Автор Тема: Развитие на Научи.ме vol 2  (Прочетена 12093 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
Развитие на Научи.ме vol 2
« -: 03 Ноември 2014, 14:57:58 »
Преди да гласувам искам да разбера накъде / в к`ва посока ще се развива научиМе догодина? Никой досега не ми е дал отговор на въпроса официално тук, във форума. Какви са плановете? Има ли такива въобще? В това положение ли щe остане? Някакви предложения / препоръки / идеи има ли от страна на администрацията? И ако има такива редно ли е да се допитате и до нас или тва се решава само м/у вас горе? Тъй де. Мисля, че станах ясен.
« Последна редакция: 03 Ноември 2014, 14:59:37 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Развитие на Научи.ме vol 2
« Отговор #1 -: 03 Ноември 2014, 15:39:09 »
Не знам колко пъти трябва да обсъждаме едно и също нещо. Повтарянето беше майка на знанието или баща на затъпяването?  Обсъждат се някой неща, които след време ще ви бъдат предложени и на вас да си кажете мнението. Аваланч е направил  нова версия на индекса. Защо ли не си активен толкова там? Или е въпрос на заяждане с администрацията на сайта? Тъй като мненията ни нямат нищо общо с темата, ги местя в друга.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 03 Ноември 2014, 22:59:31 »
На кой от всичките ми въпроси отговори, че не ми стана ясно? Да разбирам, че сайта / индекса от догодина ще има нов дизайн и се продължава глупавата политика да се прави един урок на 2 / 3 години? ТАКА ЛИ? 

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #3 -: 04 Ноември 2014, 20:30:46 »
Все още не съм мисли толкова сериозно какво ще правим догодина, че да пускам публична анкета. Има още около 5 месеца време.

Някакви предложения / препоръки / идеи има ли от страна на администрацията?
Администрацията ли питаш? Че ние споделяме винаги като има какво.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 04 Ноември 2014, 21:42:49 »
@Jazz не за първи път го коментираме това. Администрацията в последните месеци особено е по-публична от всякога.  Не мога да разбера защо се правиш на гърмян заек и задаваш едно и също. Що се отнася до правенето на уроци, това си е проблем, но както виждаш се стараем да променим нещата малко. Ако изявяваш желание, винаги може да направиш уроци за опън сорс и Cent OS, или за каквото искаш.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #5 -: 04 Ноември 2014, 22:03:09 »
бе що някак си ми замириса на тази стара тема ...
и без да взимам страна искам да питам канадския братчед какво точно предлагаш бе майна ... ако оставим на страна устава и разжалването на админи какво точно ... ама ми го обясни като на малоумен смолянчанин (с тях поне имаш опит :оР)
1. това
2. онова
3. тия двете стигат
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #6 -: 04 Ноември 2014, 22:07:54 »
Също така държа да посоча че никой не е длъжен с нищо на научиМе.
А ти се караше, че който админ се изказва така не заслужава да бъде админ :)
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #7 -: 04 Ноември 2014, 23:04:38 »
А ти се караше, че който админ се изказва така не заслужава да бъде админ :)
Минало е време и си е променил мнението. Мен ми харесва как избирателно си избира какво да чуе и какво не.  Като цяло няма от какво да сте недоволни от администрацията на сайта. Да признавам имаше време, когато бяха изоставили проектта, но това не е така в момента. Нека да поставя нещата така, ако иска някои да помага, нека да го направи, а не да мрънка и да внася хаос във форума и проектта.
« Последна редакция: 04 Ноември 2014, 23:17:40 от HD »

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #8 -: 05 Ноември 2014, 23:09:07 »
бе що някак си ми замириса на тази стара тема ...
и без да взимам страна искам да питам канадския братчед какво точно предлагаш бе майна ... ако оставим на страна устава и разжалването на админи какво точно ... ама ми го обясни като на малоумен смолянчанин (с тях поне имаш опит :оР)
1. това
2. онова
3. тия двете стигат

Как искаш да ти го представя в писмен или устен вид  ??? Нали се сещаш, че ако почна да пиша нов устав с правила, той може да бъде отхвърлен само с едно изречение, дори без да е прочетено дори. Аз, не съм мазохист :)

Цитат
Също така държа да посоча че никой не е длъжен с нищо на научиМе.

Така е и все още мисля по този начин. Само че, ако това е казано от администратор то значи, че имаме сериозен проблем в администрацията!

Цитат
Що се отнася до правенето на уроци, това си е проблем, но както виждаш се стараем да променим
Аз винаги съм бил против правенето на видео уроци и съм го казвал многократно. Ако този модел е работел преди 5-6г, то сега не е така. Форума няма да се съживи от това. Иван прави уроци и рекламира форума достатъчно. 
« Последна редакция: 05 Ноември 2014, 23:10:45 от jazzman »

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #9 -: 06 Ноември 2014, 11:12:39 »
Видео уроците обаче са нещото, което води хората тук. Ако чрез форума задържим някой за постоянно си е на далавера. Малко сме тези, дето сме останали тук само заради самия идеал.  Както виждате хората идват, консумират каквото им трябва и заминават.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #10 -: 06 Ноември 2014, 12:40:06 »

Как искаш да ти го представя в писмен или устен вид  ??? Нали се сещаш, че ако почна да пиша нов устав с правила, той може да бъде отхвърлен само с едно изречение, дори без да е прочетено дори. Аз, не съм мазохист :)

нещо не говорим на един език с теб ми се струва ... казах "като изключим устава и разжалването на админи" защото според мен и двете неща няма да доведат нови хора или да задържът старите да не си отидат ...
просто искам да разбера ти как си ги представяш нещата???
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #11 -: 06 Ноември 2014, 13:37:42 »
Това е сериозна тема и трябва да се започне с промяна на устава, администрацията и модела на управление, като цяло. Има статистика. Погледни от 2009 г насам и сам ще разбереш за какво говоря. На никой не му се занимава да стои тук и да мисли неща за без пари. Колкото и идеен да си, един ден се изчерпваш и имаш нужда от глътка въздух докато идеите дойдат отново. Сайта трябва да се даде под наем на определен екип, който да се грижи за него временно и т.н... Защото в противен случай ще се превърнем във форум от админи, безполезни и безучастни. Но, вие сте хепи от този факт и виждам, че този модел ви допада и не искате да бъде променен.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #12 -: 06 Ноември 2014, 14:35:45 »
Eдно си баба знае, едно си баба бае... Сега дай сериозно.  Това за уволняването на админи няма да стане, така че даваме нататък. На мен ми е интресно какво искаш да промениш в модела на управление.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #13 -: 06 Ноември 2014, 14:37:47 »
Даване под наем?? С наличието на Аваланч и мен да приемем, че има глътка свеж въздух.. Давай нататък с това какво искаш да се промени още..

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #14 -: 06 Ноември 2014, 15:13:16 »
За индекса си има отделна тема. Всичко за него може да намериш там.  Що се отнася до другите неща, от месец насам потребителите се питат своевременно.  Не знам за какво мрънкаш в това отношение. Интересно ми е да разбера твоите планове за проектта.