Автор Тема: MCF - лист на постове и странициране  (Прочетена 18977 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #15 -: 27 Декември 2009, 13:15:38 »
Имам едно предложение, няма нужда от cat_id, нужно ти е само едно поле за уникален номер на темата, в която се намира поста.
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

marto

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 7
Отг:MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #16 -: 14 Юли 2010, 22:34:47 »
$limit = 10;
    $page = (int) $_GET[ ' page ' ];
    if (!$page) {
        $page = 1;
    }
    $start = $page * $limit - $limit;
    $end = $start + $limit;
    $sql_posts = propper_query( ' SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM posts as p, users as u WHERE p.cat_id= '  . $id .  '  && p.post_added_by=u.user_id ORDER BY p.post_date_added DESC LIMIT  '  . $start .  ' , '  . $end) or die(mysql_error());
    $pag=propper_query( ' SELECT FOUND_ROWS() as p ' );
    $pagination = mysql_fetch_assoc($pag);
    $pages = ceil(($pagination[ ' p ' ]) / $limit);
    echo  ' <div id= " group_in_cat " ><h1> '  . $rs_cat[ ' cat_name ' ] .  ' </h1> '  . $rs_cat[ ' cat_description ' ] .  ' </div><div id= " posts " > ' ;
    date_default_timezone_set( ' Europe/Helsinki ' );
    while ($rs_posts = mysql_fetch_assoc($sql_posts)) {
        echo  ' <div class= " post " ><h2><a href= " post.php?id= '  . $rs_posts[ ' post_id ' ] .  '  " > '  . $rs_posts[ ' post_title ' ] .  ' </a></h2><span class= " post_info " >Добавено на <strong> '  . date( ' G:i:s | m-d-Y ' , $rs_posts[ ' post_date_added ' ]) .  ' </strong> от  '  . $rs_posts[ ' user_login_name ' ] .  ' </div> <hr /> ' ;
    }
    echo  ' </div> ' ;
    if ($page != 1) {
        echo  ' <a href= " cat.php?id= '  . $id .  ' &page= '  . ($page - 1) .  '  " >Предишна страница</a> |  ' ;
    }
    for ($i = 1; $i <= $pages; $i++) {
        if ($i == $page) {
            echo  ' <strong> '  . $i .  ' </strong> |  ' ;
        } else {
            echo  ' <a href= " cat.php?id= '  . $id .  ' &page= '  . $i .  '  " > '  . $i .  ' </a> |  ' ;
        }
    }
    if ($page != $pages) {
        echo  ' <a href= " cat.php?id= '  . $id .  ' &page= '  . ($page + 1) .  '  " >Следваща страница</a> ' ;
    }
« Последна редакция: 02 Декември 2010, 22:39:23 от borovaka »

streleca_stz

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 0
  • Публикации: 68
    • Tokio Hotel Фен Сайт
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #17 -: 30 Декември 2010, 20:04:50 »
Аз имам един проблем с извеждането!

Аз като се опитам да изкарам постовете ми се появява този warning
Цитат
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\xampp\htdocs\the_site\bg\topic.php on line 21

Сложих едно ехо, за да видя какъв е проблема и то ми показа
Цитат
Table 'the_site.users' doesn't exist

ето ми заявката
Цитат
$rs = mysql_query('SELECT * FROM forum_posts as p,users as u WHERE p.cat_id='.$cat_id.' AND p.added_by = u.user_id');

А на мен не са ми например само posts и users, ами са forum_posts и forum_users и т.н. Ако може някой да помага ще съм му много благодарен! :)
In Your Shadow I Can Shine! (:

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #18 -: 30 Декември 2010, 20:13:35 »
Аз имам един проблем с извеждането!

