Автор Тема: MCF - login форма  (Прочетена 34366 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Engelhertz

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Отг:MCF - login форма
« Отговор #30 -: 29 Ноември 2010, 23:07:50 »
string(5) string(6)
изолзвал съм адслашес и при записването в БД и ако го махня няма ли да възникне грешка ?
То проблема всъщност е ,че num_rows връща резултат 0 при условие ,че имам вярна SQL заявка
_________________________________________________________________________________________________
resource(4) of type (mysql result)
_________________________________________________________________________________________________

Утре чакам да ми доставят новия компютър и ще пробвам на него данеби да има грешки при инсталирането на нетбеанс/ксамп макар ,че неми се вярва :/

Линукс юзърс ставам един от вас :D

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Отг:MCF - login форма
« Отговор #31 -: 29 Ноември 2010, 23:38:24 »
Ама ти определено не слушаш.  И това е последният ми пост в темата, Махни всички проверки и просто се вържи към базата с променливите дадени директно на променливите без да са минавали през полетата и разни проверки.
Провери дали данните които пращаш са тези които се получават в базата а не да си получил друго и никога няма да се вържеш към базата.
echo addslashes($login);
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

streleca_stz

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • Публикации: 68
    • Tokio Hotel Фен Сайт
Re: MCF - login форма
« Отговор #32 -: 30 Декември 2010, 11:49:54 »
Здравейте! Моят проблем е малко глупав! Не знам защо, но на мен не иска да ми се покаже потребителското име когато се логна.. :?

уж си взима цялата информация в сесията
Код: PHP
  1. [code]
  2.                 db_init();
  3.                 $rs = mysql_query(&#39;SELECT * FROM site_users WHERE username = "&#39;.addslashes($login).&#39;" AND password = "&#39;.md5($pass).&#39;"&#39;);
  4.                 if(mysql_num_rows($rs) == 1)
  5.                 {
  6.                         $row = mysql_fetch_assoc($rs);
  7.                         $_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;] = true;
  8.                         $_SESSION&#91;&#39;user_info&#39;] = $row;
  9.                         header(&#39;Location: index.php&#39;);
  10.                         exit;
  11.                 }
  12.                 elseif(mysql_num_rows($rs) == 0)
  13.                 {
  14.                         $error_login_1 = &#39;Грешно потребителско име или парола!&#39;;
  15.                 }
  16. ?>
[/code]
ето го и кода на менюто
  1. [code]<?php
  2.         if($_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]===true)
  3.         {
  4.                 echo &#39;Здравей: <b>&#39;.$_SEESION&#91;&#39;user_info&#39;]&#91;&#39;username&#39;].&#39;</b> | <a href="logout.php" style="color: #FFF;">Изход</a>&#39;;
  5.         }
  6.         else
  7.         {
  8.                 echo &#39;<a href="register.php" style="color: #FFF;">Регистрация</a> | <a href="login.php" style="color: #FFF;">Вход</a>&#39;;
  9.         }
  10. ?>
[/code]
« Последна редакция: 03 Януари 2011, 18:07:34 от echeveria »
In Your Shadow I Can Shine! (:

svet1bg

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 1
  • Публикации: 124
« Отговор #33 -: 30 Декември 2010, 14:44:12 »
Преди този код :

1. <?php
  3.         {
  4.                 echo &#39;Здравей: <b>&#39;.$_SEESION&#91;&#39;user_info&#39;]&#91;&#39;username&#39;].&#39;</b> | <a href="logout.php" style="color: #FFF;">Изход</a>&#39;;
  5.         }
  6.         else
  7.         {
  8.                 echo &#39;<a href="register.php" style="color: #FFF;">Регистрация</a> | <a href="login.php" style="color: #FFF;">Вход</a>&#39;;
  9.         }
  10. ?>
  11.  

в началото на файла имаш ли <?php session_start(); защото ако нямаш ти губиш сесията и няма как да имаш име в $_SESSION['info']['username'] т.е. всеки файл требе да почва със <?php session_start(); .....

streleca_stz

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
    • Tokio Hotel Фен Сайт
« Отговор #34 -: 30 Декември 2010, 18:59:24 »
Преди този код :

1. <?php
  3.         {
  5.         }
  6.         else
  7.         {
  9.         }
  10. ?>
  11.  

в началото на файла имаш ли <?php session_start(); защото ако нямаш ти губиш сесията и няма как да имаш име в $_SESSION['info']['username'] т.е. всеки файл требе да почва със <?php session_start(); .....

Разбира се, че имам session_start(); ! Нали ако нямах, нямаше да има сесия и нямаше да ми се покаже менюто при успешен логин! :) И в самото меню да ми се покаже Здравей...

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #35 -: 30 Декември 2010, 20:07:23 »
Написал си $_SEESION вместо $_SESSION.  ::)
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

streleca_stz

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
    • Tokio Hotel Фен Сайт
« Отговор #36 -: 30 Декември 2010, 20:24:59 »
Написал си $_SEESION вместо $_SESSION.  ::)

Хаха! Мале каква тъпа грешка съм допуснал! Мерси много! :)

xkp

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 1
Re:MCF - login форма
« Отговор #37 -: 07 Април 2011, 19:34:10 »
Найстина много полезен урок!
« Последна редакция: 07 Април 2011, 23:22:06 от xkp »

federer_11

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
« Отговор #38 -: 07 Април 2011, 19:51:24 »
Малко офтопик: четох темата и от всичките мнения на първата страница на Еч, едно смислено не намерих... Приеми го като забележка, не заяждане.
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

Luk_Beson

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 2
« Отговор #39 -: 26 Май 2011, 01:18:28 »
Искам да питам тази Login Форма (както и Register) могат ли да се използват както са дадени в урокът за друго освен за форум.И да попитам понеже в тези видео уроци  всеки път gataka казва Дизайнът по-натам с CSS " ще ви покажа как " и все още сме на изчакване да разберем как само тези форми за Login & Register да им сложим дизайн.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #40 -: 26 Май 2011, 08:15:38 »
Искам да питам тази Login Форма (както и Register) могат ли да се използват както са дадени в урокът за друго освен за форум.И да попитам понеже в тези видео уроци  всеки път gataka казва Дизайнът по-натам с CSS " ще ви покажа как " и все още сме на изчакване да разберем как само тези форми за Login & Register да им сложим дизайн.
Идеята за Login и Register формите, от уроците, които гледаш тук е точно такава, да ти покажат как става самият процес на регистрация и лог-ване. Веднъж схванеш ли принципа може да използваш знанията си за създаване на много по-сложни форми и въобще вкарване на информация в база данни.

Css не чакай в серията уроци за форума. Ако искаш такива - по-добре изгледай и останалата част от уроците тук, в сайта.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Luk_Beson

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 2
« Отговор #41 -: 26 Май 2011, 12:46:28 »
Ееее това е много кофти сега,помогна ни да я направим и ся да не може да и сложим дизайн ;( / а за какво по-трудни форми когато и тези вършат работа за по - скромен сайт.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #42 -: 26 Май 2011, 13:09:37 »
Ееее това е много кофти сега,помогна ни да я направим и ся да не може да и сложим дизайн ;( / а за какво по-трудни форми когато и тези вършат работа за по - скромен сайт.
E то не може всичко на готово.. Има доста уроци за дизайн тук пък и на други места.  :)

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #43 -: 26 Май 2011, 15:46:05 »
Аз много обичам да давам съвети  :)

Според мен всичко зависи от 3 основни неща:

1. Възраст
2. Семейно положение
3. Мотивация

Ако ти си м/у 15 - 25г, отдели време и пари, запиши и завърши някакъв колеж свързан с програмиране.
Това няма да те направи програмист, но ще ти даде сериозни познания за в бъдеще.

Ако си м/у 25-30г и не си сингъл, изкарай няколко дивелопърски сертификати, те ще систематизират всичките ти знания до този момент.
Намирането на работа като програмист в бъдеще ще бъде много улеснена. 

Ако си над 30, ожени се, направи няколко деца и си намери работа неизискваща толкова знания и време.
Програмирането тогава може да ти бъде хоби и пак да се чувстваш жив.

През целият път ти трябва да имаш сериозен мотив за да може да устоиш на житейските шамари.

Иначе с програмиране може да почнеш и на 50-60г никога не е късно.

Уроците на Иван, няма да те направят програмист, но ще ти подпалят фитила, всъщност това е идеята на всеки видео урок.
Не знам защо е обещавал да стилизира дизайна на уроците си, но дори и да го беше направил ефект в/у теб нямаше да има.
Има сигурно стотици начини, чрез които би могъл да направиш добре изглеждаш уеб сайт.
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

wuser

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
« Отговор #44 -: 29 Май 2011, 11:58:08 »
Да ти кажа бате (батко си ми ;D) минеш ли тридесетака и колкото с повече, толкова повече оглупяваш. Аз днес не мога да уча като едно време. Днес много трудно ми се получават нещата, ако въобще се получават. Да имам някакъв натрупан опит, но той не струва нищо, защото нещата, които бяха нормални преди пет години, като процедурното писане, което буквално цял живот изучавах, днес са напълно отречени. Миналата година например ми мина през ръцете тонове информация и за MVC, MVP и така нататък. Уж на теория нещата са ми кристално ясни, ама уж, на практика някъде се губя сериозно и нещата не ми се получават. А това е елементарен пример. Номера е още на млад и не оглупял ум да натрупаш сериозен опит и тогава, като вземеш пътя надолу, той да ти помага да се държиш на повърхността.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz

Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar