Автор Тема: Проблем с урок категории в индекса  (Прочетена 6379 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DeluxBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
<?php

session_start
();
include  &
#39; functions.php &#39; ;
head( &#39; Home &#39; );
db_connect();

$rsenc_sql( &#39; SELECT name,group_cat_id FROM group_cat WHERE active=1 &#39; );

while ($row=mysql_fetch_assoc($rs))
{
    
$groups[]=$row;
}
foreach
    (
$groups as $v)
{
    
$rsenc_sql( &#39; SELECT name,cat_id,`desc` FROM cat WHERE active=1 AND group_cat_id= &#39; .$v[ &#39; group_cat_id &#39; ]);
    
echo  &#39; <div class= " group_cat " > &#39; .$v[ &#39; name &#39; ];
    
while ($row=mysql_fetch_assoc($rs))
    {
        echo  &
#39; <div class= " cat " > &#39; .$row[ &#39; name &#39; ]. &#39; <p> &#39; .$row[ &#39; desc &#39; ]. &#39; </p></div> &#39; ;
    
}
    echo  &
#39; </div> &#39; ;
}
footer();


?>

Извежда ми грешка

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\\xampp\\htdocs\\mcf\\index.php on line 19,

която се показа и при гатака първоначално + още 1на SQL грешка(No db selected) и след като той се свърза с базата и двете грешки изчезнаха!

http://78.90.170.25/mcf
« Последна редакция: 02 Декември 2010, 22:45:57 от borovaka »

misq

  • Гост
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #1 -: 02 Март 2010, 21:39:09 »
Малко тъпичко ти го написах но ще работи ... тествай го :D

<?php
session_start
();
include  &
#39; functions.php &#39; ;
head( &#39; Home &#39; );
db_connect();

$rsenc_sql( &#39; SELECT name,group_cat_id FROM group_cat WHERE active=1 &#39; );
$cnt mysql_num_rows($rs);
$i 0;
while (
$i<$cnt)
{
    
$i++;
    
$rez=mysql_fetch_assoc($rs);

    
$rs1enc_sql( &#39; SELECT name,cat_id,`desc` FROM cat WHERE active=1 AND group_cat_id= &#39; .$rez[ &#39; group_cat_id &#39; ]);
    
echo  &#39; <div class= " group_cat " > &#39; .$rez[ &#39; name &#39; ];
    
$count mysql_num_rows($rs1);

    for (
$i=0;$i<$count;$i++)
    {
        
$row=mysql_fetch_assoc($rs1);
        echo  &
#39; <div class= " cat " > &#39; .$row[ &#39; name &#39; ]. &#39; <p> &#39; .$row[ &#39; desc &#39; ]. &#39; </p></div> &#39; ;
    
}
    
    echo  &
#39; </div> &#39; ;
}

footer();
?>



п.п

и да не забравиш а да си сложиш парола на phpmyadmin-а че има лоши хорица нядявам се в тоя сайт да няма такива ама знаеш ли може и да се направи някой на мн умен ...
« Последна редакция: 02 Декември 2010, 22:46:04 от borovaka »

DeluxBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #2 -: 03 Март 2010, 11:32:06 »
А може ли някой да погледне къде е грешката в моя код ?

misq

  • Гост
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #3 -: 03 Март 2010, 11:42:02 »
ми по отношение на твоя код ... този който си дал от index.php ли е и ако е .. пробвай .. да пишеш преди  заявката $groups = array(); да го дефинираш ... щото иначе .. невиждам да има грешка ...

DeluxBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #4 -: 03 Март 2010, 21:00:59 »
Ами според мен грешката е, че $row и $groups са създадени в цикъла while, а после го викаме в foreach и заради това вкарах foreach в while. Тогава грежката я няма, но за жалост няма ги и групите и подгрупите :S !
Много моля гатакка да погледне!
<?php

session_start
();
include  &
#39; functions.php &#39; ;
head( &#39; Home &#39; );
db_connect();

$rsenc_sql( &#39; SELECT name,group_cat_id FROM group_cat WHERE active=1 &#39; );

while ($row=mysql_fetch_assoc($rs))
{
    
$groups[]=$row;

}
foreach(
$groups as $v)
{
    
$rsenc_sql( &#39; SELECT name,cat_id,`desc` FROM cat WHERE active=1 AND group_cat_id= &#39; .$v[ &#39; group_cat_id &#39; ]);
    
echo  &#39; <div class= " group_cat " > &#39; .$v[ &#39; name &#39; ];
    
while ($row=mysql_fetch_assoc($rs))
    {
        echo  &
#39; <div class= " cat " > &#39; .$row[ &#39; name &#39; ]. &#39; <p> &#39; .$row[ &#39; desc &#39; ]. &#39; </p></div> &#39; ;
    
}
     echo  &
#39; </div> &#39; ;
}



footer();


?>
« Последна редакция: 02 Декември 2010, 22:46:09 от borovaka »

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #5 -: 03 Март 2010, 21:06:52 »
var_dump($groups);
напиши го т ' ва над foreach
и пастни резултата от browsera
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

DeluxBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #6 -: 03 Март 2010, 21:36:37 »
NULL връща. А когатодам var_dump($row); връща bool(false).

misq

  • Гост
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #7 -: 03 Март 2010, 22:40:22 »
аз се сетих къде ти е грешката пич ... :D просто така ми изникна изведнъж ,,,

значи трябва да сложиш един иф

if (mysql_num_rows($rs)>0)
{
//тук присвояваш с while на $groups[]
}else
{
echo  ' Няма намерени резултати ' ;
}



казвати invalid argumen suplised on foreach  или там квото е защото не намира нищо в БД-то където active=1


;) пиши дали съм бил прав ....

fusion

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 25
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #8 -: 03 Март 2010, 22:43:29 »
Има много начини да се предотврати този warning или поне аз се сещам за няколко.

1. Предварително деклариране на променливата като празен масив:
$array = array();
2. Проверка за елементите в масива:
if (count($array)) {
foreach ($array as $a) {
//...
}
}

3. Проверка за това, дали променливата е масив:
if (is_array($array)) {
foreach ($array as $a) {
//...
}
}

4. Кастване на промелнивата:
foreach ((array)$array as $a) {
//...
}


Edit: @misq, тук проблема е че на foreach се подава нещо различно от масив(в случая null). На while няма смисъл да му се прави проверка, понеже, каквото и да му се подаде, не е ли true, той няма да се изпълни.

DeluxBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Отг:Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #9 -: 03 Март 2010, 23:37:41 »
Грешката ми беше, че active не съм сложил подразбиране 1.

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #10 -: 30 Септември 2011, 15:36:20 »
появи се някакъв старнен прблем  не ми се изписва групите,а ми излизат само име и описание
<?php
 
 
include 'function.php';
  
session_start();
 
headers ("Начало");

 
db_init();
 echo 
'<div id="top_menu">';
  if (
$_SESSION['is_logged']!==true) {
   echo 
'<a href="login.php">whod</a>|';
   echo 
'<a href="register.php">reg</a>';
 } else { 
     if (
$_SESSION['is_logged']==3)
         {
         
         echo 
'<a href="logaut.php">izhod</a>|<a href="admin/admin.php">admin panel</a>';}  
 else {
    

     echo 
'<a href="logaut.php">izhod</a>';
}
 } 
 echo 
'</div>';       
 

 
$rs=run_q('SELECT name,group_cat_id FROM cat WHERE active=1');
 
$groups=array ();
 while (
$row=mysql_fetch_assoc($rs))
 {
     
$groups[]=$row;
 }
 
 foreach (
$groups as $v)
     {
      
$rs=run_q('SELECT name,cat_id,`desc` FROM cat WHERE active=1 AND group_cat_id='.$v['group_cat_id']);
      echo 
'<div class="group_cat">'.$v['nema'];
      while (
$row=mysql_fetch_assoc($rs))
      {
             echo 
'<div class="group_cat"><p>'.$row['nema'].$row['desc'].'</p></div>';
      }
      echo 
'</div>';
      }  
 
 
 
 
 
 
 
   
/*  if ($_SESSION['is_logged']!==true ||$_SESSION['user_info']['type']!=3 ){ 
header('Location: ../index.php');
exit ();
}  else {
    echo '<div id="top_menu">';

     echo '<a href="logaut.php">izhod</a>|<a href="admin/gup.php">grupi</a>|<a href="admin/sub_group.php">pod group</a><br/>';
     echo '</div>';
}

echo 'hai:'.$_SESSION['user_info']['login'].'<br/>';
    

  echo '</div>';
*/ 
footer()?>
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #11 -: 30 Септември 2011, 22:34:21 »
Кажи ся, какъв дебъгинг си правил по-кода, за да ни насочиш малко от малко?  :)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

smarfy02

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 0
  • Публикации: 907
  • https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-
    • smarfy02
Re: Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #12 -: 30 Септември 2011, 23:42:21 »
Кажи ся, какъв дебъгинг си правил по-кода, за да ни насочиш малко от малко?  :)
аз се опрвих, проблема беше че взимаше данни от таблицата категории,сетих се за урока за кетегории и от там взех идеятя за изкарването на съдържанието
https://www.facebook.com/pages/Стилияне-ние-сме-с-теб-Победата-е-твоя/

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #13 -: 17 Ноември 2011, 18:44:10 »
Можели някои дами даде style.css на форума незнам какво правя но в долния краи форума ми се разкривява и не знам защо ето вийте:

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: Проблем с урок категории в индекса
« Отговор #14 -: 17 Ноември 2011, 22:02:47 »
Никои ли няма да ми каже защо става тъка  :'(