Автор Тема: Въпрос свързан с унищожаване на снимка от системата  (Прочетена 387 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Zorko

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 33
  • -Получени: 8
  • Публикации: 206
Здравейте! :)

Използвам един код от php.net за преоразмеряване на изображения. Ето това е:

Код: PHP
  1. <?php
  2. // File and new size
  3. $filename = 'test.jpg';
  4. $percent = 0.5;
  5.  
  6. // Content type
  7. header('Content-Type: image/jpeg');
  8.  
  9. // Get new sizes
  10. list($width, $height) = getimagesize($filename);
  11. $newwidth = $width * $percent;
  12. $newheight = $height * $percent;
  13.  
  14. // Load
  15. $thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
  16. $source = imagecreatefromjpeg($filename);
  17.  
  18. // Resize
  19. imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);
  20.  
  21. // Output
  22. imagejpeg($thumb);
  23. ?>

Значи това е сложено например във файл: image.php и като се отвори тази страница изглежда всякаш отваряте картинка, а това е заради header content type

Но въпроса ми е:
- Тази картинка запазва ли се някаде по файловата система и трябва ли да използвам imagedestroy и unlink ?

Или просто тази картинка се генерира за момента и никъде не се запазва?
« Последна редакция: 22 Юли 2016, 11:49:39 от Avalanche »

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2595
  • meow
Разбира се, че се запазва - иначе не би могла да се визуализира евентуално в браузър или където е нужно. Според ситуацията и нуждите, може да оставиш снимката да се трие, презаписва или да се създава нова всеки път. Може да подаваш собствено име на снимката като втори параметър на генерираща функция imagejpeg
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!