Ами ти сам си отговорил на въпроса си:
Цитат
Table 'the_site.users' doesn't exist
Просто виж как се казва таблицата, от която искаш да вземеш информация, и я напиши правилно.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

streleca_stz

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 0
  • Публикации: 68
    • Tokio Hotel Фен Сайт
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #19 -: 30 Декември 2010, 20:15:34 »
Ами да де.. точно аз това не мога да разбера.. как извежда информацията от users като в началото на селектирането съм избрал forum_posts.. (малко сега тези заявки са ми трудни, защото съм свикнал да правя обикновенни лесни заявчици :D )
« Последна редакция: 30 Декември 2010, 20:23:23 от streleca_stz »
In Your Shadow I Can Shine! (:

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #20 -: 30 Декември 2010, 20:35:07 »
$rs = mysql_query('SELECT * FROM forum_posts as p,users as u WHERE p.cat_id='.$cat_id.' AND p.added_by = u.user_id');

Първо, тука не виждам нищо подобно на
Цитат
the_site.users

И второ, подаването на заявките по този начин не е въобще трудно, просто си следваш синтаксиса. Ако трябва изгледай уроците отново. Аз досега не съм подавал заявка с allias-и, защото се обърквам, но ако искам мога да го направя (дори и да не си спомням много от уроците).
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

streleca_stz

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 0
  • Публикации: 68
    • Tokio Hotel Фен Сайт
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #21 -: 30 Декември 2010, 21:10:53 »
Разбрах от къде ми е грешката! :) аа и ЗА МНОГО ГОДИНИ!! :)
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 11:35:19 от streleca_stz »
In Your Shadow I Can Shine! (:

ivcho02

  • Гост
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #22 -: 18 Септември 2011, 14:19:43 »
Както знете че казах че ще уча php от урокът администрация 2 или категории в индекса не съм писал тук.Имам ли някаква грешка нескам пиша тук.Оправих си абсолютно всички грешки самичък.От грешката foreach в базата ми данни active na cat and group е било 0.А аз съм написал active=1.Оправих си всички грешки самичък,и сега форумът на Иван ми работи абсолютно без грешка.Така че и за напред ще се блъскам да си оправям грешките сам.(Между другото много добър сайт :))

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #23 -: 18 Септември 2011, 15:33:28 »
Това, че се учиш не означава да не пишеш тук. Ние за това сме тук.  Въпроса е че трябва да се научиш да мислиш върху проблема, а не да чакаш готов отговор както правеше досега. Продължавай да учиш и продължавай да пишеш тук.

ivcho02

  • Гост
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #24 -: 19 Септември 2011, 21:09:43 »
Тoва е всичко вярно.:) сега преди да си стрилизирам форума искам да попитам нещо ако може :).Помъчих се да направя както този форум.Значи има раздел,подраздел,теми,и във тези теми  потребителите пишат на темата на потрябителя който я е създал.Мъчих се да се да направя това.Когато направя $title да е линк и му сложа add_post?id="'.$cat_id.'" ми се появява в брауаъра че няма ид.Моля ви се за последно,само ми кажете как да го направя.После аз ще си оправя add_post. :)

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #25 -: 19 Септември 2011, 21:40:40 »
Нямам голям спомен, но може да се провери. Само ми е чудно, защо ползваш cat_id, като в случая ти трябва post_id. Я по-добре дай целия код, най-вече заявката.

А да. И да разбирам ли, че си си направил система за потребители, защото такава нямаше в mcf.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

ivcho02

  • Гост
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #26 -: 19 Септември 2011, 22:01:44 »
Имах предвид в темата.:)За код ето topic.php - а add_post не съм го почнал.
Тоpic.php
Код: PHP
  1. <?php
  2. include 'functions.php';
  3. db_init();
  4. $cat_id=(int)$_GET['id'];
  5. if($cat_id>0)
  6. {
  7.         $rs=run_q('SELECT name,active FROM cat WHERE cat_id='.$cat_id.' AND active=1');
  8.         if(mysql_num_rows($rs)==1)
  9.         {
  10.                 $row=mysql_fetch_assoc($rs);
  11.                 my_header($row['name']);
  12.                if($_SESSION['is_logged']===true)
  13.                {
  14.                    echo '<div id="topic_menu"><a href="post.php?id='.$cat_id.'"><img border="0px" src="img/post.gif" /></a></div>';
  15.                }
  16.                $limit=5;
  17.                if((int)$_GET['page']>0)
  18.                {
  19.                    $page=(int)$_GET['page']-1;
  20.                }
  21.                else
  22.                {
  23.                    $page=0;
  24.                }
  25.                $rs=run_q('SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM posts as p,users as u WHERE p.cat_id='.$cat_id.' AND p.added_by=u.user_id ORDER BY p.date_added DESC LIMIT '.($limit*$page).','.$limit);
  26.                $m=run_q('SELECT FOUND_ROWS() as mx');
  27.                $r=mysql_fetch_assoc($m);
  28.                
  29.                $max_cunt=$r['mx'];
  30.                
  31.                $max_pages=ceil($max_cunt/$limit);
  32.                
  33.                
  34.                echo '<div id="posts">';
  35.                while($row=mysql_fetch_assoc($rs))
  36.                {
  37.                    echo '<div class="posts"><div class="author">';
  38.                    echo $row['login'];
  39.                    echo '<p>'.date('Y-m-d H:i:s',$row['date_added']).'</p></div>';
  40.                    echo '<div class="cpost"><p class="title"><a href="add_post?id="'.$cat_id.'">'.$row['title'].'</a></p>'.$row['content'];
  41.                    echo '</div></div><hr/>';
  42.                }
  43.                echo '</div>';
  44.                echo '<div id="pagination">';
  45.                for($i=0;$i<$max_pages;$i++)
  46.                {
  47.                    if(($i)==$page)
  48.                    {
  49.                        echo ($i+1).' | ';
  50.                    }
  51.                    else
  52.                    {
  53.                        echo '<a href="topic.php?id='.$cat_id.'&page='.($i+1).'">'.($i+1).'</a> | ';
  54.                    }
  55.                    
  56.                }
  57.                if($page<($max_pages-1))
  58.                {
  59.                    echo '<a href="topic.php?id='.$cat_id.'&page='.($page+2).'">Next</a> | ';
  60.                }
  61.                
  62.                echo '</div>';
  63.                footer();
  64.         }
  65.         else
  66.         {
  67.             header('Location: index.php');
  68.             exit();
  69.         }
  70. }
  71. else
  72. {
  73.     header('Location: index.php');
  74.     exit();
  75. }
  76.  

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3624
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #27 -: 19 Септември 2011, 23:25:47 »
От прима виста виждам, че си добавил в повече една двойна кавичка, която ескейпва една единична необходима за php променливата.

Сравни моят код с твоя.
 
Код: PHP
  1. echo '<div class="cpost"><p class="title"><a href="add_post?id='.$cat_id.'">'.$row['title'].'</a></p>'.$row['content'];
  2.  

Ето ти два примера, които написах набързо, за да видиш как се ескейпват двойните кавички в php.

Код: PHP
  1. $catId  = 1;
  2.  
  3. $catName = 'this is a simple link ';
  4.  
  5. echo '<a href="post.php?id='.$catId.'">'.$catName.'</a>'.'<br />';
  6.  
  7. echo "<a href=\"post.php?id=".$catId."\">{$catName}</a>";
  8.  
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

ivcho02

  • Гост
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #28 -: 20 Септември 2011, 12:20:43 »
Oправих го но пак не се показва ид.Значи в ОПП (в форума на иван) той добави теми.Но аз искам в теми теми да могат да пишат потребителите в тях.Демек да направя $title в линк,И когато отворя add_post да мога да си пускам мнението ако ме разбрате.И сега се мъчих да го направя това.

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #29 -: 20 Септември 2011, 13:12:40 »
Аз поне ниищо не разбрах.  :-\
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar