Автор Тема: яд с функцията mail()  (Прочетена 1990 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
яд с функцията mail()
« -: 27 Януари 2010, 21:37:38 »
ето скрипта кажете ми моля каква е тази грешка не работи а изглежда толкова просто  $header= " from: $name <$mail_from> " ;


Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/i18yeseu/public_html/portfolio/send_contact.php on line 6



$subject = " $subject " ;

$message= " $detail " ;


$mail_from= " $customer_mail " ;

$header= " from: $name <$mail_from> " ;


$to = ' sekul@abv.bg ' ;

$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);


if($send_contact){
echo  " OK " ;
}
else {
echo  " ERROR " ;
}
?>
Мечтая да стана php програмист

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
Отг: яд с функцията mail()
« Отговор #1 -: 27 Януари 2010, 21:40:37 »
кофтито е че праща празни съобщения ако оправя кавичките  $to = ' sekul@abv.bg ' ;  което си е беда
Мечтая да стана php програмист

mgrozdanov

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 136
Отг: яд с функцията mail()
« Отговор #2 -: 27 Януари 2010, 22:07:43 »
А така пак ли ти праща празен мейл

$subject = ' Test ' ;
$message= ' Test ' ;
$mail_from= ' mysite@mysite.com ' ;

buktop

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #3 -: 27 Януари 2010, 22:12:59 »
Проблема ти не е там където го търсиш.

$subject = " $subject " ;

Когато слагаш знака долар в стринга ти го разпознава като променлива но синтаксиса е грешен.


$text =  ' test subject ' ;
$subject = $text;
или
$subject =  ' subject -  ' .$text;



$subject = ' Моя текст ' ;

$message= ' Моето съобщение ' ;


$mail_from= ' customer@xxx.xxx ' ;

$header= ' from:  ' .$name.  ' < '  . $mail_from .  ' > ' ;


$to = ' sekul@abv.bg ' ;

$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);


if($send_contact){
echo  " OK " ;
}
else {
echo  " ERROR " ;
}
?>

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг: яд с функцията mail()
« Отговор #4 -: 27 Януари 2010, 22:15:54 »
Аз лично грешка в този синтаксис не виждам ако това е целия код де! Самото ползване на собствена мейл функция е не препоръчително според мен имаси готови такива.
а да и това ме се вижда някак безсмислено:
$header= " from: $name <$mail_from> " ;
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

buktop

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #5 -: 27 Януари 2010, 22:21:58 »
Опс :) Можело и така да се пише, но за първи път виждам променлива в кавички. Кода го тествах и работи при мен.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #6 -: 27 Януари 2010, 22:25:23 »
може ама зависи от кавичките.
Как разбра че работи. получи мейл ли? :)
ако ти е казало ок не значи че работи. Просто няма синтактична грешка.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

buktop

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #7 -: 27 Януари 2010, 22:28:18 »
Не понеже тествам на localhost, но няма грешла на ред 6

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #8 -: 27 Януари 2010, 22:39:35 »
много благодря за помощтта сега ще тествам
Мечтая да стана php програмист

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #9 -: 27 Януари 2010, 22:49:03 »
Много ви благодаря за вниманието ви,разбрах за кавичките,но не се получава отново за жалост,получавам празни майли ето всичкия код..нямам късмет ама никакъв

contact.php






























За контакти:    GSM 0897 915 140
Относно
Съобщение
Име
Email





send_contact.php


$subject = $subject;

$message= $detail;


$mail_from= $customer_mail;


$header= ' from:  ' .$name.  ' < '  . $mail_from .  ' > ' ;
$to = ' sekul@abv.bg ' ;

$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);

if($send_contact){
echo  " OK " ;
}
else {
echo  " ERROR " ;
}
?>
Мечтая да стана php програмист

buktop

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #10 -: 27 Януари 2010, 22:59:31 »
Тези променливи трябва да ги пращаш и получаваш по някакъв начин. В случея си посочил формата да праща стойностите на инпут полетата с POST (method= " post " ). Следователно трябва с POST да ги вземеш.

$subject = $_POST[ ' subject ' ];

$message= $_POST[ ' detail ' ];
...

Това не е правилния начин понеже трябва да валидираш информацията, която се праща от формата. Прочети малко по темата. Но така трябва да работи.

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #11 -: 27 Януари 2010, 23:01:39 »
вече го пробвах това и пак празно получавам единствено <>  и прзно навсякаде..дали не е от суперхост несто



$_POST[ ' subject ' ] = $subject;
$_POST[ ' detail ' ] = $detail;
$_POST[ ' customer_mail ' ] = $customer_mail;
$_POST[ ' name ' ] = $name;

$subject = $subject;

$message= $detail;


$mail_from= $customer_mail;


$header= ' from:  ' .$name.  ' < '  . $mail_from .  ' > ' ;
$to = ' sekul@abv.bg ' ;

$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);

if($send_contact){
echo  " OK " ;
}
else {
echo  " ERROR " ;
}
?>
Мечтая да стана php програмист

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #12 -: 27 Януари 2010, 23:05:39 »
$_POST[ ' subject ' ] = $subject;
или
$subject = $_POST[ ' subject ' ];
първото няма смисъл.
Тоест променливата ти е празна, понеже никога в този код тя не получава стойност
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

buktop

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 22
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #13 -: 27 Януари 2010, 23:06:26 »
Съветвам те да прегледаш внимателно урока на Gatakka - Mail - как да пращаме писма

sekulski

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 106
Отг:яд с функцията mail()
« Отговор #14 -: 27 Януари 2010, 23:10:03 »
благодаря ви сега ще науча урока искам да науча php
Мечтая да стана php програмист