Може ли малко помощ да ми подскажете как информацията, която се въвежда в дадена html форма, да бъде изпратена към този имейл?
Трябва да напишеш server side script, който ще взема информацията от полетата на формата, ще я валидира и ще я прати към email client-a който ще изпрати писмото към посоченият адрес. Някои хостинг компании предлагат готови скриптове.
Това мога ли да го направя през cPanel-а на хостинга?
Можеш ако имаш code editor, cPanel предлага такъв. В интернет е пълно с примери.
Значи като цяло връзката между контактната форма и имейла се осъществява единствено и само чрез сървърен език, какъвто е PHP например. С изключение на начина за който ми бяхте дали линк от W3 и за който Zorko също ми даде кода. Което предполагам означава, че тази връзка между имейла и html формата, не влиза, като цяло, в работата на front-end разработчика, ами това го прави back-end-а. Докато front-end-а само създава и оформя външният изгледа/външният вид на формата. Нали?
Тука има едно видео за положението с писмата, не е много прясно но поне може да ти даде една идея кое, как и защо
Задължително след малко ще видя видеото.
Има едно нещо. С форма. Но може да не ти свърши работа.
<form enctype="text/plain" method="get" action="mailto:yourmail@abv.bg"> Your First Name:
<input type="text" name="first_name"><br>Your Last Name:
<input type="text" name="last_name"><br><input type="submit" value="Send">
Братко мой, доколкото разбрах от по-горните коментари на Avalanche и jazzman, и по този начин, който си дал, става, обаче могат да изникнат проблеми. Благодаря ти, че ми писа и ти.
Благодаря ви отново за помощта, Avalanche, jazzman, Zorko!!! БОГ да ви пази.