Съжалявам Jazz, но няма как да те приема насериозно. Няма как да те приема насериозно, защото преди година бяхме активни само Аз, Авата и Метост. Всички други(особено ти) си бихте шута. Кой с причина, кой не.
Прав си HD. Преди година някъде, спрях известно време да пиша във форума, по специално в секциите за програмиране. Не съм спирал да следя форума, но липсата на писмена активност го отчитам като грешка! Затова и се завърнах. Миналото е в историята и не може да бъде поправено или заличено. Go back to the future:
Аваланч, почна да отговаря на потребителите доста активно, показвайки етика и респект към администрацията. След няколко постинга, лично аз видях живец, пламък и реших да го подкрепя, допълвайки постингите му. След по малко от седмица, набора се появи, след него Данаил, HD, кюфте видях днес и други също така, че се получи ефекта на лавината (avalanche). Постепенно, форума живна. Все по често виждам ново-регистрирани потребители да се задържат тук, а по стари да четат и пишат. Но.... за да се запази това и да се увеличи посещаемоста, трябва да се помисли, как може да им е интересно на тези хора да стоят и пишат тук. В противен случай, те ще се регистрират, ще зададът въпрос и ако не им се отговори може и да не повторят. Точно затова аз настоявам админите да пишат. Понеже те са с най-висок статус тук и се очаква отговорите от тях да са максимално компетентни. Обаче тях ги няма, освен един! Ако вие не пишете то потребителите за кво да пишат и да влизат тук? Получава обратният ефект на лавината. Неучастието на администрацията във форума е третирано от мен като безочливост и безотговорност и не подлежи на обсъждане. Такива админи - не могат да бъдат админи във форум. В блог, да! В индексс, ДА! Но не и във форум за програмиране! Администратор с 4 - 5 постига годишно, къв админ може да е според вас? От друга страна, въвличайки хората от форума за вземане макар и част от решенията тук, ще ги направи съпричастни с него и те биха го почувствали като second home.
Лавино, аз не искам ти и Метост да останете админи тук. Всъщност аз бих подкрепил кандидатурите ви, но това което наистина желая е общноста тук да ви избере като такива. Относно въпроса с евентуалнито отлъчване на админ, епа кво ти пречи да се свържеш с него и да ги помолиш за съвет ? Той никога не би отказал съдействие ако мисли доброто на научиМе.
Принципно, лично аз имам много идеи. Но все още не съм наясно каква е вашата, цялостна позиция относно развитието на научиМе.Част от идеите си виждам че вече работят и тва ме прави щастлив, когато видя активни 7-8 души. Но, както казах по-рано трябва да се почне с промяна на устава и промяна модела на администриране, ако искаме да имаме трайни успехи.