отвори линк да се записва в ДБ +1 в поле count_view примерно !

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
За съжаление това е готова система, и промяната/имплементацията на каквото и да е било е някакъв кошмар.
За пореден път казва, че joomla НЕ СТРУВА, голяма грешка, че минах на нея.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Тази система не може ли да се  " инсталира "  по някакъв начин и второ, няма ли да стане по начина, който аз описах и второ, как става това с отброяването на това колко пъти е прегледана или и то е част от системата !

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
Всичко е част от системата, и заради некадърно писане е по-добре да не пипа човек, че нещата почват да се чупят без да знаеш как и защо.
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Добре и каква е алтернативата ?

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
Писане на собствена система, или миграция към друга. Мо просто няма да си причиня подобно нещо отново.
Ще се пише нова.
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Имам чувството, че пишеш малко несвързано
 " Мо просто няма да си причиня подобно нещо отново. " , се 1.
Дай ми малко повече информация, как си направя такава система, как се казва готовата и т.н.

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
Пиша с правописни грешки.
Как се пише такава система ли? Ами не е лесна работа. Трябват доста знания, а по отношение коя е системата сега, мисля, че поне на 1000 места е казано. Joomla.
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Инсталирах я, но според мен това е системата за сайт доколкото виждам..
Кажи тогава, как да преброявам колко пъти е прегледана дадена статия..

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
@DeluxBG   аз се омотах тотално, мислих, че говориш за съвсем друго нещо.
Значи за да може да разбираш дали линк е нов или не трябва да го записваш някъде. Тоест неговият статус. Това най-често е в базата. Тоест ти си тръгнал правилно.
Имаш таблица в която има линка, друго поле за брой виждание и някакъв статус. После като взимаш информацията спрямо статуса може да слагаш различни стилове
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Амм, нещо не мога да си го представя..
Искаш да ми кажеш, че трябва да направя отделна таблица с линкове (уоу), да техният статус, но за бога нали то зависи от юзъра дали тази тема ще е нова, с нов коментар ии т.н., което означава да запиша всички юзъри, които са го посетили, после да извърша проверка да ли са го посетили.. аааа :Х
Не мога да си го представя, обясно, моляте по-обширно и подробно..
И по-точно, как се записва view_count-a ??

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
Искаш линка да е за потребител нали? Тоест като темите на форума, този потребител е прочел, онзи не?
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
Еми да, смисъл ако не е лог-нат да ги вижда всички еднакво, но ако е лог-нат да е като в един форум.
Ако е видяна темата да има един дизайн, но ако има нов коментар да е друг дизайна, за да се разбира, че има нов коментар, абеее да като в един форум..

gatakka

• Hero Member
  • Благодарности
Ами тогава имаш таблица в която пиеш линковете, самият линк, брой виждания и може и някаква друга.
Имаш и втора таблица, в която записваш, кой потребител кой линк е видял. Тоест тази таблица има 2 полета. Едното е id на линка, второто е id на потребителя. Като взимаш линк проверяваш дали има запис в тази таблица. Ако няма, значи не го е виждал, ако има значи го е вождал.
Просто търсиш за запис с линк id и user id
Добре дошли в Научи Ме!

DeluxBG

• Newbie
  • *
  • Благодарности
gatakka написа:
Цитат
Ами тогава имаш таблица в която пиеш линковете, самият линк, брой виждания и може и някаква друга.
Имаш и втора таблица, в която записваш, кой потребител кой линк е видял. Тоест тази таблица има 2 полета. Едното е id на линка, второто е id на потребителя. Като взимаш линк проверяваш дали има запис в тази таблица. Ако няма, значи не го е виждал, ако има значи го е вождал.
Просто търсиш за запис с линк id и user id

Ох.. извинявай обаче не мога да си го представя, ще го обесниш ли от ново, този път по-подробно..  :blush: