Благодаря ви за отговорите.
БОГ да ви благослови.
HanKrum, много неясно съм написал темата, така че не се разбира какво съм имал предвид. Извинявам се.
Под по-ускорено/съкратено писане на HTML и CSS имах предвид използването на препроцесори, плъгини, добавки и подобни неща.
Опитвах се да попитам дали използвате препроцесор (SASS/LESS/Stylus и т.н.), дали използвате добавки като Emmet за по-бързо писане на HTML.
Ако използвате препроцесори, какви прорами използвате за компилация за конвертиране на препроцесор файла до CSS файл.
И като цяло това бяха нещата за които пишех, дали изпозлвате някакви добавки към нормалният HTML и CSS, за да пишете по-бърз, по-разбираем и т.н. по ... код.
Avalanche, под няколко курсора, имаш предвид маркирането на няколко думи наведнъж и например задържането на "Alt" (при Windows 7) и маркирането с първото копче на мишката всяко място на което искаме да сложим още един курсор, това ли имаш предвид ?
Слава на БОГ, днеска, открих една програма, която изглежда е нещо, като копие на платената CodeKit. Може да се пише в нея SASS, Jade и други ...
И при самото записване на кода с Alt + s, програмата компилира промените от SASS файла в CSS файла и страницата в браузъра се презарежда автоматично, без да е нужно човек да я презарежда сам. Така един вид при всяко ново запаметяване на кода, човек може в действие да вижда промените, които се извървашт в страницата. Отделно тези две секунди забавяне за които писах при Koala, тук се чака по-малко и също не е нужно въобще да презареждаш страницата след компилирането на SASS файла, за да видиш промяната, която е направен в страницата, програмата автоматично прави промяната и виждаш как страницата се промянa около 1-2 секунди след записването на кода. Програмат се казва "prepros" и е безплатна, само където изскача едно съобщение което пита дали искаме да закупим програмата, понеже това се води trial версия, обаче не е само за 30 дни, а майче може да си се използва без лимит. Замислих се с тези толкова много програми, които забързват писането на HTML и CSS, правят го по-лесно четим, по-лесно за писане и т.н. , колко ли по-бърз става процеса в сравнение с преди време, да речем, когато е могло да се пише обикновен HTML и CSS без никакви добавки. С тези програми, които видях, си помислих, че майче с около 10 пъти се забързва процеса. Не знам точно колко пъти са, обаче изглежда доста по-бързо.