Благодаря за отговорите! Ще изпробвам предложенията. Нотпад ++ си имам (портативен) тъй, че май в крайна сметка днес по едно време май стигнах до предположението да е той. Все пак ще пробвам и другите неща, защото време имам, а срокове не. Когато ми стане готова личната страничка тогава.
Флашка си имам даже с Дебиан, не разбирам, защо ми е с измислени дистрибуции. Все пак ако някой ПК не може да понесе пълноценен Дебиан, бах я в машината. Но предложението е неизпълнимо. Първо не мога да върша работата, за която ми плащат. Второ, ако ме надушат ще стане мнооого зле.
При създадените ограничения, понякога рядко не мога да си върша работата, защото тя не на ИТ. Ако беше такава, едва ли щях да пиша тук

Какво и къде работя, не мога да кажа, съжалявам. Все пак ако някой му е толкова любопитно, наоколо може да открие достатъчно инфо да стигне до това кой съм, а от там до доста пълни лични данни разстоянието е доста малко, дори без Гошо. Само да предупредя, че въпросното инфо е доста безинтересно и скучно. Не съм митничар, ченге, дупедат или дори чистачка в президентството. Причината да не казвам е, за да не попадне в неподходящи ръце- пълно разграничение на професионален и личен живот.
-------------------
Къде ми изчезна доларчето от името на темата?