Правила на сайта
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.Аз не съм програмист между другото!
Здрасти,наблягането над английския също е препоръчително. W3Schools е един прекрасен сайт за начинаещи, препоръчвам ти да си сверяваш дневничето с него.Накратко - по-подразбиране всички елементи са static, те не се влияят от top, bottom, left и right.- Fixed закача елементите за прозореца (страницата), където виждаш някакви неща дето са постоянно на екрана - това най-вероятно са fixed (пример с менюто и логото най-отгоре на нашия сайт).- Relative се ползва може би най-много, в линка са го описали като "нормално позициониране" (ако имаш два елемента, те ще се подредят един до/след друг).- Absolute елементите се позиционират спрямо елемента, в който се намират (ако имаш два елемента, то те ще отидат един върху друг)
Абсолютно не, margin и padding ще работят, top, right, bottom и left са отделни свойства и правят това, което си мислиш. Поиграй си малко и ще ги схванеш. Забравих да кажа за inherit, то си е както се превежда от английски, а именно - наследяване.
Благодаря във форума се казва с бутона Кажи благодаря. Иначе от този сайт съм научил много неща:https://css-tricks.com/absolute-positioning-inside-relative-positioning/Английския е задължителен. Не го приемай като критика, а като съвет.
Работата беше, че обяснението на английски беше объркано и лишено от смисъл...
Да не си чел индийски-английски?