Автор Тема: Помощ за избор на език за проект с краен срок  (Прочетена 4973 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dantcho

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 22
  • -Получени: 2
  • Публикации: 74
Та в колежа където уча ни дадоха един проект който трябва да направим до 4 май. Раздела е върху HCI (Human Computer Interaction) което не знам как се превежда точно на Български.
Трябва да е просто приложение за телефон с няколко функции за криптиране. Потребителя да може да напише нещо и приложението да го криптира и да му покаже резултата. До тук няма проблеми освен един.
Казаха ни, че може да използваме Android Studio или Visual Basic. Не съм сигурен дали Visual Basic може да се използва за приложения на Android, но не е нужно да работи на телефон а просто да го покажем как работи. Проблема е следният. Имам малко опит с Java, но не мога да седна и да пиша уверено, а Visual Basic даже не съм сигурен какво е точно.
И сега се чудя като имам работа и по 2 други раздела какво да правя. Според вас кой е по-добрия избор като се има на предвид уменията ми и крайният срок? Забравих да спомена, че се занимавал с уебсайтове (PHP, JavaScript, CSS, HTML, etc.) от около 5 години.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: Помощ за избор на език за проект с краен срок
« Отговор #1 -: 03 Април 2019, 18:54:08 »
Android Studio е програма за писане на код (IDE), а Visual Basic е програмен език, който не е особено харесвам от булшинството програмисти. Сигурен ли си, че не става дума за Visual Studio Code? Което напрактика също е текстови редактор, с който може да изпълниш задачата.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Dantcho

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 22
  • -Получени: 2
  • Публикации: 74
Re: Помощ за избор на език за проект с краен срок
« Отговор #2 -: 19 Април 2019, 03:38:28 »
За Visual Basic става въпрос. На машините в колежа има няква стара версия на Visual Basic, Notepad++ който работи и Andorid Studio който не работи. Май има и NetBeans ама дори не искам и да го пускам като знам колко добре работи всичко друго.

Поне малко ни развързаха ръцете. Сега може да ползваме каквото си искаме, стига да покажем нещо работещо на края. Също казаха, че може и да одължът срока. Та аз реших, че ще го правя от вкъщи и ще ползвам Native Script.