Операционни системи > Други ОС

Разработка на IOS apps (Въпроси и отговори)

(1/2) > >>

webfen:
Отварям тук тема, където ако желаят и други програмисти интересуващи се от IOS, могат да задават своите въпроси .
Ако вече има такава тема, се извинявам и ще задавам въпросите си направо там следващия път :)
Въпроса ми е отправен към хората които могат да помогнат ..
Какви frameworks мога да използвам като помощни средства при разработване на приложение за IOS (под Swift) ? Тоест неща които да ме улеснят при разработката на приложението ?
Попаднах на нещо интересно което се грижи за JSON -> Alamofire-SwiftyJSON .
Има ли други интересни неща които биха спестили време на IOS разработчика ?
Мога ли да ползвам REST API който е за Objective-c ?
Как да създам правилна архитектура на апп-а си (MVC) при писане на код (Какво се пише във ViewControllers и какво в models ?) . Работил съм с Codeigniter но не съм много сигурен дали и в IOS Xcode  са толкова подобни нещата :)
Та ... има и още въпроси но тези стигат . Всеки запознат може да даде отговор поне и на един въпрос . Поради скромната бройка от интересуващи се едва ли ще намеря изчерпателен отговор на всички въпроси , но ще се радвам да се надигне някаква дискусия за IOS .

Edit . Защо се правят xib файловете в апп-а , вместо да се въвеждат UIView-ta, labels , text fields и други неща директно върху main storyboard на дадения контролер (за който се правят дадените xib файлове)?

Avalanche:
Ето ти малко общи приказки за MVC шаблона (@5:00) - MVC framework #1 - Въведение

webfen:

--- Цитат на: Avalanche в 17 Юни 2015, 20:25:58 ---Ето ти малко общи приказки за MVC шаблона (@5:00) - MVC framework #1 - Въведение

--- Край на цитат ---

Гледъл съм тези уроци на gatakka , Avalanche .
Не знам обаче дали тези "фундаменталности" така да го кажа важат и за IOS при работа с Xcode . Преправях един app писан на Objective-c на който моделите бяха файлове със стойности зададени от Coredata (NSManagedObject) ако не се лъжа . В тях нито се извлича информация било то от база данни , нито се валидира информация .. нито правят някаква логика , просто си имаше стойности в тях от CoreData и толкова . А в даденият контролер се върши всичко в този апп . Затова се чудя какво е MVC при IOS Xcode .

webfen:
Вече 3-ти ден се опитвам да прехвърля JSON информация от сървъра към приложението (към CoreData) и не става !!! :(
Използвам библиотеки(Alamofire, SwiftyJson) за целта .. но нищо не се получава . Някакви идеи ?

Avalanche:
Епа в GitHub има примери как се ползва, ако няма компетентни тука, може да пробваш да пуснеш тема в StackOverflow, там са най-големите разбирачи по принцип.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия