Автор Тема: MCF- администрация част 2  (Прочетена 17564 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #15 -: 04 Август 2011, 19:48:19 »
Така, първо ми прави впечатление, че инизиализираш функцията db_init() на няколко места. Тя просто ти прави връзка към базата данни, веднъж създадеш ли я тя си остава отворено докато не се зареди цялата страница или не я затвориш ръчно.

След това имаш това:
Код: PHP
  1. <?php
  2. $rs=mysql_query('SELECT * FROM group_cat WHERE name="'.$name.'"');
  3. !=
  4. mysql_query('UPDATE group_cat SET name="'.$name.'",`desc`="'.$desc.'" WHERE group_cat_id='.$id);
  5. ?>

На няколко различни места пускаш заявка с mysql_query(), а на няколко други с run_q(). Разгледай функцията run_q() и се опитай да вникнеш в нея и да разбереш какво точно прави. Като разбереш за какво е създадена, сам ще си намериш грешката!
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #16 -: 04 Август 2011, 20:00:24 »
1. Така, първо ми прави впечатление, че инизиализираш функцията db_init() на няколко места. Тя просто ти прави връзка към базата данни, веднъж създадеш ли я тя си остава отворено докато не се зареди цялата страница или не я затвориш ръчно.

2. След това имаш това:
Код: PHP
  1. <?php
  2. $rs=mysql_query('SELECT * FROM group_cat WHERE name="'.$name.'"');
  3. !=
  4. mysql_query('UPDATE group_cat SET name="'.$name.'",`desc`="'.$desc.'" WHERE group_cat_id='.$id);
  5. ?>

3. На няколко различни места пускаш заявка с mysql_query(), а на няколко други с run_q(). Разгледай функцията run_q() и се опитай да вникнеш в нея и да разбереш какво точно прави. Като разбереш за какво е създадена, сам ще си намериш грешката!

1. Да, не бях забелязал, махнах едното.
2. В урока е така.
3. Исках да пробвам дали ще работи.


Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #17 -: 04 Август 2011, 20:07:37 »
Че ще работи - ще работи, но как? В run_q функцията връщаш mysql заявка, но в нея си задал тази заявка да бъде с желания от теб енкодинг. Докато mysql_query() не знае на какъв енкодинг е настроена твоята база данни.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #18 -: 04 Август 2011, 21:18:46 »
Че ще работи - ще работи, но как? В run_q функцията връщаш mysql заявка, но в нея си задал тази заявка да бъде с желания от теб енкодинг. Докато mysql_query() не знае на какъв енкодинг е настроена твоята база данни.

Добре, замених навсякъде, пак е същото.

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #19 -: 04 Август 2011, 22:00:00 »
Когато напиша името и описанието на група на кирилица изобщо не го записва в дб.
Чакай сега, латиницата влиза ли? Ако да, дебъгни си кода като сложиш
Код: PHP
  1. echo mysql_error();
след заявката ти.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #20 -: 04 Август 2011, 22:38:19 »
Да, латиницата се записва, но кирилицата не. Заявката си е дебъгната.

ПП: Когато пиша на кирилица си изпълнява заявката, но заглавието и описанието не ги записва (полетата остават празни)
« Последна редакция: 04 Август 2011, 22:40:37 от brazzerZ »

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #21 -: 04 Август 2011, 22:44:57 »
Да, латиницата се записва, но кирилицата не. Заявката си е дебъгната.

ПП: Когато пиша на кирилица си изпълнява заявката, но заглавието и описанието не ги записва (полетата остават празни)
Всичко ли ти е на UTF-8? (db, html, queries)
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #22 -: 05 Август 2011, 00:48:24 »
Да, латиницата се записва, но кирилицата не. Заявката си е дебъгната.

ПП: Когато пиша на кирилица си изпълнява заявката, но заглавието и описанието не ги записва (полетата остават празни)
Всичко ли ти е на UTF-8? (db, html, queries)
Не. :|

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #23 -: 16 Ноември 2011, 23:22:24 »
Значи при мен има няколко така странни проблема, проверявал съм структурата и кода няколко пъти, така простия проблем е със ../ при определена последователност на логване админ или юзър, трябваше в крайна сметка да копна function i logout файлове в папката на admin за а бачка както трябва висчко по менютата при мен.

