Автор Тема: Wordpress фактура  (Прочетена 4212 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

puzzelbrain

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 21
  • -Получени: 3
  • Публикации: 275
Wordpress фактура
« -: 17 Ноември 2014, 09:02:42 »
Здравейте, имам един въпрос към вас. Извинявам се ако ви се струва глупав, но просто преди не съм правил подобно нещо.
Създадох профил в wordpress на една отганизация, настроих сайта, добавих съдържанието и сега остава да му купя домейн. Сметнах, че е най-правилно да купя домейн на wordpress (тези които са по 18 USD/per year. Но фирмата иска да оправдая разхода с фактура/касова бележка за домейна, а не знам дали дали от wrdpress Мога да взема някакъв документ за оправдаване на разхода примерно и да си го разпечата. Разяснете как стои работата, моля.
Подай виното там.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: Wordpress фактура
« Отговор #1 -: 17 Ноември 2014, 09:33:32 »
Па би трябвало да ти издадът фрактура но до колкото знам за да мине пред данъчните трябва да има заверен превод от лицензирана фирма и така на татък и така на татък ...
Що не регистрираш един домейн в суперхостинг примерно ... Те дават фактурата а ти само им я пращаш да си я плащат и да се радват ;)
Па кат гледам и цената е малко по евтинка ;)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
« Отговор #2 -: 17 Ноември 2014, 09:39:11 »
Затова регистрирай домейн чрез някоя българска хостинг компания, например СХ и от там ще ти издадат фактура задължително!
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

puzzelbrain

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #3 -: 17 Ноември 2014, 10:03:54 »
Затова регистрирай домейн чрез някоя българска хостинг компания, например СХ и от там ще ти издадат фактура задължително!

Ами.. искаше ми се да е на wordpress, да си върви в пакет със сайта. Но резултата ще е все същия. Значи да разбирам, че от WP фактура или нещо подобно няма да видя?
Подай виното там.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #4 -: 17 Ноември 2014, 10:21:30 »
Грешно си разбрал ... И те ще ти дадът фактура ... Порови се в гугъла за invoice for domain wordpress ... Въпроса е за какво ти е тази фактура ... Ако е за да докажеш пред фирмата че си го платил то нямаш ядове ще ти свърши работа ... Но ако е за фирмата да си го пише разход за пред данъчните то е малко разправия защото трябва с фактурата да се отиде при лицензиран преводач да я преведе на български и да завери с подпис и печат превода  ... Което пак не е кой знай какъв проблем но са излишни пари ... Ако не се лъжа цените са от 4 до 6 лева на страница за легализиране на превода ... Което ако го сметнем една страница за фактурата и една за транзакцията от пейпал ей ти 12 лева които са почти домейна за още еедна година ;о)

puzzelbrain

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #5 -: 17 Ноември 2014, 10:26:08 »
Грешно си разбрал ... И те ще ти дадът фактура ... Порови се в гугъла за invoice for domain wordpress ... Въпроса е за какво ти е тази фактура ... Ако е за да докажеш пред фирмата че си го платил то нямаш ядове ще ти свърши работа ... Но ако е за фирмата да си го пише разход за пред данъчните то е малко разправия защото трябва с фактурата да се отиде при лицензиран преводач да я преведе на български и да завери с подпис и печат превода  ... Което пак не е кой знай какъв проблем но са излишни пари ... Ако не се лъжа цените са от 4 до 6 лева на страница за легализиране на превода ... Което ако го сметнем една страница за фактурата и една за транзакцията от пейпал ей ти 12 лева които са почти домейна за още еедна година ;о)

Благодаря ти, ще потърся в гугъл за  invoice for domain wordpress. И аз останах очуден, възмутен и угорчен, че wordpress не предлагат платежно!! Иначе става въпрос за една НПО организация. Удобрили са и проект и финансирали от друга НПО и просто искат документ с който да докажат разхода не че като им изпратя линк www.alabala.org няма да се досетят, че е купен домейно, ноооо бумащини. Няма да е нужен превод и легализация. Благодаря ти много!
« Последна редакция: 17 Ноември 2014, 10:28:15 от puzzelbrain »
Подай виното там.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #6 -: 17 Ноември 2014, 10:34:16 »
оооо тоя филм с НПО-тата съм го гледал ... И за да ми е мирна главата им направих една регистрация в суперхостинг дадох им фактурата да си платят хостинг и домейн и след кат го направиха им вдигнах един уордпрес ... Че преди тва бяха едни лайнаа бавно ми се зарежда сайта от уордпреса ... На девер ми петко зълвин син каза че не моел да го отвори щот сървъра бил в тимбокту ... получих някъв мейл ма е на английски да няма проблем със сайтааа ... От как са в суперхостинга са доволни и спокойни и не ме занимават с глупости ... Но ти си знаеш най добре ...

puzzelbrain

• Sr. Member
  • Благодарности
« Отговор #7 -: 17 Ноември 2014, 10:39:16 »
оооо тоя филм с НПО-тата съм го гледал ... И за да ми е мирна главата им направих една регистрация в суперхостинг дадох им фактурата да си платят хостинг и домейн и след кат го направиха им вдигнах един уордпрес ... Че преди тва бяха едни лайнаа бавно ми се зарежда сайта от уордпреса ... На девер ми петко зълвин син каза че не моел да го отвори щот сървъра бил в тимбокту ... получих някъв мейл ма е на английски да няма проблем със сайтааа ... От как са в суперхостинга са доволни и спокойни и не ме занимават с глупости ... Но ти си знаеш най добре ...

Хм.. това е много хитро. Но при мен положението е малко по различно. Аз съм на държавен договор при тях и реално получавам 100 евро за да им направя сайта на тях не им пука дали сайта струва 5 евро или 99. За това гледам да ми излезе най-тънко за да остане повече за мен  ;D . Така де без пари ли да има работя? И за това Ако им купя само домейн и си ползвам wordpress ще е по удачно.
Подай виното там.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #8 -: 17 Ноември 2014, 10:43:09 »
ок де аз не те карам да правиш каквото и да е ... 
всъшност лъжа те ... дай една проста математическа задачка да сметнем ...
18$ х 1.45 лв <=> 19.75 лева ... постави верния знак ;оР

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #9 -: 17 Ноември 2014, 19:54:33 »
Само да уточня, че доларът е ~1.55 спрямо лева в момента, старо ти е инфото.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
« Отговор #10 -: 17 Ноември 2014, 20:20:32 »
18$ х 1.45 лв <=> 19.75 лева

26.10 лв. > 19.75 лв.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #11 -: 17 Ноември 2014, 20:26:50 »
Само да уточня, че доларът е ~1.55 спрямо лева в момента, старо ти е инфото.
кат писах коментара бях у едното място та явно съм са размечтал ;оР ама и 1.45 да е пак си е повече ... което е идеята ;)