Автор Тема: CURL - какво е и как да го използваме  (Прочетена 4850 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
CURL - какво е и как да го използваме
« -: 07 Януари 2010, 18:52:58 »
** Тази тема дискутира:: CURL - какво е и как да го използваме **

« Последна редакция: 23 Март 2015, 22:43:47 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Отг: CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #1 -: 13 Февруари 2010, 10:41:20 »
Искам да попитам как мога да взема променлива с конкретното съдърждание от друг сайт

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг: CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #2 -: 13 Февруари 2010, 17:37:15 »
Чакай сега,искаш да вземеш дадена информация от сайт и да я сложиш в променлива. Или това което си написал?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Отг: CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #3 -: 13 Февруари 2010, 20:23:49 »
Да искам да взема дадена информация :side:

newguy

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Отг:CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #4 -: 14 Март 2010, 09:51:44 »
Аз имам малък проблем. Гледах урока и направих 1 логин форма за 1 сайт. Проблема обаче е, че като се логне ме препраща към страницата която изпраща след логване а аз искам на страница с вътрешно съдържание. За дал съм

curl_setopt($login, CURLOPT_URL, $url);

Като $url променливата е адреса, в който искам да влезна. От какво може да е проблема? Зададено е да показва браузъра и приема бисквитките.  :huh:

misq

  • Гост
Отг:CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #5 -: 14 Март 2010, 12:27:53 »
да и аз не разбрах примерно имаш рейтинг и искаш да вземеш на променлива колко ти е рейтинга ...

и второто което неразбрах това беше информацията която се връща каква е .. ама ще си прочета в сайта на php

и ако е HTML ще мога ли с JQuery да си селектирам даден див примерно ... от върната информациа от curl_exec примерно дам view page source  и вида примерно някой див или нещо друго и напиша

$( ' div ' ).val(); ако всичко е ок би трябвало да взема стойноста на дадения елемент...

newguy

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Отг:CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #6 -: 14 Март 2010, 14:05:19 »
Единственото което можеш да вземеш е сорса на вътрешните страници. Всичко свързано с ajax/javascript е невъзможно да му бъде променена стойността.

newguy

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Отг:CURL - какво е и как да го използваме
« Отговор #7 -: 16 Март 2010, 17:49:20 »
А как се задават бисквити? Гледам с firebug когато влизам в сайта по обикновенния начин ми връща...

 " Cookie   login=1; "  - Request Headers

А когато е от моя комп не изисква никакви бисквити.  :dry:

Та как мога да създам бисквита която да е за тях.