Автор Тема: Jasper Report - sql заявка с where клауза  (Прочетена 1294 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Jasper Report - sql заявка с where клауза
« -: 10 Февруари 2015, 14:01:13 »
Здравейте. Искам да принтирам с Jasper Report резултата от заявка в която има where клауза, проблема ми е че параметъра по който ще се извеждат данните идва от един дропдалн които е в интерфейса на приложението и не се сещам как да направя заявката в .jrxml файла.

Или имам един прозерец в който има една таблица, над таблицата има един дропдалн който се пълни с имена и едно бутонче "Справка" след като изберем име от дропдалн - а и натиснем бутона "Справка" таблицата се пълни с информация за това име. Та не се сещам как ще стане хватката с  Jasper Report да принтира точно тази информация за това име.

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Jasper Report - sql заявка с where клауза
« Отговор #1 -: 12 Февруари 2015, 03:14:16 »
Тука е обяснено какво да направиш в iReport.

После добавяш този параметър към hash map-а, който сега подаваш празен.

Ако примерно SQL-а ти е
Код: SQL
  1. SELECT * FROM ORDERS WHERE ORDER_ID = $P{my_order_id}

то допълваш следното
Код: Java
  1. ...
  2. HashMap hm = new HashMap();
  3. hm.put("my_order_id", orderId); // тука orderId е това което си избрал в дропдауна
  4. try {
  5.    ...
  6.    JasperPrint jasperPrint = JasperFillManager.fillReport(report, hm, DBConnection.con());
  7. ...
« Последна редакция: 12 Февруари 2015, 03:18:23 от kjufte »

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Jasper Report - sql заявка с where клауза
« Отговор #2 -: 12 Февруари 2015, 16:39:28 »
Благодаря за отговора. Аз разбрах че така става гимнастиката обаче вече се чудя дали да използвам Java за десктоп, в смисъл за да направиш едно просто принтиране са накакви гимнастики с някакви външни библиотеки - много е хамалогията. Мисля да пробвам C/C++ C# или да разуча кой език е силен в десктоп приложения като цяло защото това искам да пиша.

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Jasper Report - sql заявка с where клауза
« Отговор #3 -: 12 Февруари 2015, 19:51:24 »
Принтирането няма нищо общо с външните библиотеки. Какво принтираш, как изглежда информацията и тнт определяш с помощта на библиотеката. Информацията не се оформя от само себе си в таблици.

Освен това явно имаш грешно разбиране за библиотеките. Те представляват програми предоставящи функционалност на готово. Ако искаш може да си напишеш собствена имплементация на тази функционалност и по някога дори е по-добре. Трябва само да си направиш сметка, колко време ще ти трябва и струва ли си да губиш това време, след като има готово решение.

Друго нещо, което не е за подценяване е стабилността на дадената функционалност. Ти да речем ще си напишеш такава библиотека за време  Х. После има да я фиксваш 20 години, защото бъговете се откриват само с  много тестъри. А при теб бая време ще мине докато ги събереш.

Ако мислиш, че C/C++ или в  шарпа нещата са по лесни се лъжеш. Особенно C/C++. Това десктоп приложение, което си написал да речем за 2 месеца с java,  ще ти отнеме 4 месеца на C.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Jasper Report - sql заявка с where клауза
« Отговор #4 -: 12 Февруари 2015, 20:58:09 »
Абе чесно да ти кажа маи не съм си доспал и пиша глуости днеска. Ама караи все едно не съм го писал горното. В смисъл знам че лесно нема, нема език дет всичко да ти е на тепсия и аре боцкаи на готово, иска си писане и гимнастики и по много от всичко.