Автор Тема: Не ползвайте notepad++  (Прочетена 6595 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • -Получени: 5
  • Публикации: 341
Не ползвайте notepad++
« -: 14 Август 2015, 19:56:49 »
Пиша тази тема и тук защото ми писна от тази програма и ще спамя всеки сайт за нея! Всъщност програмата е лека и заради това и качество я ползвах, но вече ми писна както си пиша от един път да прецени, че ще крашне и ще затрие файла с когото си играя цял ден!   >:(

kjufte

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Не ползвайте notepad++
« Отговор #1 -: 14 Август 2015, 20:10:42 »
Тц, не съм съгласен.  ;D
Направило ми е впечатление (позитивно) от известно време насам, че дори и без да съм дал save-команда, файловете (по-скоро съдържанието, защото файлове няма) си стоят при всяко отваряне на програмата.

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 14 Август 2015, 20:29:14 »
Вчера ми крашна на файл 5к реда! Бях пред умирачка! Днес тъкмо викам приключих за днес и същия номер на файл, който не пазех на сървъра! Повече без тези глупости! Първо да си я оправят и тогава ще дам позитивен коммент ! 

kjufte

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #3 -: 14 Август 2015, 20:37:06 »
Е ти си несериозен и играеш руска рулетка, ако на 5к реда не шибнеш един сейф ;)

Но както си знаем от личен опит, на чужд гръб и 100 тояги са малко  ;D

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 14 Август 2015, 21:16:32 »
Не аз съм направил сейф на файла, но като крашне програмата ми трие файла! Например аз пиша запазвам отварям пак на другия ден решава, че ще крашне и всичко офф. Започнах да правя архиви и да качвам всичко на флашки и сървъри !

Wanderer

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 26
  • Публикации: 196
« Отговор #5 -: 14 Август 2015, 22:22:58 »
Що не ползваш гит, а? Ако ползваше, нямаше да имаш такива проблеми. Отделно код не се пише на текстови редактори. Ползва се ИДЕ.
“You must make the Journey along the road, nobody is able to do it for you!”

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
« Отговор #6 -: 15 Август 2015, 02:59:30 »
Ползвай sublime :)

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #7 -: 15 Август 2015, 12:51:25 »
Що не ползваш гит, а? Ако ползваше, нямаше да имаш такива проблеми. Отделно код не се пише на текстови редактори. Ползва се ИДЕ.
Ами преди ИДЕ-тата като Netbeans и т.н ? Аз лично обичам на pc-to да му е леко и да не чакам да зарежда нещо по 10 часа! Просто съм си маняк и както си цъкам поредната дота се сещам, че точно в този клас трябва да добавя метод за нещо и съм alt + tap на секундата... При положение, че ползвам git, filezilla, ide, games, youtube, facebook, skype и още много други все "глупости" за повечето програмисти е кофти защото машината не ми е самолет... Просто на 4 гб рам е тегаво да подкараш всичко, а както казах обичам да ми е леко... Имам един сървър, но го ползвам само за рендериране, но това е друга тема и едва ли ще му пусна IDE и connection за да пиша php source ;) . Като цяло сте прави за всичко, но има и хора ползващи nano, vi и т.н и да ги пребиеш пак няма да ползват нещо което товари 70%! . Всеки с претенциите си, но да ми крашва и да трие файла каквото и приложение да е направо SELECT NOTEPAD FROM Program Files и му бием DELETE на секундата !
« Последна редакция: 15 Август 2015, 12:56:17 от howto »

kjufte

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #8 -: 15 Август 2015, 13:40:34 »
Това наистина е грубо.
Виж далй няма да ти помогне някой от отговорите в stack-a.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #9 -: 15 Август 2015, 14:07:47 »
Това наистина е грубо.
Виж далй няма да ти помогне някой от отговорите в stack-a.
М-м-м-да, би трябвало да прави периодично някакъв backUp кът всеки цивилизован code editor.
Райчо, то га на компа шъ му е леко а пък на теб тежко - кел файда :) Качи си някакво нормално IDE за целта както бе казано. Щом ползваш видновс ти вече си натоварил компа прилично много, повярвай ми.   
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #10 -: 17 Август 2015, 14:40:45 »
Здрасти jazz-e! Да прав си УИНА е страшно бъгав, но преди сме коментирали предимства и недостатаци и знаеш, че има неща изискващи прозорци, вратички и т.н... Направих темата за да информирам и други хора като мен да не патят от тази програма. Иначе има една песен на братя ... "пълня папки компресирам и във Recycle Bin-a "  ;D! Благодаря за идеите момчета ще гледам да се съобразявам с тях следващия път когато пиша   :)

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #11 -: 17 Август 2015, 15:43:15 »
А...не съм казал, че е бъгав, не ма вкарвай в грях :) Само казвам, че по дифоулт има страшно много инсталиран  GUI software и дали има - няма 10% от него да се ползва от обикновенните потребители, не знам. От  XP насам нещата и при тях се промениха доста.

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #12 -: 17 Август 2015, 20:10:36 »
Променили дръжки щом ми излиза син джам още нищо не са оправили  ;D

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 57
  • -Получени: 106
  • Публикации: 1444
    • DanailDR.EU
« Отговор #13 -: 18 Август 2015, 19:09:46 »
Пиша тази тема и тук защото ми писна от тази програма и ще спамя всеки сайт за нея! Всъщност програмата е лека и заради това и качество я ползвах, но вече ми писна както си пиша от един път да прецени, че ще крашне и ще затрие файла с когото си играя цял ден!   >:(

Аз пък ще агитирам всички да ползват notepad++ вместо notepad и wordpad.
Главната причина за това да изберете notepad++ е, че това е свободен софтуер, лицензиран под GNU/GPL. Деинсталирайте всички текстови редактори и оставете само тези които са  с отворен код.
А за колегата Райчо .... Райчо, ползвай клавишната комбинация Ctrl+S по-често и няма да имаш проблеми с notepad++.
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #14 -: 18 Август 2015, 20:06:25 »
Ква файда, че е свободен, крашва често и не му върши работа, Данаиле?