Реалния проблем е, че описанието(desc) на групата го записва според името, така мн пъти гледах кодовете, не виждам грешка, но проблема си стои. Другия проблем е със кирилизирането-всъщност при мен няма проблем в браузъра или счупване както го наричате и след 10 сесии, обаче независимо от всичко в базата данни си седи не ънкоднато.

Няма да пускам целия код да не затормозявам, тъкмо ще ми стане ясно дали не съм много в грешка кое за какво отговаря, но ето част от кода.
Код: PHP
  1. my_adminheader("Групи форуми");
  2. db_init();
  3. if ($_POST['ng'] == 1) {
  4.     $name = addslashes(trim($_POST['group_name']));
  5.     $desc = addslashes(trim($_POST['desc']));
  6.     if (strlen($name) > 4) {
  7.         $id = (int) $_POST['edit_id'];
  8.         $rs = run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE name="' . $name . '" AND group_cat_id!=' . $id);
  9.         echo mysql_error();
  10.         if (!mysql_numrows($rs) > 0) {
  11.  
  12.             if ($id > 0) {
  13.                 run_q('UPDATE group_cat SET name="' . $name . '",`desc`="' . $desc . '" WHERE group_cat_id=' . $id);
  14.                 echo '<h1> Успешно обновяване</h1>';
  15.             } else {
  16.                 run_q('INSERT INTO group_cat (name,date_added,`desc`)
  17.                    VALUES("' . $name . '",' . time() . ',"' . $desc . '")');
  18.                 echo'<h1> Успешен запис</h1>';

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #24 -: 17 Ноември 2011, 00:08:31 »
Пробвай така
if($_POST['ng']==1)
{
$name=addslashes(trim($_POST['group_name']));
$desc=addslashes(trim($_POST['desc']));
if(strlen($name)>2)
{
$id=(int)$_POST['edit_id'];
$rs=run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE name="'.$name.'" AND group_cat_id!='.$id);
echo mysql_error();
if(!mysql_numrows($rs)>0)
{
if($id>0)
{
run_q('UPDATE group_cat SET name="'.$name.'",`desc`="'.$desc.'" WHERE group_cat_id='.$id);
echo '<h1>Групата е обновена успешно</h1>';
}
else
{
run_q('INSERT INTO group_cat (name,date_added,`desc`) VALUES ("'.$name.'","'.time().'","'.$desc.'")');
echo '<h1>Групата е добавена успешно</h1>';
}
}
else
{
//error
echo '<h1>Името съществува!</h1>';
}
}
}

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #25 -: 17 Ноември 2011, 19:17:01 »
В твоя код разликата е само при strlen, че е >2 , тука странни работи стават при мен, заместих го така или иначе, отпърво не се промени нищо, после пък спря да ми прави записи, независимо с кой код, обаче без да изкара грешка.
От function
function run_q($sql)
            {
              mysql_query("SET NAMES utf8");
              return mysql_query($sql);
нали така?
            А Btw ето защо предполагам, че спря да прави записи, при мен всеки нов запис, независимо дали трия записите от базата данни, получава ново id, сега виждам, че последния запис е id 10 - т.е. явно, че това е причината, но защо е така? Явно се бъгва нещо като стигне до id 10 ?
« Последна редакция: 17 Ноември 2011, 19:22:42 от ashaman »

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #26 -: 17 Ноември 2011, 19:21:49 »
В твоя код разликата е само при strlen, че е >2 , тука странни работи стават при мен, заместих го така или иначе, отпърво не се промени нищо, после пък спря да ми прави записи, независимо с кой код, обаче без да изкара грешка.
От function
function run_q($sql)
            {
              mysql_query("SET NAMES utf8");
              return mysql_query($sql);
нали така?
           

