Здравейте всички.
Трябва да призная, че макар че имам доста стаж с PHP в момента ми се налага да ползвам наистина обектно ориентирано програмиране за пръв път. По тази причина посещавам този сайт и сверявамк знаията си. Може да звучи смешно, но singleton клас ползвах за пръв път в actionscript. И ми направи впечатление, че в урока примера не би работил правилно, поне според мойто мнение. Ако ползваме хипотетичната ситуация от примера и съм си направил singleton клас за връзка с базата данни. Моят клас не прави връзка с базата в конструктора, а при първа заявка. Ако предположим, че имам три обекта, които ползват база данни и всеки от тях в конструктора си присвоява резултата от DB::getInstanse(), на практика всеки клас има копие от инстанцията на класа за връзка с базата. В този случай при заявка към базата и от трите ми лкаса бих получип по една връзка с базата за всеки един от тях. Поне моят опит показва такова поведение на скрипта.
Дали това е така? И дали възможно решение на проблема е метода getInstance да не връща самия обект, а адрес към него?
Ще бъда благодарен за всеки отговор.