Привет, нека и аз да се изкажа. Първо, това е 2-я ми проект по темата, а не 3-я. Първия бе просто правенето на видеа в блога. Nau4i.me бе първия ми опит, но поради много причини се наложи да се оттегля. Не искам да влизам в детайли, но близо 5 години никой не ме виждаше никъде, за което си има причини.
Schoolpedia е нов проект за видеа и общност, искам всичко да е custom за да не се опаря както с joomla и останалите системи преди време.
Не зная на къде ще отиде сайта, и съм честен към вас. Може да е тотален провал, може и да има успех, може да тръгне към stack owerflow функционалност, може и към нещо друго. Не зная, времето ще покаже. Основната ми цел са видеа.
По отношение на изказванията, че не струва, ами не струва в момента, нали за това е beta. Който не се е занимавал с кодеци и HTML5 видео, не знае какъв кошмар е. В момента прекодирам видеата, заради грешка в кодера. Но това е нормално, сайта е на 4 дни, сега изчиствам процеси и подобни, вдигам CDN и всякакви неща.
Не качвам видеата в youtube понеже не харесвам политиката им. Накратко Fullscreen ми удари 2 канала защото не вадят пари от мен. Спират видеа, налагат цензура. Представете си застраховането през 90-те в България, но в интернет.
Така че, аз съм принципно съгласен за сливане с nau4i.me защото имаме еднаква философия и цели. Но не съм казал, че това трябва да е на всяка цена.
В naui4i.me сте хвърлили огромно количество труд, създали сте общност, писали сте кодове. Тези неща са важни, вие сте отделна общност със свое мнение, което аз уважавам.
За това отново казвам, че НЕ зная на къде ще продължи schoolpedia.org нито колко време ще продължи. Искам да съм максимално ясен, за да може да вземете информирано решение.