Пробвай така:
    my_adminheader("Групи форуми");
    db_init();
    if ($_POST['ng'] == 1) {
        $name = addslashes(trim($_POST['group_name']));
        $desc = addslashes(trim($_POST['desc']));
        if (strlen($name) > 4) {
            $id = (int) $_POST['edit_id'];
            $rs = run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE name="' . $name . '" AND group_cat_id!=' . $id);
            echo mysql_error();
            if (!mysql_num_rows($rs) > 0) {
     
                if ($id > 0) {
                    run_q('UPDATE group_cat SET name="' . $name . '",`desc`="' . $desc . '" WHERE group_cat_id=' . $id);
                    echo '<h1> Успешно обновяване</h1>';
                } else {
                    run_q('INSERT INTO group_cat (name,date_added,`desc`)
                       VALUES("' . $name . '",' . time() . ',"' . $desc . '")');
                    echo'<h1> Успешен запис</h1>';

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #27 -: 17 Ноември 2011, 19:26:57 »
Спря да ми прави нови записи след id 10 в базата name e varchar 100, desc e varchar 250, active e 1, иначе си ми дава ехото за успешна промяна, просто реално я няма нито в базата сътветно в браузъра...?
Явно има някаква грешка, пусна ми нов запис, но само ако е на кирилица, предполагам че идва от новата функция по някакъв начин?
p.s. По първия проблем, ако не го обясних много ясно - значи просто декс се вързва към нейм, с една дума редакция на деск не води до нищо.
« Последна редакция: 17 Ноември 2011, 19:33:51 от ashaman »

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #28 -: 17 Ноември 2011, 19:47:47 »
function.php
<?php
include 'moduls/xss.php'// Защита против SQLi и XSS
error_reporting(E_ALL E_NOTICE);
function 
my_header($title
{
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta name="author" value="Кодиране:Тошко Танчев/Дизайн:....">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta name="description" content="WEB Developer Вшият програмен свят.">
<meta name="keywords" content="php,html,css,css3,ajax,MySQL,c,c++,JavaScript,Java,Photoshop,dreamweaver,Windows,Linux,Програмиране">
<meta http-equiv="Content-Language" content="bg">
<meta name="robots" content="all" />
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" />
<link rel="shortcut icon" href="img/favicon_32x32.ico" >
<title><?php echo $title?></title>
</head>
<body>
<img src="img/Jy4bZ.gif" align="top" width="100%" height="130px"/>
<div id="top_menu">
<?php
if ($_SESSION['is_logged'] === true)
{
echo 
'<b>Здравей:&ensp;'.$_SESSION['user_info']['login'].'</b>&ensp;| ';
if(
$_SESSION['user_info']['type']==3)
{
echo 
'<a href="admin/index.php"><b>Администраторски панел</b></a>&ensp;| ';
}
echo 
'<a href="index.php"><b>Начало</b></a> | <a href="loguot.php"><b>Изход</b></a>';

else

echo 
'<a href="login.php"><b>Вход</b></a> | <a href="register.php"><b>Регистрация</b></a>';
}
?>

</div>
<div id="content">
<?php
}

function 
my_adminheader($title
{
if (
$_SESSION['is_logged'] !== true && $_SESSION['user_info']['type']!=3)
{
header('Location: ../index.php');
exit;

 
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta name="author" value="Кодиране:Тошко Танчев/Дизайн:....">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta name="description" content="WEB Developer Вшият програмен свят.">
<meta name="keywords" content="php,html,css,css3,ajax,MySQL,c,c++,JavaScript,Java,Photoshop,dreamweaver,Windows,Linux,Програмиране">
<meta http-equiv="Content-Language" content="bg">
<meta name="robots" content="all" />
<link rel="stylesheet" href="../css/style.css" type="text/css" />
<title><?php echo $title?></title>
</head>
<body>
<div id="top_menu">
<a href="../index.php"><b>Към сайта</b></a> |
<a href="index.php"><b>Начало</b></a> |
<a href="groups.php"><b>Групи форум</b></a> |
<a href="sub_groups.php"><b>Под групи</b></a> |
<a href="../loguot.php"><b>Изход</b></a>
</div>

