Автор Тема: MCF - лист на постове и странициране  (Прочетена 18942 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #30 -: 20 Септември 2011, 13:51:05 »
Ами в такъв случай, направи проверка на $_GET['id'].

Вместо:
Код: PHP
  1. $cat_id=(int)$_GET['id'];
  2.  
  3. сложи:
  4.  
  5. $cat_id=intval('1');
  6.  
« Последна редакция: 20 Септември 2011, 14:04:51 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

ReDBuLL

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 36
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #31 -: 19 Ноември 2011, 17:21:49 »
Искам да попитам завърших урока всичко си работи но искам да направя самите постове като се отворят да се добавя отговор и къде да трябва да се записва отговора в смисъл в POSTS или отделно  :-\

Това ми е кода за отговорите:

<?php
session_start
();
include 
'functions.php';
db_init();
my_header('Добави тема');
$post_id=(int)$_GET['id'];
$rs=run_q('SELECT post_id,title FROM posts WHERE post_id='.$post_id);
if(
mysql_fetch_assoc($rs)>0)
{
if(
$_POST['add_posts']==1)
{
$errore_array=array();
$addpost=addslashes(trim($_POST['add_post']));
if(
strlen($addpost)<3)
{
$errore_array['add_post']="Отговора е прекалено кратък!";
}
if(
count($errore_array)==0)
{
//SQL zaqvka
}
}
if(
$_SESSION['is_logged']===true)
{
echo 
'<center><form action="view_topic.php?id='.$post_id.'" method="post">
<b>Отговор:</b><br />
<textarea name="add_post" rows="10" cols="50" size="10000"></textarea><br />'
;
if(
$err_array['add_post'])
{
echo 
$err_array['add_post'];
}
echo
'<input type="submit" value="Отговори" /><br />
<input type="hidden" name="add_posts" value="1" />'
;
echo
'</form></center>';
}

footer();
}
else
{
header('Location: index.php');
exit;
}

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #32 -: 19 Ноември 2011, 19:00:05 »
Изгледай уроците за книгата за гости с право на отговор в сайта.Мисля ,че ще ти се поизяснят нещата за които питаш.

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #33 -: 27 Ноември 2011, 12:22:34 »
Ние получаваме една страница която вади от базата темите първо по заглавие, как например би могло да се структурира, всяко заглавие да линква до контента. Понеже на базата на уроците, това е което усещам, че би могло да се направи, но не ми е ясно как. Макар че явно няма да е така както би трябвало да е структуриран боарда.

Значи по най-простия начин на див-а му задавам една линкваща функция
echo '<div class="cpost" ><p class="title" ><a href ="link.php">'. $row['title'] .'</a></p>.' . $row['content'];
Обаче тука при a href ="link.php трябва да се направи да взема съответния контент от базата, като и ако това стане не ми е мн. ясно как ще изглежда извеждането в новият файл, ако така може да стане изобщо, аз само гадая. Някой може ли да помогне..
Пробвах ей така <a href ="link.php?id='.$post_id.'"> :) ама не взема никакво ид, отваря празен така http://localhost/mcf/link.php?id=
« Последна редакция: 27 Ноември 2011, 12:45:42 от ashaman »

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #34 -: 27 Ноември 2011, 12:45:02 »
Ми най-лесно и това за което първо се сещам е чрез гет параметър приемрно topic.php?article=id-to на темата и после си пишеш код, ако съществува този параметър да изважда контента на темата, името и т.н от базата.

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #35 -: 27 Ноември 2011, 12:45:23 »
Ние получаваме една страница която вади от базата темите първо по заглавие, как например би могло да се структурира, всяко заглавие да линква до контента. Понеже на базата на уроците, това е което усещам, че би могло да се направи, но не ми е ясно как. Макар че явно няма да е така както би трябвало да е структуриран боарда.

Значи по най-простия начин на див-а му задавам една линкваща функция
echo '<div class="cpost" ><p class="title" ><a href ="link.php">'. $row['title'] .'</a></p>.' . $row['content'];
Обаче тука при a href ="link.php трябва да се направи да взема съответния контент от базата, като и ако това стане не ми е мн. ясно как ще изглежда извеждането в новият файл, ако така може да стане изобщо, аз само гадая. Някой може ли да помогне..

До колкото те разбрах трябва да стане нещо такова:

към линка трябва да предадеш параметър, който да показва кой точно запис искаш да разгледаш, примерно:

<a href ="link.php?id=$row['my_returned_row_id']">'. $row['title'] .'</a>

Сега вече знаеш кой точно запис искаш да разгледаш и в link.php взимаш това ID през GET:
Код: PHP
  1. ... //правиш си изчисления/проверки/блабла и пускаш заявката за конкретния запис
  2. mysql_query("SELECT * FROM `table` WHERE `my_returned_row_id`='".$GET['id']."'");
  3. ...
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #36 -: 27 Ноември 2011, 12:58:02 »
Както ти каза и Avalanche така може да стане.Това, което си пробвал не ти дава ид-то,защото явно не го взимаш правилно от базата и $post_id става недифинирана променлива.