Автор Тема: Програма за магазин  (Прочетена 6199 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Програма за магазин
« Отговор #45 -: 31 Януари 2015, 21:25:38 »
Да значи ще направя бутона така а сега тези пътища като са така маи това ще работи само на моя комп.
static String outFileName = "C:\\Users\\Simeon Simeonov\\Documents\\NetBeansProjects\\MyStore\\src\\classes\\test.pdf";
static String fileName = "C:\\Users\\Simeon Simeonov\\Documents\\NetBeansProjects\\MyStore\\src\\classes\\Printer.jasper";

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Програма за магазин
« Отговор #46 -: 31 Януари 2015, 21:28:02 »
А защо са така?

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Програма за магазин
« Отговор #47 -: 31 Януари 2015, 21:35:51 »
Ми щот сам прос - оправих ги
static String outFileName = "src/classes/test.pdf";
static String fileName = "src/classes/Printer.jasper";

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Програма за магазин
« Отговор #48 -: 31 Януари 2015, 23:01:59 »
Благодаря ви за помощта и че изтърпяхте моите тъпи въпроси, добре че сте вие да ми казвате как стават нещата. Благодаря.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Програма за магазин
« Отговор #49 -: 01 Февруари 2015, 15:56:44 »
Така сега имам проблем с откриването на .jasper файла в проекта ми.
На тези двете свойства какви ли пътища не задавах и ако работи в проекта в NetBeans то при компилирания .jar файл не иска.

Зададен пътя така не иска и в проекта на NetBeans да работи а това е пътя.
java.io.FileNotFoundException: \reports\ReportPayment.jasper
Трещи грешка
    private static final String fileName = "/reports/ReportPayment.jasper";
    private static final String outFileName = "/reports/Payment.pdf";

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Програма за магазин
« Отговор #50 -: 02 Февруари 2015, 19:58:50 »
Щото таз директория и файла най-вероятно наистина  не съществуват. В папката където ти е експортирания .jar файл създай папка с името reports и мушни вътре ReportPayment.jasper.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Програма за магазин
« Отговор #51 -: 02 Февруари 2015, 20:13:23 »
А оправих проблема. аз бях направил директория reports в src директорията  и в него ми беше jaspr report-a но се оказа че трябва да ги сложа пак в тая папка ама не в src директорията а на нейното ниво демек до нея и нещата си сработиха.