Говориш пълни глупости!!!!!!!!!!
Щях да направя и за джаваФХ ама според мен джавата я осраха тотално, особено с тези ДЖАВА сертификати.... ако работиш за голяма компания която си е купила сертификат за 1000 и кусур долара става, ама ако си единичен разработчик на някакви малки приложения, ще ти излезе през гъзо...
Първо - Ако прочетеш
https://www.java.com/en/download/help/jcp_security.xml ще видиш, че става въпрос за аплети - най-голямата грешка в ИТ индустрията след бозата, които никой не ползва.
Второ - дори и да ти е подписан аплета аз пак никога няма да го рънна щото на твойте аплети не вярвам.
Трето - наистина ли си мислиш че потребителите току така ще позволят на някакъв аплет (не че знаят какво е ) да им се изпълнява в браузъра и да прави каквото си иска? НЕ да е подписан, ами златен да е - не мерси.
Качих джава 8 платформата и не ми харесва, бъдещето не е светло, за джава...
Добре че от теб нищо не зависи. По какви критерии ако не е тайна реши, че бъдещето не е светло ?
Първо можеш само през уеб-старт да стартираш приложение.
Веднага ще кажа на моите приложения да спрат да се пускат, освен през webstart....само щото ти си казал така.
само в средата за разработка можеш да го пуснеш, ако го качиш на друга машина излиза java unknown publisher и си додам...
no comment
Липса на обратна съвместимост, за да стартираш по стара версия от 8 трябва да компилираш на ново....
ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА- дано това ти изяснява нещата
Май към си острото ще се ориентирам аз...
По-добре давай JS, HTML, CSS !!!