Автор Тема: JavaScript Следене за затваряне на tab-а/Brawser-а  (Прочетена 1923 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

worldservers

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 3
  • Публикации: 95
Здравей те и честит празник. Някой да има идея как мога да направя така, че когато потребителя затвори страницата или браузара да се изпълнява някакъв код.
Хората, който разрушават света, имат вратовръзки, не татуировки.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: JavaScript Следене за затваряне на tab-а/Brawser-а
« Отговор #1 -: 24 Декември 2014, 21:07:38 »
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

worldservers

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 3
  • Публикации: 95
« Отговор #2 -: 25 Декември 2014, 00:35:00 »
Не мисля че това е точния начин за това което искам. Но ако това е единственият начин...
1.Защото това е код, който ще се изпълни всеки път когато страницата бъде презаредена а не, само когато браузър или табът се затварят.
2.Това изкарва съобщение, което не мога да променям (да добавям бутони,линкове, или да се изпълнява някакъв код).
Според мен (ако съм разбрал правилно), това може да слъжи само за предупреждение ако не искаш да затваряш даден раздел.
Идеята е, когато цъкнеш на един от бутоните за излизане, било то на таба или на браузър. Да се изпълнява някакъв код, който примерно да изтрива база данни. А не просто да ме предупреждава.
« Последна редакция: 25 Декември 2014, 00:58:22 от worldservers »
Хората, който разрушават света, имат вратовръзки, не татуировки.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #3 -: 25 Декември 2014, 01:28:43 »
По точка 2 може да променяш съобщението, ако ползваш имплементацията с jQuery:
Код: Javascript
  1. $(window).on('beforeunload', function(){
  2.     return 'Ye sure, mate?';
  3. });

По първата точка, не съм срещал решение на това нещо, то технически и рефреша, и затварянето на таба водят до край на живота на страницата.
Има и едно но - когато цъкаш рефреш съобщението е дали искаш да презаредиш, а когато затваряш ти дава различно съобщение, дали искаш да напуснеш страницата. Което все пак ме води към мисълта, че все пак браузъра прави разлика (ама как да се засече?). С ровене срещнах само това решение, което на мене лично не ми харесва много, но все пак погледни го и ти.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!