Автор Тема: Сесии във база данни  (Прочетена 435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

merani12

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Сесии във база данни
« -: 18 Юли 2016, 20:18:36 »
Здравейте,
може ли да направите урок за сесии във база данни?
Извинете ако съм объркал раздела, но съм нов.  :)

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 120
  • -Получени: 73
  • Публикации: 994
  • Кибик
Re: Сесии във база данни
« Отговор #1 -: 18 Юли 2016, 22:10:00 »
Ами то не е толкова сложно, колкото звучи.
Ако ти се гледа урок и искаш да ти се обясни простотата на тази кондика, гледай урока на Иван Ванков за MVC Фрейуорк за сесиите, но ако искаш да се хвърлиш директно ще понахвърля някои патрони.
Генерираш уникален стринг или номер и го мяташ в бисквитка, това ще ти е ID-то на сесията. Барабар с ID-то на сесията записваш в БД и колко ще живее бисквитката(сесията) и ID-то на потребителя за да знаеш, чия е сесията. В друга колона с голяма вместимост си сложи масива със сесионните променливи (аркадаш на SESSION[]) и си ги записвай или като json или ги серилизирай.
Общо взето е това, ако си разбрал нещо, питай ;)
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Pitankata

  • Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: Сесии във база данни
« Отговор #2 -: 19 Юли 2016, 00:49:07 »
Ся докато те четох Ювиги ми изникна въпроса... как ще гарантираш че айдито което ще генерираш ще бъде уникално?

П.с. за един приятел питам ;)))
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 120
  • -Получени: 73
  • Публикации: 994
  • Кибик
Re: Сесии във база данни
« Отговор #3 -: 19 Юли 2016, 19:23:18 »
Ся докато те четох Ювиги ми изникна въпроса... как ще гарантираш че айдито което ще генерираш ще бъде уникално?

П.с. за един приятел питам ;)))
... ами ще се опитам така:
Код: PHP
  1. $unikalno_id = \md5(uniqid('pitamzaedinpriqtel', true));
... и може и да се получи.
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой