Що не ползваш гит, а? Ако ползваше, нямаше да имаш такива проблеми. Отделно код не се пише на текстови редактори. Ползва се ИДЕ.
Ами преди ИДЕ-тата като Netbeans и т.н ? Аз лично обичам на pc-to да му е леко и да не чакам да зарежда нещо по 10 часа! Просто съм си маняк и както си цъкам поредната дота се сещам, че точно в този клас трябва да добавя метод за нещо и съм alt + tap на секундата... При положение, че ползвам git, filezilla, ide, games, youtube, facebook, skype и още много други все "глупости" за повечето програмисти е кофти защото машината не ми е самолет... Просто на 4 гб рам е тегаво да подкараш всичко, а както казах обичам да ми е леко... Имам един сървър, но го ползвам само за рендериране, но това е друга тема и едва ли ще му пусна IDE и connection за да пиша php source

. Като цяло сте прави за всичко, но има и хора ползващи nano, vi и т.н и да ги пребиеш пак няма да ползват нещо което товари 70%! . Всеки с претенциите си, но да ми крашва и да трие файла каквото и приложение да е направо SELECT NOTEPAD FROM Program Files и му бием DELETE на секундата !