Автор Тема: Адресна книга (част 1)  (Прочетена 29721 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

svet1bg

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 1
  • Публикации: 124
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #15 -: 14 Декември 2010, 20:40:03 »
Мерси ще потърса. Знаете ли какво ако изникне нещо подобно дето не пречи толкова на работата ми ще си продължа и като направа сичко готово ще го пусна ако има такива грешки и вие ще кажете каде кво да дооправа.

За да спреш това Notice тваряш този файл C:\xampp\php\php.ini ако ти е в дял C:\ рaзбира се и на ред 516 требе да пише така:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED

Успех

Dragonyll

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 26
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #16 -: 14 Декември 2010, 20:47:02 »
МАЛЕЕЕЕЕЕЕ. Мерси много ама проблема е че преди неколко минути пуснах нова тема. Дали може да ме баннат админите.

Dragonyll

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 26
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #17 -: 14 Декември 2010, 20:56:56 »
EEEE ама то е за Xamp  аз съм със Wamp и ми е по различно. Там като дам Find и напиша Notice  и то ми изкарва много ама не смея да трия и междодругото тоя ред ако го намера треа да го трия ли.

svet1bg

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 1
  • Публикации: 124
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #18 -: 14 Декември 2010, 21:00:45 »
EEEE ама то е за Xamp  аз съм със Wamp и ми е по различно. Там като дам Find и напиша Notice  и то ми изкарва много ама не смея да трия и междодругото тоя ред ако го намера треа да го трия ли.


Не че има голяама разлика в пхп.ини ще го намериш и да се надяваме че няма да те баннат :)

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #19 -: 14 Декември 2010, 22:23:42 »
Айде следва бан!
Шегувам се де  ;D
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

Dragonyll

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 26
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #20 -: 15 Декември 2010, 14:37:55 »
 ;D

kiko0735

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 20
Не мога да разбера каде ми е грешката
« Отговор #21 -: 26 Януари 2011, 12:16:20 »
Добър ден на всички програмисти,аз съм изключително нов в PHP и не знам други програмни езици,затова сега ми е малко трудно.Аз имам проблем не със част 1 ами със част 2 на урока.Когато напиша във формата каквото и да е било то не се създава във текстов файл?

ето ми и кода на add.php
ако искате и другите 3страници код ми кажете и ще ги постна.
Код: PHP
  1. <?php
  2. if($_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]==true)
  3. {
  4.     if($_POST&#91;&#39;formSubmit&#39;]==1)
  5.    {
  6.         $name=trim($_POST&#91;&#39;name&#39;]);
  7.        $email=trim($_POST&#91;&#39;mail&#39;]);
  8.        $phone=trim($_POST&#91;&#39;phone&#39;]);
  9.        if(strlen($name)>3 && strlen($email)>5)
  10.         {
  11.             $tmp=&#39;name:&#39;.$name.&#39;;email:&#39;.$email.&#39;;mobile:&#39;.$phone.&#39;;&#39;;
  12.            file_put_contents(&#39;data.txt&#39;, $tmp);
  13.        }
  14.         else
  15.         {
  16.             echo "Please Try Again!";
  17.         }
  18.     }
  19.  
  20. ?>
  21. <center>
  22. <form type="post" action="add.php">
  23. <input type="hidden" name="formSubmit" value="1">
  24. NAME:<input type="text" name="name"><br>
  25. EMAIL:<input type="text" name="mail"><br>
  26. MOBILE:<input type="text" name="phone"><br>
  27. <input type="submit" value="Add">
  28. </form>
  29. </center>
  30.  
  31.  
  32. <?php
  33. }
  34. else
  35. {
  36.     header(&#39;Location: index.php&#39;);
  37. }

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #22 -: 26 Януари 2011, 12:30:32 »
Код: HTML
  1. <form type="post" action="add.php">
Не си задал метод на формата. По подразбиране е get и от тук $_POST масивът ти е празен.
type="post" не е валидно, трябва да е method="post", предполагам е от недоглеждане. ;)
Пробвай дали като го смениш ще се оправи.
« Последна редакция: 26 Януари 2011, 12:32:16 от NoBBy »

kiko0735

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 20
Re: Адресна книга (част 1)
« Отговор #23 -: 26 Януари 2011, 12:44:42 »
Код: HTML
  1. <form type="post" action="add.php">
Не си задал метод на формата. По подразбиране е get и от тук $_POST масивът ти е празен.
type="post" не е валидно, трябва да е method="post", предполагам е от недоглеждане. ;)
Пробвай дали като го смениш ще се оправи.

