Автор Тема: История на аякс заявки  (Прочетена 2924 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

theSit

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 3
  • Публикации: 152
История на аякс заявки
« -: 17 Октомври 2014, 22:26:08 »
Възможно ли е да се пази историята на аякс заявките, нещо подобно както браузъра работи? Да речем, имам няколко линка в които ползвам аякс. Искам да направя бутонче напред/назад от тези с стрелките, което при кликване върху него да се извика например някаква джава скрипт функция която да пази някаква аякс история  :) 

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: История на аякс заявки
« Отговор #1 -: 17 Октомври 2014, 22:53:08 »
Що да не може, точно както си го описал ще стане трепач. Правиш си един логър и си записваш с час и дата какво се случва. Какво те притеснява в цялото нещо?
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

theSit

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 17 Октомври 2014, 22:59:15 »
Що да не може, точно както си го описал ще стане трепач. Правиш си един логър и си записваш с час и дата какво се случва. Какво те притеснява в цялото нещо?

Какво е това логър? Дай някакъв прост пример да те разбера  :D

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • meow
« Отговор #3 -: 17 Октомври 2014, 23:11:14 »
Логъра е точно това което питаш, един вид история за това какво се е случило. Няма как да не си видял някой файл на който да не пише log. Ето ти тука един прост пример на логър с файл от нета: https://code.google.com/p/mylogphp/source/browse/trunk/MyLogPHP.class.php
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.

theSit

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 17 Октомври 2014, 23:21:46 »
Логъра е точно това което питаш, един вид история за това какво се е случило. Няма как да не си видял някой файл на който да не пише log. Ето ти тука един прост пример на логър с файл от нета: https://code.google.com/p/mylogphp/source/browse/trunk/MyLogPHP.class.php

Да те разбирам, че не си го правил лично, а само ме насочваш? Ако е така то, бих могъл да прочета лог файла от от историята на апачи, понеже в този проект не се ползва php. Идеята беше относно това, дали jquery или някоя друга джаваскрипт библиотека няма нещо готово за целта? 

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • meow
« Отговор #5 -: 19 Октомври 2014, 17:12:36 »
jQuery е client-side JavaScript библиотека, аз досега не съм чул за начин да манипулираш файлове така, ама дори и да имаше - пак нямаше да го препоръчам.

theSit

• Full Member
  • Благодарности
« Отговор #6 -: 19 Октомври 2014, 19:02:40 »
Цитат
Query е client-side JavaScript библиотека.

Наясно с това, но все пак нали аякс заявките са комбинация от джаваскрипт и там сървърният език който се ползва? 

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • meow
« Отговор #7 -: 19 Октомври 2014, 19:19:26 »
Именно, правиш лог записа към сървъра във файла извикан чрез AJAX.