Автор Тема: Java script и PHP  (Прочетена 2696 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Java script и PHP
« -: 07 Януари 2010, 20:29:42 »
Здравеите ,опитвам се да уча Java script,има ли някои ,които може да ми помогне със следния проблем
Опитвам се да правя банер които да върти снимки със линк,как мога към този код да селектна да речем първите десет снимки от база данните и да ги вкарам в масива ,които го въртя
Зная как да направя querito  но не зная как се комбинират java script и php
Благодаря

window.onload=promeni;
window.onload=nextIMG;
var kartinki=new Array( ' images/logo_flyers/BestBuy_logo.gif ' ,
   ' images/logo_flyers/CanadianTire_logo.gif ' , ' images/logo_flyers/Blockbuster.gif ' );
var tekushta=Math.floor(Math.random()*kartinki.length);

function nextIMG(){
tekushta++;
if(kartinki.length==tekushta){
tekushta=0;
}
document.getElementById( " slide_image " ).src=kartinki[tekushta];
setTimeout( " nextIMG() " ,2000);
}
function promeni(){
document.getElementById( " slide_image " ).src=kartinki[tekushta];
}

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Java script и PHP
« Отговор #1 -: 08 Януари 2010, 10:21:26 »
PHP може да генерира JS
Ето ти пример:
inex.php

$rs=mysql_query( ' SELECT * FROM pictures ORDER BY RAND LIMIT 0,10); //това ще ти вземе 10 произволни записа от базата
while($row=mysql_fetch_assoc($rs)){
$pic_ar[]=$row[ ' pic_path ' ];
}
?>



Това е единия, като използваш json_encode да прехвърлиш php масив в JS масив.
Има много други. Идеята е проста, PHP трябва да напише JS кода и после тоя код да се изплни от браузъра.
Мисли за създаването на JS от PHP по същия начин като създаването на HTML от PHP. Принципа е същият.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #2 -: 08 Януари 2010, 15:22:46 »
Благодаря за отговора,а как да направя тази страница да вика предишната (горната)




Baner






;



gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Java script и PHP
« Отговор #3 -: 08 Януари 2010, 15:39:52 »
:blink:  :blink:  :blink:
слагаш кода в нея?
май не си схванал точно принципа на работа на PHP. Той е сървърен език който генерира съдържание което отива в браузъра.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #4 -: 08 Януари 2010, 15:50:03 »
Явно не съм схванал ,и поне в случая на комбинация  Java script  ми е доста объркващо,
И имам два въпроса ,ако имаш време разбира се :cheer:
Значи къде в кода дето ти ми прати да вкарам този див и това ли всъщност триабва да направя

;



и опитвам се като го въртя този банер с картинките да има и линкове но не мога да го постигна ,някакъв съвет
Благодаря ти пак

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #5 -: 08 Януари 2010, 16:05:17 »
Нещо такова ли трябва да е  и java script code в head ли трябва да се сложи,
по нататък маи не зная какво да направя

include  ' functions.php ' ;
db_init();
$rs=mysql_query( ' SELECT logo FROM flyers ORDER BY store_name LIMIT 0,10 ' );
while($row=mysql_fetch_assoc($rs)){
$pic_ar[]=$row[ ' logo ' ];
}
?>



Baner










gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:Java script и PHP
« Отговор #6 -: 09 Януари 2010, 01:14:39 »
Гледай сега. Просто е (това което си направил е правилно)
Първо JS не е задължително да е в HEAD, даже понякога е за предпочитане да не е там, понеже  " забавя "  зареждането на страницата.
Когато някой се опита да отвори твоя страница през бразузъра, бразузъра прави заявка към PHP, и PHP връща някакъв текст. В повечето случай е HTML.
Тоест мисли за това как се интигрира JS в PHP По същия начин по който се интегрира JS в HTML.
Разликата е, че при HTML ти си пишеш JS кода на ръка, а при PHP ти го генерира то. Понякога генерира само информацията.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #7 -: 09 Януари 2010, 03:45:32 »
Благодаря,имаш ли възможност да дадеш пример или да помогнеш със моя,нещо не може да ми се избистри концепцията в акъла.

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Отг:Java script и PHP
« Отговор #8 -: 09 Януари 2010, 10:50:33 »
[spoiler]include  ' functions.php ' ;
db_init();
$rs=mysql_query( ' SELECT logo FROM flyers ORDER BY store_name LIMIT 0,10 ' );
while($row=mysql_fetch_assoc($rs)){
$pic_ar[]=$row[ ' logo ' ];
}
?>



Baner









[/spoiler]

Ето ти вариант на твоят код който работи с минимални промени и 1-2 грешки оправени. Чрез пхп просто генерираш съдържанието на джаваскрипт масива със данните от БД.

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #9 -: 09 Януари 2010, 15:10:09 »
Благодаря работи ,а как мога да вкарам и линк със картинките,опитах да вкарам линк в масива $pic_ar[]= ' ' .$row[ ' logo ' ]. ' ' ;



,но нещо не работи

lludmill

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 55
Отг:Java script и PHP
« Отговор #10 -: 11 Януари 2010, 22:15:06 »
Здравеите ,след 2 дни мъчене и солидна помощ от интернет ,успях да сътворя това
Опитвам се да правя банер които да върти снимки с линкове
Но за съжаление когато в images.php(по надолу) се опитвам да взема картинките и линковете,не ми работи
Ако ги hard code
image= " ../images/store_logo/BestBuy_logo.gif " ;
url= " http://www.bestbuy.ca/marketing/_midnight_publish/splashpage.asp " ;

image= " ../images/store_logo/FoodBasics_logo.gif " ;
url= " http://www.foodbasics.ca/en/circulaire.html " ;

работи
Къде греша ,яавно при синтаксиса на images.php,но не мога да си видя грешката







" > "  
height= " "  name=test src= " "  border=0>
" >




images.php
include  ' ../functions.php ' ;
db_init();
$rs=mysql_query( ' SELECT logo,web_site  FROM flyers ORDER BY store_name LIMIT 0,10 ' );
while($row=mysql_fetch_assoc($rs))
{
echo  ' image= " ../ ' .$row[ ' logo ' ]. '  " ; ' . " \\n " ;
echo  ' url= "  ' .$row[ ' web_site ' ]. '  " ; ' . " \\n\\n " ;
}
?>