Автор Тема: Предложения и поправки  (Прочетена 22506 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
Re: Предложения и поправки
« Отговор #75 -: 11 Ноември 2014, 23:31:55 »
Чатът няма да се маха, просто искаме да е под по-организирана, функционална и спретната форма.
аз разбрах, че искате да го местите на друго място, но не съм чел цялата дискусия поради липса на време. каквото и да решите да правите, пуснете testing version да видим за кво иде реч. аз най-малко мога да говоря за него де, не съм от най-пристрастените, ама все пак пиша понякога.

//EDIT::

Дайте, вместо да се разпиляваме напред-назад да се концентрираме в/у най-важното поне за мен. Как да направим форума по атрактивно място. Как да увеличим посещаемоста във форума. Лавината подхвърли идеята да се концентрираме в/у новобранците в програмирането. Аз съм на мнение, че привличането на по качествен персонал (не само да чете, но и да пише) ще привлече и новобранци тук. Nobby, Станимир, Echeveria, Borovaka, Гатака и други (да не обидя някой) са все хора знаещи, но не пишат, не четат и явно имат причини. Смяната на този чата с друг, няма да доведе до увеличаване на посещаемоста във форума, разбира се тва е мое мнение. 
« Последна редакция: 12 Ноември 2014, 01:15:55 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Darnel

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 139
« Отговор #76 -: 16 Февруари 2017, 12:36:46 »
Влизам в разговора с едно ново предложение(може и да е предлагано вече). О , да. забравих да Ви поздравя...та Здравейте.
Понеже виждам ниска активност във форума(в сайта има) ще предложа нещо което на много от вас може и да не се хареса!
Предложението ми е за нов респонсив стил на форума (може и на сайта,ама той си е добре,семпъл е и всичко е четливо),по-красив , по-удобен за четене и гледана на информацията. Защо ли? Защото в последно време начинаещия програмист е на първо място потребител. И какво иска да види първо този потребител? Да , хубав дизайн който да му хване окото защото според него Хубаво = професионално(не знам защо е така) Та за това ми е предложението за нов стил а и не само. Този стил според мен не е много удобен за разглеждане на информацията някак ми се струва Old School което както вече казах новите програмисти не харесват. Научи ме трябва да е Old School но и в същото време да е "в крак с новото". Платформата на форума не е никак лоша има своите функции но като че ли не достатъчно. Не е толкова богат на красиви теми както примерно IPS. Форума трябва да изглежда добре за да привлича програмистите. Някои ще си кажат защо да правим това за тях ние си го знаем те ако искат да знаят нещо ще са тук и без красив дизайн. Да така е но ако наистина искаме да помогнем и да предаваме уменията си ще е добре да изглеждаме добре. (Не съм част от екипа и ми простете че говоря от множествено число включвайки и мен,но по-скоро говоря като потребител тук който иска развитие)

Другото което е че има толкова много нови неща свързани с програмирането , тук във форума има и хора които са в крак а няма кой да качва видеа НА БЪЛГАРСКИ ! В чуждестранни сайтове има видеа на техните си езици а ние нямаме и сме ограничени само до остаряла информация. Ако да речем се подбере ДОПЪЛНИТЕЛЕН а не нов екип,който да се занимава с качвнето на видеа примерно екип Teachers(Учители) ще е много добре. Ще има нова информация и разнообразна.

Във сайта в секция php има 1% информация за начинаещия поднесена е добре от gattaka но е малко неразбираема понякога и потребителя се бърка.
Сайта е популярен едва тогава когато има раздвижване. А кога има раздвижване когато има реклама.Дали ще е банер реклама или потребител ще каже на друг потребител няма значение,на нау4и.ме му трябва РАЗДВИЖВАНЕ.

Кажете ми какво мислите за това и ще продължим по темата но моля ви бъдете активни за да направим раздвижване.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #77 -: 16 Февруари 2017, 19:48:16 »
...Не съм част от екипа и ми простете че говоря от множествено число включвайки и мен,но по-скоро говоря като потребител тук който иска развитие...
Сайтът са потребителите - няма потребители, няма сайт.
Градивни са мислите ти върху дизайна, но не мисля, че той е причината да не идват хора тук. От другата страна не мисли, че щом не се спами във форума, няма живот в сайта. Видеата в youtube вече гонят 200к гледания за две години (когато ги качвах вече бяха старички) - даже за догодина може да ни изкарат достатъчно пари за да се плати хостинга с тях.

Който има желание и идеи, нека действа. Не мога с много да помогна, но пък няма да преча. Преди време се бях захванал, но не успях много да постигна. Сега вече нямам времето, пък и желанието ми понамаля. Уроците са много стари, но не мисля, че са безполезни - особено за начинаещите, все пак тука целевата група се очертава нулево ниво знания. Относно раздвижването, в последно време се навъдиха много академии и университети (качеството им не го коментирам), които главно събират масата начинаещи, което обеснява доста намаляването на спама във форума.

Кажи, ако мога с нещо да ти помогна, не се чувствай никой, само защото не си администратор - това е само титла, при нулева активност няма администратори.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Darnel

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 139
« Отговор #78 -: 17 Февруари 2017, 16:42:39 »
Аз съм начинаещ в програмирането , но това не значи че не знам някои неща които други не знаят. Във форума съм сигурен че има хора на моето ниво а и на по-високо които имат достатъчно време да правят видео уроци но може би нямат смелостта да заявят желание да публикуват такива. Идеята ми за обновяването беше с цел реклама нещо от рода на "Nau4i.me - едно ново начало" и това е най-простия пример за мото... Главно в интернет се търсят готови кодове,а защо да не предоставиме и такава секция в сайта? Разбира се не просто да теглят и да пишат във форума ми не ми става...