Автор Тема: Безплатни адаптивни дизайни  (Прочетена 3485 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

georgirgeorgiev

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 77
  • -Получени: 13
  • Публикации: 164
Безплатни адаптивни дизайни
« -: 06 Септември 2015, 18:59:15 »
Здравейте!
На няколко пъти търсих и видях, че има доста готови дизайни под формата на PSD файлове, обаче почти всички те представляват само една страница. Няма допълнителни PSD файлове в които да видя как трябва да изглежда дизайна на по-малки екрани, както и на мобилни устройства.
Доста малко бяха безплатните вече изготвени дизайни, които намерих, които съдържат PSD файлове за цял уебсайт с 6-7 страници (тоест 6-7 отделни PSD файлове), обаче отново те показват как уебсайта ще изглежда за десктоп устройство, няма изготвен адаптивен дизайн за тях.

Знаете ли дали някъде мога да намеря готово изготвени уебсайт адаптивни дизайни, които да са безплатни?

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: Безплатни адаптивни дизайни
« Отговор #1 -: 06 Септември 2015, 22:22:55 »
С PSD-та по-трудно се намират, по-популярни са директно накодените. Отдавна не съм ползвал такива, но със сигурност ще намериш доста като търсиш нещо за "free website templates"
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

georgirgeorgiev

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 06 Септември 2015, 23:57:54 »
Това, което си написал, майче и аз започнах да го забелязвам.

Това е, че целта ми е от картинка/PSD да го превръщам в уебсайт. При готовите темплейти не съм забялзал да добавят картинка/PSD на дизайна, там направо целият уебсайт е вече направен с всички нужни файлове.

Благодаря ти за включването.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #3 -: 13 Септември 2015, 17:06:11 »
Има и места като envato.com и themeforest.com, където ще може срещу скромна сума да си закупиш psd-a на различни по тематика сайтове.

Zorko

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 33
  • -Получени: 9
  • Публикации: 206
« Отговор #4 -: 13 Септември 2015, 21:24:28 »
offtopic:
Днес на курса се учихме да режем дизайни, и лектора ни показа един сайт от къде може да си вземем psd. В този сайт има 40 хубави безплатни psd дизайни, готови за ползване.

edit:
Извинявам се, забравих да дам линк към сайта:
http://www.hongkiat.com/blog/really-beautiful-psd-web-templates/

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #5 -: 13 Септември 2015, 21:28:34 »
В themeforest има едно безплатно psd на седмица, което може да се използва.

georgirgeorgiev

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #6 -: 14 Септември 2015, 13:26:38 »
Благодаря ви много за помощта!
БОГ да ви пази и благослови.

HD, здравей! Най-вероятно за момента няма да давам пари за PSD файлове. Проверих themeforest и успях да изтегля един готово направен уебсайт + PSD файлове. Обаче видях, че в описанието на уебсайта пише, че картинките са под лиценза на хората, които са ги създали. Предполагам това означава, че ако реша този дизайн да го направя в уебсайт и след това да го кача в GitHub, ще е забранено, поради лиценза на картинките, нали ?

Zorko, здравей! Проверих първите няколко от PSD-тата, тези дни се надявам по-детайлно да проверя и други от тези 40 теми за които ми даде линк.

Инак от безплатно изготвения уебсайт в themeforest и от тези теми, които проверих в уебсайта, който Zorko ми даде, забелязах, че няма PSD файлове за responsive design. Предполагам, като цяло е трудно да се намерят хем безплатни PSD за даден уебсайт, хем за всяка от страниците да има изготвени PSD, които показват как би изглеждал уебсайта на по-малки резолюции (за responsive design). Няколко пъти търсих и почти никъде не намерих подобни ресурси.

Искам да ви попитам, обикновено, когато front-end разработчика трябва да направи изгледа на даден уебсайт и работодателите му искат уебсайта им да има responsive design, имате ли представа дали дават на front-end-а изготвени PSD-та, които да му покажат как трябва да направи уебсайта за всяка от по-малките резолюции ?
« Последна редакция: 14 Септември 2015, 13:40:02 от georgirgeorgiev »

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #7 -: 14 Септември 2015, 18:09:31 »
За какъв лиценз става въпрос. Не съм адвокат по лицензионно право. Дай конкретен линк към видяното, за да не говорим празни приказки.

georgirgeorgiev

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #8 -: 14 Септември 2015, 19:12:12 »
Имах предвид този темплейт - http://themeforest.net/item/maxshop-responsive-ecommerce-template/5290629

Почти най-отдолу на страницата пише:

Цитат
Credits

All images used in the preview are only for demo purposes and not included with the theme package. All the images are copyrighted and licensed to their respective authors and owners.
Fonts used in this template are Google Websafe Fonts.

Понеже в момента имам идея - ако направя даден уебсайт от PSD файл/ове, след това да го качвам в GitHub, заедно с всички файлове от коите е изграден (HTML, CSS, картинки и т.н.). И ако картинките от даден темплейт (като този по-горе за който дадох линк) или като цяло някоя част от темплейта, са под лиценз забраняващ използването на тези ресурси, то предполагам е и забранено ако употребя тези ресурси, след това да ги качвам в интернет пространството (GitHub например). Правилно ли съм разбрал или греша?