Здравейте. Тъй-като отдавна (long time ago) спрях да се занимавам с php и прочие , се обръщам към вас за помощ.
Проблемът ми е много смешен , но все пак да минем към него.
Имам един array който искам да разбъркам и да изкарам резултат. Искам това да се случи след като съм натиснал бутон за разбъркване и ако не съм натиснал бутона да не ми изкарва никакъв резултат.
<?php
$players = array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","10");
#Тук искам да е формата за бутона , и ако натисна бутона да ми изкара резултата и да го запаметява в база данни и при повторно повикване да прави проверка дали вече са били избрани резултатите и следователно да ги изключи и да избере други.
echo $input[$rand_keys[0]] . "\n";
echo $input[$rand_keys[1]] . "\n";
echo $input[$rand_keys[2]] . "\n";
echo $input[$rand_keys[3]] . "\n";
echo $input[$rand_keys[4]] . "\n";
Как да го направя ,някакви идеи ,насоки ?
UPDATE !
Така ,до някъде успях сам да реша проблема си на половина.Вече извикания масив се записва в базата данни и това стана така:
<?php
include_once("db.php");
$players = array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","10");
//etc
if (isset($_POST['generate'])) { $sql = "INSERT INTO choosedplayers(id, playername) VALUES('id' , '".$players[$players_name[0]]." ,".$players[$players_name[1]].",".$players[$players_name[2]].",".$players[$players_name[3]].",".$players[$players_name[4]]." ')";
$success_message = "Успешно създаден отбор. Играачите в него са: <br />".$players[$players_name[0]]." <br />".$players[$players_name[1]]." <br />
".$players[$players_name[2]]." <br />
".$players[$players_name[3]]." <br />
".$players[$players_name[4]]." <br />";
} else {
}
?>
<div class="container">
<h2>Избиране на отборите</h2>
<div class="row">
<div class="col-md-4 col-md-offset-4 well">
<form role="form" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" name="generate">
<fieldset>
<legend>Създай отбор</legend>
<div class="form-group">
<input type="submit" name="generate" value="Създай" class="btn btn-primary" />
</div>
</fieldset>
</form>
<span class="text-success">
<?php if (isset($success_message)) { echo $success_message; } ?></span>
<span class="text-danger">
<?php if (isset($error_message)) { echo $error_message; } ?></span>
</div>
</div>
</div>
Сега обаче , не ми е ясно как точно да направя проверката а именно да сравнява новия резултат от масива с вече записаните резултати в базата данни и ако съществува дори един такъв да генерира нов/и?