Оййййй съвсем забравих ;х че първо трябва да е метод а на самите полета да е тайп :/ мерси , да стана :) благодаря ти много

ПП: сега пък се бъгна със логина.Аз съм го настроил както в урока ако е усернаме и пасс са по малко от 3 символа да излиза грешка или ако са невалидни.Първоначално работеше,но сега дори когато използвам инвалидно име и пасс или са по малко от 3 символа излиза само празна страница .

ето ми и другите 3 страници код:

EDIT:първоначално не ми показваше грешка на грешните пас и усернаме,но го управих,ноо това с да са по-големи от 3 символа нещо..

ето го и прочутит код и извинете за голямото неразбирателство от писането ми :щ :Д

INDEX.php
Код: PHP
  1. <?php
  2. ?>
  3. <html>
  4.     <head>
  5.         <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  6.         <title>Адресна книга</title>
  7.     </head>
  8.     <body>
  9.         <?php
  10.         if($_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]==true)
  11.        {
  12.             echo &#39;<center><a href="logout.php">Logout</a><br><a href="add.php">Add</center></a>&#39;;
  13.            //TODO
  14.         }
  15.         else
  16.         {
  17.             if($_GET&#91;&#39;error&#39;]==1)
  18.            {
  19.                 echo "Wrong username/password! Please try again";
  20.             }
  21.            
  22.             ?>
  23.         <center background="#xxx" />
  24.         <form method="post" action="login.php">
  25.         USERNAME:<input type="text" name="login"><br>
  26.         PASSWORD:<input type="password" name="pass"<br>
  27.         <br><input type="submit" value="Login">
  28.         </form>
  29.         <?php
  30.         }
  31.         ?>
  32.     </body>
  33. </html>

logout.php
Код: PHP
  1. <?php
  2. header(&#39;Location: index.php&#39;)
  3.  
  4. ?>
  5.  

login.php

Код: PHP
  1. <?php
  2. $login=trim($_POST&#91;&#39;login&#39;]);
  3.            $pass=trim($_POST&#91;&#39;pass&#39;]);
  4.            if(strlen($login)>3 && strlen($pass)>3)
  5.             {
  6.                  if($login=="kiko0735" && $pass=="test")
  7.                  {
  8.                   $_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]=true;
  9.                  header(&#39;Location: index.php&#39;);
  10.  
  11.                  }
  12.                  else
  13.                  {
  14.                      header(&#39;Location: index.php?error=1&#39;);
  15.                 }
  16.             }
  17.  
  18. add.php
  19.  
  20. <?php
  21. if($_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]==true)
  22. {
  23.     if($_POST&#91;&#39;formSubmit&#39;]==1)
  24.    {
  25.         $name=trim($_POST&#91;&#39;name&#39;]);
  26.        $email=trim($_POST&#91;&#39;mail&#39;]);
  27.        $phone=trim($_POST&#91;&#39;phone&#39;]);
  28.        if(strlen($name)>3 && strlen($email)>5)
  29.         {
  30.             $tmp=&#39;name:&#39;.$name.&#39;;email:&#39;.$email.&#39;;mobile:&#39;.$phone.&#39;;&#39;;
  31.            file_put_contents(&#39;data.txt&#39;, $tmp);
  32.        }
  33.         else
  34.         {
  35.             echo "Please Try Again!";
  36.         }
  37.     }
  38.  
  39. ?>
  40. <center>
  41. <form method="post" action="add.php">
  42. <input type="hidden" name="formSubmit" value="1">
  43. NAME:<input type="text" name="name"><br>
  44. EMAIL:<input type="text" name="mail"><br>
  45. MOBILE:<input type="text" name="phone"><br>
  46. <input type="submit" value="Add">
  47. </form>
  48. </center>
  49.  
  50.  
  51. <?php
  52. }
  53. else
  54. {
  55.     header(&#39;Location: index.php&#39;);
  56. }
  57.  
  58.  

add.php
Код: PHP
  1. <?php
  2. if($_SESSION&#91;&#39;is_logged&#39;]==true)
  3. {
  4.     if($_POST&#91;&#39;formSubmit&#39;]==1)
  5.    {
  6.         $name=trim($_POST&#91;&#39;name&#39;]);
  7.        $email=trim($_POST&#91;&#39;mail&#39;]);
  8.        $phone=trim($_POST&#91;&#39;phone&#39;]);
  9.        if(strlen($name)>3 && strlen($email)>5)
  10.         {
  11.             $tmp=&#39;name:&#39;.$name.&#39;;email:&#39;.$email.&#39;;mobile:&#39;.$phone.&#39;;&#39;;
  12.            file_put_contents(&#39;data.txt&#39;, $tmp);
  13.        }
  14.         else
  15.         {
  16.             echo "Please Try Again!";
  17.         }
  18.     }
  19.  
  20. ?>
  21. <center>
  22. <form method="post" action="add.php">
  23. <input type="hidden" name="formSubmit" value="1">
  24. NAME:<input type="text" name="name"><br>
  25. EMAIL:<input type="text" name="mail"><br>
  26. MOBILE:<input type="text" name="phone"><br>
  27. <input type="submit" value="Add">
  28. </form>
  29. </center>
  30.  
  31.  
  32. <?php
  33. }
  34. else
  35. {
  36.     header(&#39;Location: index.php&#39;);
  37. }
  38.  
  39.  

Наистина много благодаря наистина.
« Последна редакция: 27 Януари 2011, 12:51:17 от kiko0735 »

Todor

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #24 -: 06 Февруари 2011, 05:41:15 »
Здравейте!
Нов съм в форума и незнам дали тук е мястото ако не е моля да ме извините  :)
мисля че открих проблем в системата за login. Ние изискваме името и паролата да бъдат по големи от еди си колко символа,ако те са по големи и правилни препращаме към login.php ako са по малки от зададените извеждаме грешка. До тук всичко е точно и ясно. ОК
Интересното което се получава при мен е че когато въведа име от един символ и парола от един символ пак ме препраща към login.php но ми показва бяла страница,което ме навежда на мисълта че нещо с strlen не е както трябва.
Моля да ме извините ако проблема е при мен.Нека да разгледаме този проблем. Евентуално ако всичко съм направил правилно приемам опцията че този проблем може да се оправи чрез нещо което не е показвано до момента в уроците и ще видим решението в някой следващ урок. :)
Прилагам архив с файловете.
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=85322ab53e

И малко офф като за новак  ;D Много се радвам че има хора като вас който стоят и си приказват сами пред компютрите с цел да научат на някого на нещо.Защото днес почти никой не се интересува от другите и никой нищо не прави за общото благо.  :( Благодаря ви! Продължавайте все така,Защото на мен лично ми спестихте средства който щях да дам за обучение и ми помагате да реализирам една моя идея!


HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #25 -: 06 Февруари 2011, 10:07:33 »
Първо поставяй си кода тук. Може чрез формата за постване на отговор. Това е базово приложение, има неща, които могат да се добавят. Принципно тук идеята е да схванеш как се прави.  Относно втория ти въпрос  гледах ти кода и няма как да стане това. Според мен браузъра се базика нещо с теб.  :)

iliqn

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 14
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #26 -: 21 Март 2011, 22:19:03 »
Показва ми тези съобщения
Notice: Undefined index: is_logged in C:\xampp\htdocs\index.php on line 16

Notice: Undefined index: error in C:\xampp\htdocs\index.php on line 23

Това ми е кода

Код: PHP
  1. <?php
  2.      session_start();
  3.  
  4. ?>
  5. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  6. <html>
  7.  <head>
  8.  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
  9.      <title> Test </title>
  10.  </head>
  11.      <body>
  12.          
  13.        
  14. <?php
  15.  
  16. if($_SESSION['is_logged']==true) {
  17.  
  18.  
  19. echo '<a href =logout.php>Logout</a>';
  20. }else {
  21.  
  22.  
  23.                      if($_GET['error']==1){echo 'Greshka';}
  24.  
  25.  
  26. echo'<form method="post" action="login.php">
  27. <p>Useraname</p><input type="text" name="login" /><br>
  28. <p>Pass</p><input type="password" name="pass" /><br><br>
  29. <input type="submit" value="login" /><br>
  30.  
  31. </form>';
  32.  
  33. }
  34. ?>
  35. </body>
  36. </html>
  37.  
« Последна редакция: 21 Март 2011, 22:25:04 от iliqn »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #27 -: 21 Март 2011, 23:03:43 »
 session_start();  
 ?>  
........

?????
Това не е грешка дето ти го казва, не се притеснявай, спри просто предупрежденията.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

iliqn

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 14
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #28 -: 22 Март 2011, 12:30:49 »
Даде ама защо ги показва ? и как да ги спра?

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re:Адресна книга (част 1)
« Отговор #29 -: 22 Март 2011, 14:09:05 »
Имаш един php.ini конфигурационен файл. Оттам може да ги спреш, но не те съветвам.  Ако искаш да се научиш да пишеш качествен код тези съобщения са необходими