Автор Тема: Какви са ви отношенията с различните етноси у нас (и религии)  (Прочетена 10911 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 57
  • -Получени: 106
  • Публикации: 1444
    • DanailDR.EU
HD вярата в църквата не те прави религиозен. Напротив, църквата е просто една институция. И като всяка институция църквата страда от всичките ѝ пороци. Корупцията е истинския проблем на църквата. А хората вярват. Дали в природните закони (кой ли пък ги е определил), дали във висшата сила наречена Бог, дали в таласъми и дракони ... всеки вярва в нещо (някой, някого).
Аз въпреки, че не вярвам в институцията църква, вярвам във висшата сила Бог, вярвам, че той/тя/то е определил/ла/ло правилата по които да се развива вселената, природните закони, гравитазия и подобни. И дали този висш интелект може да бъде доказан от учените не е важно, защото те знаят прекалено малко, за вселената. Важното е, че все още никой учен не е доказал обратното. ащото идва момента в който знанията не могат да обяснят даден феномен и дори най-скептичния учен свива рамене и казва "Бог знае защо е така"
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Ами аз точно това се опитвам да обясня, но явно на Джаз-а нещо не му е кеф това.  Да не забравяме, че Константин 1 Велики едно време ги е събрал на един събор и е разпоредил да се съберат християнските групички и да измислят една обща вяра. Исторически документи има за това и Джазмен-а няма как да каже на черното бяло.  Да не говорим за някой спорни за мен решения на църквата.  Давам пример абортите и гейовете.  Специално за гейовете и на мен не ми харесват, но нали бяхме всички еднакви пред Господ. Или е въпрос на прочит.  Някъде назад по темата Джаза обясняваше как едва ли не ние народа сме абдикирали от църквата.  Тук е точно обратно. Църквата предаде народа си и абдикира от ежедневните си задължения.  И накрая може да съм атеист, но съм прочел доста литература по въпроса и мисля, че спокойно мога да говоря по темата.

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
Хората които не признават църквата не са атеисти. Обикновено църквата ги анатемосва и обявява за слуги на дявола (който също е измислен от нея, ранните християни не са знаели какво е това сатана). Етови една Ванга и Дънов, хора които нашата любима църква обяви за магьосниси и слуги на дявола .... Излиза, че според църквата (ръководството и поне) си лош ако помагаш на хората, но ако си агент на ДС и станеш митрополит си Божи човек.
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

Stilgar

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Разбира се. Измамниците в попски одежди са притеснени, че другите измамници наречени Ванга и Дънов ще оберат парите на населението преди тях. Редно е да се анатемосат.

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
Разбира се. Измамниците в попски одежди са притеснени, че другите измамници наречени Ванга и Дънов ще оберат парите на населението преди тях. Редно е да се анатемосат.
Но ванга е взимала по една бучка захар .... голяма печалба е направила от това (виж партията успешно е експлоатирала тази златна мина, доста пари са натрупали), а Дънов пък въобще не е искал пари (а разлика от повечето съвременни секти). Навремето Христос е изгонил търговците от храма, сега храма се е превърнал в търговски обект.

Stilgar

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Е то Ванга е просто една побъркана женица дето говори глупости, но тея около нея бая си цоцат. То не се издават книги, не се "лекуват" хора по телефона със силата на Ванга и к'во ли не още. Дънов е същата простотия. То дори да не печелят те пак ще бъркат в купата на църквата. Нещо като опен соса дето подбива цената на другите дори да не печелят производителите му от него.

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
напълно съгласен със сравнението, за това казвам едно "благодаря"

georgirgeorgiev

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 77
  • -Получени: 13
  • Публикации: 164
5. Абсолютно се забраняват теми и коментари, които съдържат анархични, (нео-)нацистки идеи, открити религиозни или сектантски пропаганди.

« Последна редакция: 11 Октомври 2015, 17:48:50 от HD »