Автор Тема: MCF - login форма  (Прочетена 24958 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivelin_kostadinov1

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 6
Re: MCF - login форма
« Отговор #90 -: 30 Април 2013, 20:38:24 »
Warning: sprintf(): Too few arguments in C:\xampp\htdocs\MCF1\register.php on line 50
Заместих всичко както ми каза и ми излиза това. Дано да ме съм досаден вече.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - login форма
« Отговор #91 -: 30 Април 2013, 20:43:49 »
Видя ли, че съм едитнал поста си?

EDIT: Ако не можеш да се оправиш с моя код пусни едно еко на твоя да видим кво искаш да вкараш в базата:

Код: PHP
  1. $query = ' INSERT INTO users(login,pass,email,real_name,date_registered)
  2. VALUES (" '.addslashes($login).' " , " '.md5($pass).' " , " ' .addslashes($email).' " , " '.addslashes($name). ' ", '.time().' ) ';
  3.  
  4. var_dump($query); exit;
  5.  
« Последна редакция: 30 Април 2013, 21:45:59 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

kernel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 1
  • Публикации: 42
Re: MCF - login форма
« Отговор #92 -: 05 Май 2013, 19:41:45 »
Някой може ли да ми каже, защо всичко в браузара ми излиза като линкове? Има ли вероятност да съм написал някоя кавичка или скоба на кирилица и от там да идва проблема, защото не намирам грешка.

functions.php

<?php
error_reporting
(E_ALL E_NOTICE);
function 
my_header($title)
{   
    
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
        <title><?php echo $title;?></title>
    </head>
    <body>
        <div id="top_menu">
        <?php
            
if($_SESSION['is_logged']===true)
            {
                echo 
'Здравей: <b>'.$_SESSION['user_info']['login'].'</b>';
                if(
$_SESSION['user_info']['type']==3)
                {
                  echo 
'<a href="admin.php">Администраторски панел</а>';  
                }
                echo 
'<a href="logout.php">Изход</а>';
            }
            else 
            {
                echo 
'<a href="register.php">Регистрирай се</a> | <a href="login.php">Влез</а>';
            }
        
?>

        </div>
        <?php
}

function 
my_footer()
{
    echo 
'<body></html>';
}

function 
db_init()
{
    
mysql_connect('localhost''*****''*****')or die ('Грешка с базата данни');
    
mysql_select_db('forum');

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - login форма
« Отговор #93 -: 05 Май 2013, 20:15:27 »
Как като линкове, че нещо не мога да разбера?
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 123
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1003
  • Кибик
Re: MCF - login форма
« Отговор #94 -: 05 Май 2013, 20:29:58 »
Не си затворил някой <а> таг с </а>
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF - login форма
« Отговор #95 -: 05 Май 2013, 20:42:35 »
Някой може ли да ми каже, защо всичко в браузара ми излиза като линкове? Има ли вероятност да съм написал някоя кавичка или скоба на кирилица и от там да идва проблема, защото не намирам грешка.

Моля те кажи ми от къде го видя този код, да го поправим - поне да не го копирате с грешките. Затварящия таг на линка за вход е написан с българската буква а.
Код: PHP
  1. //...else {
  2.          echo '<a href="register.php">Регистрирай се</a> | <a href="login.php">Влез</a>';
  3. }
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

kernel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 1
  • Публикации: 42
Re: MCF - login форма
« Отговор #96 -: 05 Май 2013, 22:07:28 »
Благодаря, ти. Бях написал едното ''а'' на кирилица.
А да ви питам какво да ползвам при проверката на името? Заместих ереги с pred_match, но явно не става.

 if (!preg_match("^[a-zA-Z]{3,16}$",$name)){
             $error_array['name']='Невалидно име';

Warning: preg_match(): No ending delimiter '^' found in C:\xampp\htdocs\forum\register.php on line 31
 
@Avalanche  не съм го копирал, като съм писал по урока не съм прехвърлил езиците.
« Последна редакция: 05 Май 2013, 22:17:09 от kernel »

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF - login форма
« Отговор #97 -: 06 Май 2013, 00:07:44 »
Не е нападка, просто това е най-малко петия случай с абсолютно същия объркан затварящ таг.
За preg_match то ти е написано какво трябва да направиш - не е открит затварящ "^" знак. Щом си почнал с него, трябва и с него да завършиш.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - login форма
« Отговор #98 -: 06 Май 2013, 00:44:57 »
Как разбра че е кирилско "а" , аз това направих преди да напиша поста си, но NetBeans не показа грешка.
И с кирилско и без при мен линковете се рендират коректно.
С коя версия на php сте?

EDIT: Относно регулярният израз той трябва да има отаарящ "/" и затварящ  "/" таг (или там както се нарича), или "~" мисля, че може и с "#".

Направи го да изглежда така и пак пробвай, например:

Код: PHP
  1. if (!preg_match("~^[a-zA-Z]{3,16}$~",$name))
  2.  
  3. // или
  4.  
  5. if (!preg_match("/^[a-zA-Z]{3,16}$/",$name))
  6.  
  7.  
« Последна редакция: 06 Май 2013, 01:13:43 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

kernel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 1
  • Публикации: 42
Re: MCF - login форма
« Отговор #99 -: 06 Май 2013, 12:02:02 »
Нетбийнс не изписва, че има грешка, но в браузъра излиза друго. Като изтрих ''а''-тата и ги написах на латиница и си тръгна кода. А за версията на пхп сигурно сме над 5.3, щом и ерегито не става и трябва да се замести.
if (!preg_match("^[a-zA-Z]{3,16}$",$name)) - а тук добавих едно ^ накрая и се оправи
if (!preg_match("^[a-zA-Z]{3,16}$^",$name))

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - login форма
« Отговор #100 -: 06 Май 2013, 14:02:51 »
Аз компилирах онзи ден бета версията на php 5.5 и линковете са ОК без значение от езика предполагам че е бъг или аз нещо не съм включил в компилацията, щото като изключа php само през гол html кода се крашва.

Относно регуляният израз, това което си написал е абсолютно грешно и когато говорим тях първо трябва да знаеш какво правиш.

Един съфорумец (ABC)  преди време направи серия от уроци ( не са видео) виж в сайта на научиМе. 
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html