Автор Тема: Doccy BG  (Прочетена 2731 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FANatik

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 9
  • -Получени: 0
  • Публикации: 41
    • Doccy BG
Doccy BG
« -: 05 Август 2016, 13:43:32 »
Здавейте, понеже съм студент по Медицина и имам някакви бегли познания по Web Development, реших да създам мрежа за студенти като мен. Мрежата, също така, е и за студенти по Фармация и Дентална медицина.
Портала съм го изградил върху Codeigniter, а за форума съм използвал готова система - MyBB.

Портал : http://doccy-bg.com
Форум : http://forum.doccy-bg.com

Всякакви отзиви и критики са добре дошли. :)

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
Re: Doccy BG
« Отговор #1 -: 05 Август 2016, 16:05:29 »
Здравей! :)

1. Най-горе виждам, че има някакво подобие на меню/breadcrumb. В този си вид много прилича на breadcrumb, но реално ти е меню. Не ми харесва тази идея така. По-добре го направи изцяло да е breadcrumb или му смени дизайна. Идеята е, че имаш меню отляво. Това отгоре дори се скрива при скрол и реално никой няма да цъкне на него. Докато е breadcrumb освен горе, ще е хубаво и долу да го имаш и когато влезеш в статия ще знаеш тази статия в кой раздел е и т.н. и ще можеш веднага да се върнеш 1 стъпка назад. (Това си го представи в случаите, когато пратиш линк към статия на някой, който за първи път вижда сайта);
2. При търсене бутона ти е отделен от самото поле на писане. Според мен ще е по-добре да го направиш като button-addon;
3. Таговете гледам, че някакви хеширани. На SEO няма изобщо да му хареса това :) Остави си ги на кирилица да ти излизат в адресбара;
4. При ховър върху линковете на заглавията на статиите имаш подчертаване в синьо. Не ми харесва. :);
5. Гледам имаш идеята сайта да се равива освен на българския „пазар“, но и на западния. То ще е добре да форматираш датите, които показваш. В случая виждам в списъка с всички статии имаш дата на публикуване. Ще е добре да я показваш във формат съобразен с българския стандарт, а именно дд.мм.гггг чч.мм (секундите може и да ги прескочиш, на никой не са му толкова важни, освен на програмистите). Същото и за часа (не трябва да е с AM/PM);
6. При регистрация въпросът, който играе роля на CAPTCHA, трябва да се сменя на всеки рефреш!!! В момента все едно го няма :)
7. След успешна регистрация ще е хубаво да се логвам автоматично (както е на повечето сайтове вече). Препоръчително е, не е задължително. :)
8. Горе в „менюто“ ми се появиха някакви „Кредити“... WTF?! нали :D Определено ще е добре да помислиш как да ги промениш тези неща горе :)
9. Благодарих си сам на себе си?! Не го разбрах това. :)
10. При добавяне на обява за име си написал „На български, без специални символи“. Ами аз пък съм непослушен и въведох следната обява „.DQ@ei1-04i)_@IE!_IE1-2“ :) Помисли върху това да добавиш малко валидации :)
11. Как мога да си видя само моите статии? При добавянето на тагове същата работа, няма да те слушам какво ми казваш :) Един съвет в тази връзка – Никога, ама никога не вярвай на потребител! Което означава, че трябва да валидираш всичко що потребителя иска да ти напише;
12. Добавих статия с няколко тага и тези тагове излязоха при общите, а статията ми не е одобрена. Не е добре така :)
13. Имаш 12 тага на ред, а монитора ми събира 10. Тези 2 тага ми се появават с хоризонтален скрол или с други думи – чупи се дизайна;
14. „ Моля, ако споделяте картинки, да ги оразмерявате, за да не се налага да трием коментари.“ – Това направо ме накара да ти блокирам сайта. Трябват ти валидации, както вече споменах. Щом не ти харесва дадена снимка (не е jpeg, png, gif) не разрешаваш на потребителя да я качи. А когато не е с размера, който ти очакваш има няколко варианта: оразмеряваш я до размера (което пак се дели на няколко варианта) или пак не разрешаваш на потребителя да я качи. :) А гледам, че в коментара се появява малка снимка и това е вариант.

За сега толкова. :)

FANatik

• Newbie
  • *
  • Благодарности
    • Doccy BG
« Отговор #2 -: 05 Август 2016, 18:06:17 »
Благодаря много за обстойния отговор.

- Козметичните неща по сайта ще се оправят с времето, както и другите неща в този ред на мисли.
- Засега съм насочил сайта единствено за българоезичното обучение в страната. За чужбина съм мислил, но са все още просто фикс идеи.
- Прав си, трябва да форматирам датите, но работя с TIMESTAMP и ми е по-удобно просто да ги изкарам от DB.
- Колкото до CAPTCHA-та, ще мина на reCaptcha тези дни (тази беше просто за разработването).
- Бях пропуснал това да можеш да благодариш на себе си :D - оправих го.
- Ще вкарам някои валидации допълнително, но искам потребителите да имат колкото се може по-голяма свобода. С цел да, обаче, да има прегледност в сайта, всяко нещо се проверява от Екипа, преди да бъде публикувано.
- Това с таговете също го оправих, благодаря много.
- Собствените статии можеш да видиш в профила си.

В момента търся някой, който да ми помага, защото някои неща са ми и непонятни как трябва да се направят, пък и времето никога не стига.

Отново, благодаря много :)

P.S. вече е с reCaptcha
« Последна редакция: 05 Август 2016, 18:17:26 от FANatik »

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
« Отговор #3 -: 05 Август 2016, 18:54:10 »
Използвай DATETIME (DATE) в базата. Предлага много повече възможности от TIMESTAMP. А в кода иначе можеш да използваш Carbon или обикновения DateTime(). Гледам, че в Codeigniter има някакъв хелпър, но не ми вдъхва много доверие :)

Ами щом искаш потребителите да имат по-голяма свобода разкарай тези съобщения и правила тогава :)
Видях, че имаш 2 линка за изход един до друг. Няма смисъл от 2-та и то един до друг.

Тогава когато си говорим за свобода защо не ми дава да си въведа следните данни (Виж снимката) :)

ПП: Забелязвам, че и грешките не са преведени.

FANatik

• Newbie
  • *
  • Благодарности
    • Doccy BG
« Отговор #4 -: 06 Август 2016, 15:18:33 »
Благодаря много, промених някои от нещата.