<?php
}

function 
footer() {
echo 
'</div></body></html>';
}

function 
db_init()
{
    
mysql_connect('localhost''root''DB_pass') or die ("Няма връзка с сървъра!");
    
mysql_select_db('nfs') or die ("Немога да избера база данни!");
}

function 
run_q($sql)
{
mysql_query("SET NAMES utf8");
return 
mysql_query($sql);
}

group.php
<?php
session_start
();
include 
'../functions.php';
include 
'../moduls/xss.php'// Защита против SQLi и XSS
my_adminheader('Фoрум групи');
db_init();
echo 
'<hr align="center" size="5px" style="background-color: #000000;">';

if(
$_POST['ng']==1)
{
$name=addslashes(trim($_POST['group_name']));
$desc=addslashes(trim($_POST['desc']));
if(
strlen($name)>2)
{
$id=(int)$_POST['edit_id'];
$rs=run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE name="'.$name.'" AND group_cat_id!='.$id);
echo 
mysql_error();
if(!
mysql_numrows($rs)>0)
{
if(
$id>0)
{
run_q('UPDATE group_cat SET name="'.$name.'",`desc`="'.$desc.'" WHERE group_cat_id='.$id);
echo 
'<h1>Групата е обновена успешно</h1>';
}
else
{
run_q('INSERT INTO group_cat (name,date_added,`desc`) VALUES ("'.$name.'","'.time().'","'.$desc.'")');
echo 
'<h1>Групата е добавена успешно</h1>';
}
}
else
{
//error
echo '<h1>Името съществува!</h1>';
}
}
}
$rs=run_q('SELECT * FROM group_cat');
echo 
'<table border="1"><tr><td>Име</td><td>Описание</td><td>Редактирай</td></tr>';
while(
$row=  mysql_fetch_assoc($rs))
{
echo 
'<tr><td>'.$row['name'].'</td><td>'.$row['desc'].'</td><td><a href="groups.php?mode=edit&id='.$row['group_cat_id'].'">Редактирай</a></td></tr>';
}
echo 
'</table>';
if(
$_GET['mode']=="edit" && $_GET['id']>0)
{
$id=(int)$_GET['id'];
$rs=run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE group_cat_id='.$id);
$ed_info=mysql_fetch_assoc($rs);
}

echo 
'<form action="groups.php" method="POST">
<b>Име на фрупата:</b><br /><input type="text" name="group_name" value="'
.$ed_info['name'].'" /><br />
<b>Описание:</b><br /><textarea name="desc" rows="5" cols="50">'
.$ed_info['desc'].'</textarea><br />
<input type="submit" value="Запиши" /><br />
<input type="hidden" name="ng" value="1" />'
;

if(
$_GET['mode']=="edit")
{
echo 
'<input type="hidden" name="edit_id" value="'.$_GET['id'].'" />';
}

echo 
'</form>';

footer();

sub_groups.php
<?php
session_start
();
include 
'../functions.php';
include 
'../moduls/xss.php'// Защита против SQLi и XSS
my_adminheader('Админ панел - Под Групи');
db_init();
echo 
'<hr align="center" size="5px" style="background-color: #000000;">';

if(
$_POST['ng']==1)
{
$name=addslashes(trim($_POST['group_name']));
$desc=addslashes(trim($_POST['desc']));
$catid=(int)$_POST['group'];
if(
strlen($name)>&& $catid>0)
{
$id=(int)$_POST['edit_id'];
$rs=run_q('SELECT * FROM cat WHERE name="'.$name.'" AND cat_id!='.$id);
echo 
mysql_error();
if(!
mysql_numrows($rs)>0)
{
if(
$id>0)
{
run_q('UPDATE cat SET name="'.$name.'",`desc`="'.$desc.'",group_cat_id='.$catid.' WHERE cat_id='.$id);
echo 
'<h1>Под групата е обновена успешно</h1>';
}
else
{
run_q('INSERT INTO cat (name,date_added,`desc`,group_cat_id) 
      VALUES ("'
.$name.'","'.time().'","'.$desc.'",'.$catid.')');
echo 
'<h1>Под групата е добавена успешно</h1>';
}
}
else
{
//error
echo '<h1>Името съществува!</h1>';
}
}
}
$rs=run_q('SELECT gc.name as gcname,c.name,c.desc,c.cat_id FROM group_cat as gc,cat as c WHERE gc.group_cat_id=c.group_cat_id');
echo 
'<table border="1"><tr><td>Категория</td><td>Под група</td><td>Описание</td><td>Редактирай</td></tr>';
while(
$row=  mysql_fetch_assoc($rs))
{
echo 
'<tr>
<td>'
.$row['gcname'].'</td>  
<td>'
.$row['name'].'</td><td>'.$row['desc'].'</td><td><a href="sub_groups.php?mode=edit&id='.$row['cat_id'].'">Редактирай</a></td></tr>';
}
echo 
'</table>';
if(
$_GET['mode']=="edit" && $_GET['id']>0)
{
$id=(int)$_GET['id'];
$rs=run_q('SELECT * FROM cat WHERE cat_id='.$id);
$ed_info=mysql_fetch_assoc($rs);
}

$rs=run_q('SELECT * FROM group_cat');

echo 
'<form action="sub_groups.php" method="POST">
Група:<select name="group">'
;
while (
$row=mysql_fetch_assoc($rs))
if(
$row['group_cat_id']==$ed_info['group_cat_id'])
{
echo 
'<option value="'.$row['group_cat_id'].'" selected="selected">'.$row['name'].'</option>';
}
else
{
echo 
'<option value="'.$row['group_cat_id'].'">'.$row['name'].'</option>';
}
{
}
echo 
'</select><br />
<b>Име на фрупата:</b><br /><input type="text" name="group_name" value="'
.$ed_info['name'].'" /><br />
<b>Описание:</b><br /><textarea name="desc" rows="5" cols="50">'
.$ed_info['desc'].'</textarea><br />
<input type="submit" value="Зпиши" /><br />
<input type="hidden" name="ng" value="1" />'
;

if(
$_GET['mode']=="edit")
{
echo 
'<input type="hidden" name="edit_id" value="'.$_GET['id'].'" />';
}

echo 
'</form>';

footer();

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF- администрация част 2
« Отговор #29 -: 17 Ноември 2011, 20:09:15 »
Ами не виждам.... кода е същия, и не знам вече нещо системата ли ми е бъгава, какво е това. Поредица от смехотии, - не иска да направи запис на латиница, пиша запис на киририлица - приема го, след него вече започва да приема и записи на латиница отново..
Не се опитвам да преписвам механично, разбирам логиката, така да се каже...
Само това ме можах да си обясня много добре - избира база данни, където име=име, но груп-кат-ид не е равно на ид-то(на това не можах да си изясня ролята) - т.е. ще правим каквото ще правим ако име=име но ид различно от ид ( това как го да го разбирам, как може ид да е различно като това е запис и той си получава ид в груп-кат-ид), оттам  ъпдейт име - име, и деск, където тоя път ид то е = на ид и изпълнява промените в име, дата, деск със стойности име, дата , деск. п.пс А ясно, долу с гет моде е вързано ясно, ох спирам да пиша, че.. просто при мен си е някаква кашица, макар нагелд кодовете да ми изглеждат както в урока...
Ето ги и тях...
Код: HTML
  1. <?php
  2.  
  3. session_start();
  4. include 'functions.php';
  5.  
  6.    my_adminheader("Групи форуми");
  7.    db_init();
  8.    if ($_POST['ng'] == 1) {
  9.        $name = addslashes(trim($_POST['group_name']));
  10.        $desc = addslashes(trim($_POST['desc']));
  11.        if (strlen($name) > 4) {
  12.             $id = (int) $_POST['edit_id'];
  13.             $rs = run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE name="' . $name . '" AND group_cat_id!=' . $id);
  14.             echo mysql_error();
  15.             if (!mysql_numrows($rs) > 0) {
  16.      
  17.                 if ($id > 0) {
  18.                     run_q('UPDATE group_cat SET name="' . $name . '",`desc`="' . $desc . '" WHERE group_cat_id=' . $id);
  19.                     echo '<h1> Успешно обновяване</h1>';
  20.                 } else {
  21.                     run_q('INSERT INTO group_cat (name,date_added,`desc`)
  22.                        VALUES("' . $name . '",' . time() . ',"' . $desc . '")');
  23.                     echo mysql_error();
  24.                     echo'<h1> Успешен запис</h1>';
  25.             }
  26.         } else {
  27. //error
  28.             echo '<h1> Името съществува</h1>';
  29.         }
  30.     }
  31. }
  32. $rs = run_q('SELECT * FROM group_cat');
  33. echo '<table border="1"><tr><td>Име</td><td>Описание</td></td>Редактирай</td></tr>';
  34. while ($row = mysql_fetch_assoc($rs)) {
  35.     echo '<tr><td>' . $row['name'] . '</td><td>' . $row['desc'] . '</td>
  36.                     <td><a href="groups.php?mode=edit&id=' . $row['group_cat_id'] . '">Редактирай</a></td></tr>';
  37. }
  38. echo '</table>';
  39. if ($_GET['mode'] == "edit" && $_GET['id'] > 0) {
  40.    $id = (int) $_GET['id'];
  41.     $rs = run_q('SELECT * FROM group_cat WHERE group_cat_id=' . $id);
  42.     $ed_info = mysql_fetch_assoc($rs);
  43. }
  44.  
  45.  
  46. echo '<form method="post" action="groups.php">
  47.     Име на група:<input type="text" name="group_name" value="' . $ed_info['name'] . '"><br/>
  48.     Описание:<textarea name="desc" rows="5" cols="50">' . $ed_info['desc'] . '</textarea><br/>
  49.     <input type="submit" value="Запиши"/><br/>
  50.     <input type="hidden" name="ng" value="1">';
  51.  
  52. if ($_GET['mode'] == "edit") {
  53.     echo '<input type="hidden" name="edit_id" value="' . $_GET['id'] . '"/>';
  54. }
  55.  
  56. echo '</form>';
  57.  
  58. footer();
  59.  
  60.  

Код: HTML
  1. <?php
  2. error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  3. function my_header($title) {
  4.  
  5.  
  6.  
  7.    ?>
  8.     <!DOCTYPE html>
  9.     <html>
  10.         <head>
  11.             <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  12.             <title><?php echo $title; ?></title>
  13.         </head>
  14.         <body>
  15.  
  16.             <div id="topmenu">
  17.  
  18.                 <?php
  19.              
  20.                if($_SESSION['is_logged']===true)
  21.                {
  22.                echo 'Здравей: <b>'.$_SESSION['user_info']['login'].'</b>';
  23.                         if($_SESSION['user_info']['type']==3)
  24.                         {
  25.                             echo '<a href="admin/index.php">Администратор панел</a>|';
  26.                         }
  27.                    echo '<a href = "logout.php">Изход </a>' ;
  28.                 }
  29.                
  30.                 else
  31.                 {
  32.                     echo '<a href="register.php">Регистрирай се</a> | ';
  33.                     echo '<a href="index.php">Начало</a> | ';
  34.                     echo '<a href="login.php">Вход</a>';
  35.                 }
  36.                
  37.                 ?>
  38.             </div>
  39.                 <?php
  40.            }
  41. //ADMIN FUNCTION
  42.            error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  43. function my_adminheader($title) {
  44.              
  45.                if($_SESSION['is_logged']!==true || $_SESSION['user_info']['type']!=3)
  46.                {
  47.                header('Location: ../index.php');
  48.                    exit;
  49.                }  
  50.              
  51.                   ?>
  52.                <!DOCTYPE html>
  53.     <html>
  54.         <head>
  55.             <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  56.             <title><?php echo $title; ?></title>
  57.         </head>
  58.         <body>
  59.  
  60.             <div id="topmenu">
  61.                 <a href="../index.php">Начало</a> | <a href="groups.php">Групи</a>| <a href="../logоut.php">Изход</a>
  62.             </div>
  63.                 <?php
  64.            }
  65.            
  66.            function footer()
  67.            {
  68.                echo '</body></html>';
  69.             }
  70.            
  71.             function db_init()
  72.             {
  73.                 mysql_connect('localhost', 'root', 'original') or die ("Грешка с базата банни");
  74.                 mysql_select_db('mcf');
  75.             }
  76.             function run_q($sql)
  77.             {
  78.               mysql_query("SET NAMES utf8");
  79.               return mysql_query($sql);
  80.             }
Може ли обозването да идва от това, че имам два фaйла function - един в админ и един в общата?
« Последна редакция: 17 Ноември 2011, 20:18:41 от ashaman »